Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wg was brzydkie koleżanki to powód do wstydu?

Polecane posty

Gość gość
no dobrze Cie oceniają bo Cie nie znają taka jaka naprawde jesteś , szkoda ze ludzie nosza "maski "

tak, w pracy przede wszystkim mówię co myślę na tematy które mnie dotyczą, tego się ode mnie oczekuje. Bzdurami się nie przejmuję, więc nie mam nic do powiedzenia na temat tego jakie ktoś nosi buty.

Gość gość
na mojej uczelni wykłady są obwiązkowe i bardzo dobrze bo takie włąnsie tłuki nie chodziły , ze sciagi na egz spisali i dostali 5.0 w indeks a idioci zdolni chodzili i nie zaliczali , ale madry dziekan skonczył z tym

Gość gość
jak ja nie cierpię takich pustych leserów i tłuków...

Gość gość
rozmowa zeszła zupełnie na inny tor... mam wrażenie, że jeśli ma się inne zdanie od wszystkich zawsze jest się krytykowanym... autorka nie pytała przecież o uczelnie... :(

Gość gość
Nie jestem żadnym tłukiem czy leserem bo idzie mi całkiem dobrze na studiach ,a co ja co koleżanki się za mnie nie nauczą , notatki to jedno ,a wiedza to drugie...

Gość gość
popieram autorkę...

Gość gość
ale bez nich nie miałabyś się nawt z czgo nauczyć

Gość gość
ok pewnie większość popiera autorkę, tylko że jeśli nie mam ochoty z kimś przebywać bo się go wstydze to nie zadaje sie z nim i tyle, a nie robie z siebie obłudnej kretynki bo mam korzyści w formie notatek i innych

Gość gość
myślę sobie, że to nie chodzi o notatki po prostu głupio by było powiedzieć, że nie podziela się z kimś stylu, bo źle się maluje i ubiera... bez powodu też dziwnie jest zerwać kontakt... może po prostu ona chciała być miła dla nich a nie sprawiać im przykrość?

w odpowiedzi do tematu: w podstawówce pewnie wstyd. co robią 10latki na forum dla dorosłych osób?

Gość gość
brokeninside87- chciałas mi niby inteligentnie dociąć ,ale się nie udało :D tu wiek nie ma nic do rzeczy, znałabyś się trochę na psychologii to byś wiedziała ,że wygląd ma duże znaczenie jak nasz ludzie odbierają i to we wszytskich grupach wiekowych

Gość gość
a boze macie proble po co wogóle dyskutujemy z pustakami

według autorki powinnam nie rozmawiać z moją siostrą, a ona ze mną ;)

nie znam nikogo (oprócz jednej osoby, która ma problemy psychiczne i niską samoocenę) dla których wygląd jest ważny jeśli wyglądasz szkaradnie i nic z tym nie robisz a w dodatku jesteś nudna i np. śmierdzisz serem to nie licz na towarzystwo. wygląd to jakaś tam składowa. poza tym, jesli TY znałabyś sie na psychologii to wiedziałabyś na jakiej zasadzie, jaką rolę w percepcji grają wrażenia i skojarzenia i "patrzeć na wygląd" można jedynie jak się kogoś zna ze zdjęcia, też nie do końca, ze względu na rolę owych skojarzeń właśnie. podstawówkowa prymitywko.

Gość gość
nie wierzę w to, że pojeżdżacie autorkę!!! ja mam takie samo zdanie jak ona i będę jej bronić...

Gość gość
brokeninside- taaak, nie no masz rację wygląd nie ma większego znaczenia i możemy wszystko nadrobić charakterem jasne... tylko ciekawe dlaczego podświadomie praktycznie wszędzie lepiej traktujemy i oceniamy osoby bardziej atrakcyjne

ale co chcesz "nadrobić charakterem"? moją percepcję Ciebie? błagam, myślenie nie boli. nie da się nikogo zmusić, żeby dane składniki były ważniejsze w percepcji od innych

Gość gość
ja tez mam dwie kolezanki bbrzydkie ze studiów ale to dzieki nim czuje sie fajnie. jedna tez wlasnie ubiera sie wiesniacko, do tego ma wlosy sciete na chlopaka i nie ma cyckow. wiec jestem przy niej z******taaa;0) druga za to ma notatki, zawsze mi pomaga i tez ubiera sie jak zakonica, ale co zrobic jeszcze tylko rok zostal nam

Gość gość
w kontakcie z osobą której nie znamy w pierwszych kilku sekundach patrzymy właśnie na wygląd...

w kontakcie z osobą której nie znamy w pierwszych kilku sekundach patrzymy właśnie na wygląd... x wygląd, skojarzenia, informacje o okolicznościach, spotkania, a zaraz potem coraz więcej informacji się nakłada. nie ma czegoś takiego jak percepcja samego wyglądu. a już na pewno nie ma takiego absurdu, że każdy te wygląd postrzega tak samo.

Gość gość
ja sie koleguje na studiach z taka brzydka laska bo ma wszystkie notatki i mi pomaga ahahaha nie dosc ze brak cyckow u niej to krzywe zebyy

Gość gość
autorko, lepiej stąd chodźmy, nikt tu nas nie rozumie... :(

Gość gość
ale brzydkie koleżanki warto mieć przynajmniej jakos pewnie się czuje

Gość gość
up