Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daliście księdzu w koperte na chrzciny

Polecane posty

Gość gość
500 zł musiałoby mi zdrowo słońce przygrzac zeby 1/4 wypłaty księdzu oddać za godzinę roboty! Na tyle to ja zarabiam tydzień zeby miec to w kieszeni ! Zwłaszcza ze nigdy nie jest tak zeby dziecko bylo do chrztu tylko jedno ! To jak każdy da po 30 zł to jest wystarczajaco. U nas bylo łącznie czworo dzieci, bez przesady !

Gość gość
nie musza KSIEZA:D jezdzic brykami za setki tysiecy i stekac ze biednie,ale rowerkiem tez przynajmniej schudna im te wypasione bachory. nie bujcie sie tej mafi oni tak sa dofinansowani z watykanu i przez panstwo. nauczcie sie powiedziec nie tym cieciom,bo ciemnogrod i spalanie na stosie dawno minely.

Gość gość
W mojej parafi ksiadz nie ma ani brzucha i jezdzi seicento i dlatego go bronie.bo on jest ksiedzem z powolania.i daje w kazda niedziele 20 zl.u jezeli u nas w rodzinie jest chrzest to dajeme 500 zl na sluby 1000zl

Gość bkt
a na komunię ile dałyście??? za spowiedź też płacicie??? za bierzmowanie też??? chrzest i małżeństwo to są sakramenty które od księdza nie wymagają nakładu finansowego, ślub trwał 10 min, może nawet nie, a na tace zawsze daję, czy wrzucam do tych różnych puszek na potrzeby parafii:) tak to się wszyscy oburzają że księża każą płacić a jak ktoś nie zapłaci to zaraz pazerna idiotka... i po zasiłki nie biegam bo mi się nie należą:) a jak coś trzeba nigdy nie odmawiam pomocy:)

Gość gość
uslyszałam wprost-200 zł to oplata kancelaryjna:O:O No to zapłacilismy.

Gość gość
100 zł

Gość gość
JA TEŻ NIC NIE DAŁAM

Gość bkt
poza tym uważam że jeżeli mamy osobną mszę na ślub czy chrzest to jest inna sprawa, jeśli dla nas zmieniają kwiaty i dekoracje, jesli dla nas przyjeżdża organista to trzeba za to zapłacić, jak chcieliśmy zrobić chrzest ze ślubem ksiadz powiedział że się nie da bo w nd nie robią ślubów a w sb nie chrzczą dzieci więc bez łaski, ślub wymagał od księdza zostania 10 min po mszy, przy załatwianiu papierów dalismy na kancelarię, uważam że za samo udzielenie sakramentu nikt nie ma prawa brać pieniędzy bo to grzech, ale za oprawę jak najbardziej, a prezent zbiorowy na komunię był u nas nie formą zapłaty ale podziękowaniem za czas poświęcony na przygotowanie dzieci i dodatkowe katechezy... uważam że powinien byc cennik na zasadzie wystrój tyle, organista tyle, osobna msza tyle, rozwinięcie dywanu tyle a świeże kwiaty tyle ale samo udzielenie sakramentu nie powinno nic kosztować...

Gość gość
dac i m wyplaty po 2000 tys gora na reke i tak bedzie po bozemu. reform potrzeba tym cieciom.

2000 powinno im spokojnie wystarczyć. Są sami, płacą tylko za jedzenie, ubrania cywilne i wakacje raz w roku. Mieszkania przecież nie opłacają bo jest kościelne.

Gość Magda18181
Daliśmy 100 zł

Gość gość
te które uważają, że księża to darmozjady którzy pławią się w luksusach - skoro tak strasznie zazdrościcie księżom, że mają takie cudowne życie pełne bogactw i dóbr materialnych - dlaczego swoich synów nie namawiacie na zostanie księżmi ? skoro w ten sposób mieliby takie wspaniałe luksusowe życie ?

Bo w ogóle nie zamierzam namawiać syna do niczego :) Jak zechce zostanie księdzem, albo sportowcem albo strażakiem, nauczycielem, prawnikiem, inżynierem...

Gość gość
W koperte? Wychodząc z kancelarii zapomniałam zapytać czy coś płacimy. Miła Pani zawołała mnie: "Płacicie teraz czy potem? Opłata 50 zł."

Gość gość
te które uważają, że księża to darmozjady którzy pławią się w luksusach - skoro tak strasznie zazdrościcie księżom, że mają takie cudowne życie pełne bogactw i dóbr materialnych - dlaczego swoich synów nie namawiacie na zostanie księżmi ? skoro w ten sposób mieliby takie wspaniałe luksusowe życie ? xxx tylko kretynka mogła zadać takie pytanie. Bo nie chcą zeby ich syn pławił się w luksusie pod przykrywką służby Bogu?? tu nie chodzi o zazdrość tępa pało, tylko o nie godzenie się na taką niesprawiedliwość.

Gość gość
w ogóle nie chrzcić, bo i po co... ilu z was tak naprawdę wierzy i praktykuje? nie chrzcić i problem z głowy :P

Gość gość
gość z 17:26 - nie dość że zazdrośnice to jeszcze wulgarne prymitywki :)

O nie zauważyłam, że na poprzedniej stronie ktoś skomentował moje 500 :) powiem tylko, że 1/4 naszych miesięcznych dochodów też byśmy nie dali

Gość gość
KingaStefankaFanka po co ty chodzisz od Kościoła skoro jestes fanka Hitlera i zabijania ludzi chorych i starych ?

Gość gość
Kinga takas madra a ze zrozumieniem czytanie Ci nie wychodzi. Napisałam polowe MOJEJ wypłaty a nie NASZYCH dochodów tepa dzido.

Gość gość
Daliśmy 100zl

Gość gość
służba służbą,powołanie ..powołaniem,.ale ksiądz za coś musi zyći utrzymywać kosciół...z nieba mu nie naleci... Nie dawaj i nie gadaj...i nie krytykuj innych...to każdego sprawa.. a z drugiej strony....jak z waszych podatków rozbijają się urzędnicy państwowi, działacze różnych partii, to was nie boli??/

Gość gość
cd..od nas ksiądz wziął 100 zł ..50 msza i 50 chrzest..

Gość gość
juz tam ksiądz na utrzymanie kościoła ma , nic sie nie martw. Komunie, sluby, pogrzeby, chrzty, koleda - na te zniwa czeka caly rok. ma az za duzo.

Gość gość
Dalam 50 zlotych I uwazam, ze I tak za duzo. Tyle samo dalam na slub, a organiscie 20.