Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie długów?

Polecane posty

Gość gość
bo polaczki kochaja kredyty:)

Kotka psotka, nie umiesz czytac ze zrozumieniem :-) Rate mam w tej chwili 1300zl x 12 miesiecy x 10 lat = uzbieralabym w czasie 10 lat 156 000zl, a mieszkanie kupilam za 263 000. Dopiero do tych 263 doliczane sa odsetki. I zaden sprzedajacy nie sprzeda mieszkania taniej bo za gotowke, bo on i tak gotowke dostanie niezaleznie od tego, w jaki sposob kupujacy pozyskuje kwote na mieszkanie. Bank przelal w calosci poprzednim wlascicielom 263tys., a my przez 30 lat rozliczamy sie z bankiem. Oczywiscie, ze placimy rachunki, ba, nawet czynsz. Ale nie wiem, jak to sie ma do kredytow i dlugow, o ktorych jest temat.

A co do wartosci mieszkania to sie nie obawiam :-) Od kilkunastu lat mieszkania drozeja i nic nie zapowiada w tym temacie rewolucji. Do tego nam udalo sie kupic mieszkanie w cenie nizszej niz jego wartosc, bo sprzedajacym zalezalo na czasie. Do tego nawet gdybysmy to mieszkanie nie wiadomo jak zrujnowali, to przez wzglad na lokalizacje, metraz i sposob dostarczania mediow nie spadnie ono ponizej pewnego pulapu cenowego. Do tego mieszkanie znajduje sie w towarzystwie niezagospodarowanego terenu, gdzie niebawem stanie centrum handlowe ,i ku mojemu zdumieniu, to takze podnosi wartosc mieszkania. Takze o swoja przyszlosc jestem spokojna :-) Zreszta z tego powodu szukalam mieszkania ROK, a nie rzucilam sie z kredytem na pierwsze lepsze ;-)

Przepraszam za bardzo duza ilosc "do tego", ale na raty pisalam ;-)

Gość gość
Melisa na prawdę życzę Ci abyś miała rację. Na prawdę. Ale doświadczenie uczy, że najgorzej mają Ci co włąśnie tak liczyli, jak Ty. Dużo przykładów z Hiszpanii, USA, np z Berlina, jak kazdy po upadku muru kupywał mieszkania za 400 tyś Marek ok 200€, a teraz za 80€tyś €. Oby tak było:) Tego Ci życzę, ale przestrzegam przed mieszkaniami za 100%, czy 80% wartości. Bo wszystko wskazuje, że w przeciągu 5 lat bańka pęknie i nastąpi tzw wykup mieszkań przez Banki i tzw. inwestorów, gdzie poprzez kontrolowany krach wartość mieszkań pospadają do 20% wartości, ludzie zostaną z kredytami, a sprzedadzą tylko aby trochę sobie ulżyć w kredycie. uważajcie bo takie praktyki stosują wszędzie.

Gość gość
a w jakim kraju nie trzeba brac mieszkania na raty?? w USA nawet na studia nie pojdziesz, jak najpierw nie wezmiesz kredytu pod hipoteke (czyli tak najpierw trzeba kupic dom :P ) (nie liczac tego inimalnego procentu specjalnie uzdolnionych i 1 na 10 super sportowcow, ktorzy dostaja stypendia) ;)

Gość gość
kredyt hipoteczny, był brany na 600 tysiecy i wisi mi co o tym sadzicie. Miesiecznie idzie z pensji 3500 zl. Dwoje doroslych ludzi. I spokojnie stac nas na jedzenie, wakacje i inne p*****ly :D

Gość gość
MelisQa A wynajmujac, jaka masz pewnosc, ze nie stracisz pracy, nie zachorujesz, nikt sie nie urodzi (o co w tym wlasciwie chodzi?)? Swoje mozesz sprzedac, a z wynajmowanego jest wylot na kopach bez mrugniecia. xxxx jak masz mieszkanie na kredyt to jego wartosc przekracza wartosc nieruchomosci i jesli je sprzedasz to kredyt i tak pozostanie bo raczej bank nie odpusci:-D