Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracownik fizyczny w Polsce a w Niemczech zobaczcie mam idealne porównanie

Polecane posty

Gość gość

Mam 40 lat pracuję w fabryce od 15 lat na taśmie. Zarabiam 2,300zł/rękę. Moja żona pracuje od 19 lat jako opiekunka osób starszych i zarabia 1700zł/rękę. Jeździmy starym Oplem Astrą, mieszkamy u teściów bo taniej wychodzą opłaty, mamy bardzo mało oszczędności. Mój brat który mieszka w Niemczech pracuje jako pracownik fizyczny od 13 lat w fabryce też na taśmie. Zarabia 3,200euro/rękę. Jego żona pracuje jako opiekunka osób starszych od 10 lat i zarabia od 3000-4000euro/rękę. Mają wielki dom, górę wynajmują starszemu małżeństwu. Mają trzy samochody: Smarta, BMW najnowszy model i luksusowe Volvo. Jeżdżą na wczasy dwa razy w roku. Mają odłożone sporo na emeryturę. I jak tu żyć w tym kraju gdzie my z żoną harujemy jak woły i nic z tego nie mamy kiedy brat z żoną po paru latach fizycznej pracy dorobili się majątku ?

bo polaczki dają się dymac, jak nie weźmiesz roboty za mala kasę, znajdzie się na twoje miejsce 100 idiotów

Gość gość
Mój brat który mieszka w Niemczech pracuje jako pracownik fizyczny od 13 lat w fabryce też na taśmie. Zarabia 3,200euro/rękę. Jego żona pracuje jako opiekunka osób starszych od 10 lat i zarabia od 3000-4000euro/rękę. xxx ha ha ha ha ha ha ha ha!!! w Niemczech on może zarobić najwyżej 1200 a ona 800 - 900 - NIE WIĘCEJ!!!

Gość gość
Moja siostra która wyjechała do Niemiec pięć lat temu z wykształceniem średnim zatrudniła się w sieci sałatek. Dzisiaj jest tam kierownikiem i zarabia prawie 5 tyś euro + masę dodatków socjalu z firmy i benefisów. Najpierw pracowała na kasie potem przyrządzała sałatki potem była zastępcą zmiany, szefem zmiany aż stała się kierownikiem. Niemiecki znała tylko podstawowo potrafiła się porozumieć. Czasem mają problem ze znalezieniem pracowników do przyrządzania sałatek. Zarabia się tam od 1500-2000euro na czysto i większość Niemców nie bierze tej pracy. Zazwyczaj biorą ją ludzie z Polski i Turcji całując po nogach.

Gość gość
800-1200euro ? Ty chyba upadłeś na głowę. Takie płace oferują ludziom bez doświadczenia i w pierwszej lepszej pracy jest takie wynagrodzenie. 3000-5000euro to realne pieniądze dla pracownika z min 10 letnim doświadczeniem, naprawdę wiem co mówię bo mam rodzinę w Niemczech.

Gość gość
3,200 na tasmie wow! to chyba fabryka cudow :D prosze cie niech ci ten ktos bajek i kitow nie wciska az zal czytac ze wierzysz w to co slyszysz a dwa ,liczyles wydatki w DE ? ile zostaje z wyplaty po oplaceniu tego co trzeba zaplacic ?

Gość Naatttiii
A w Polsce ludzie zabijają się o pracę 200 chętnych na jedno miejsce za marne 1500zł :D

800-1200euro ? Ty chyba upadłeś na głowę. Takie płace oferują ludziom bez doświadczenia i w pierwszej lepszej pracy jest takie wynagrodzenie. 3000-5000euro to realne pieniądze dla pracownika z min 10 letnim doświadczeniem, naprawdę wiem co mówię bo mam rodzinę w Niemczech. x jasne na produkcji ha ha

Gość Naatttiii
Hej Zależy jaka taśma i jaka firma. Moi znajomi pracują w Niemczech na taśmie od paru lat i zarabiają nie więcej jak 1700euro na rękę. Z kolei moja znajoma która mieszka w Niemczech dwadzieścia lat zarabia na taśmie prawie 3000euro. Mój wujek który mieszka w Niemczech pracuje w fabryce produkującej stalowe druty, obsługuje specjalne maszyny i zarabia prawie 4000tyś euro ! to są fakty.

Gość vhghr676
Oczywiście że tak. W Niemczech pracownika fizycznego się docenia wd standardów firmy i wypłaty są dobre. U nas fizyczny tyracz zarabia max 3,500zł/rękę. W Niemczech fizyczny pracownik bez doświadczenia dostaje na dzień dobry około 1200euro.

Gość gość
Nie rob ludziom wodw z mozgu!

Gość gość
4000 € na produkcji hahaha, nie wierzcie, tego nie ma. Niektorzy ludzie tak opowiadaja zeby sie pochwalic ale to nie prawda.

Gość gość
Dobry żart z tymi zarobkami, W Niemczech policjant zarabia 2-3 tysiące, lekarz po specjalizacji ma około 5 tysięcy. Ratownik w pogotowiu 2,5. A tu na produkcji i opiekunka mają po. 4 tysiące.

Gość gość
prawda ze bajeczka :D alez wam ryja resztki mozgu a wy to lykacie jak pelikany

Gość gość
Aha i te płace co podałem to są brutto.

Gość gość
A ja jestem w stanie uwierzyć bo sama pracuje sezonowo w przetwórni szparagów w Niemczech i miesięcznie wyciągam 2.000 euro(pracując często po 10 h, soboty i czasem 2-3 h w niedziele.

Gość gość
Jesteście śmieszni i zazdrość was zżera że w głupich Niemczech zwykły fizol godnie zarabia ? To są naprawdę fakty a nie robienie wody z mózgu. Wiem ile zarabia się tam bo mam tam rodzinę, widzę paski z wypłat, widzę jak żyją co mają więc mówię prawdę.

Aha i te płace co podałem to są brutto. x czytać umiemy: Zarabia 3,200euro/rękę. Jego żona pracuje jako opiekunka osób starszych od 10 lat i zarabia od 3000-4000euro/rękę.

Gość gość
trzeba wpierw tu mieszkac a potem pisac OK :) i skoncz w koncu bo czytac sie tego nie chce

Gość gość
Autorze ja Ci wierzę bo sama pracowała w Niemczech za 2,500 tyś euro na rękę jako recepcjonistka z 2 letnim stażem w zawodzie. Pracownicy z 10 letnim doświadczeniem zarabiają naprawdę sporo w porównaniu do nast. Tylko dla Polaków wydaje się to śmieszne i niedorzeczne bo jesteśmy przyzwyczajeni do śmiesznych żałosnych wynagrodzeń dlatego takie kwoty wydają nam się ogromne a w Niemczech takie kwoty to norma.

Wiem ile zarabia się tam bo mam tam rodzinę, widzę paski z wypłat, widzę jak żyją co mają więc mówię prawdę. x to pokaż nam te paski