Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlazł kotek na płotek

Teściowa i jej zapedy do kupowania duzych ubranek

Polecane posty

Gość gość
Jak mnie denerwują te wypowiedzi "dziecko w miesiąc wyrośnie z rozmiaru 62". Moja córeczka urodziła się 56cm i 3200g i długo nosiła ciuszki w rozmiarze 56, bardzo długo 62 (ba, nawet do teraz zakłada niektóre na 62, a ma 11 miesięcy!), cały czas wchodzi spokojnie w 68 (nosi je już z 4 miesiące) i dopiero zaczyna chodzić w 74. Rośnie, ale jest drobna i wszystkie ciuszki długo nosi, więc nie piszcie, że każde dziecko wyrasta po dwóch tygodniach z 56, a po miesiącu z 62. Moja teściowa ostatnio kupiła body 92 i mówi "będzie miała na lato", a ja mówię "tak, ale na przyszłe" i się zdziwiła... a widzi, że Mała jest drobna a body wielkie. Ja już przestałam opowiadać co kupiłam córeczce, bo też były gadki, że po co to, że ma już tyle ciuszków. Kupuję co mi się podoba i tyle.

Gość gość
I rozmiar rozmiarowi nierówny.

Gość gość
A pampersy 1 moja córeczka nosiła 2 czy 3 tygodnie, a później przeszliśmy na 2, które nosiła do 6 miesiąca. Później 3, które nosiła do 10, i dopiero wchodzimy w 4.

Gość gość
Mam wrażenie ze niektórym tutaj dzieci rodzą się jakieś olbrzymy...od razu rozmiar 68 po miesiącu,potem pampersy 4 po miesiącu.a później sie widzi dzieci w popodwijanych rękawach w ciuchach jak po starszym bracie.a pampersy po szyje.masakra.

Gość gość
ale po co to wyzywanie autorki od "glupich krow", tesciowa sie wtraca w to co autorka kupuje swojemu dziecku, juz wymysla,ze przebije jej uszy(btw byl tu taki temat tydzien temu,matka zostawila 3m dziecko u tesciowej na jeden dzien i ta tesciowa przebila jej uszy,wiec autorko uwazaj). Poprost olewaj to co mowi,wiem,ze to wkurzajace sluchac a po co to kupujesz a kiedys tego nie bylo,albo wciskanie czegos na sile, dobrze,ze nie mieszkacie razem.

Gość gość
to nie bierz!! miej swój honor, ale po co lepiej brac upychac po szafach i narzekac jednak jesteś krową

Gość gość
a ty jestes wulgarna .... nie stac cie to swoj jadek wylewasz tutaj oj oj oj chowam po szafach bo moze kiedys sie przydadza:) ja jestem zdania ze lepiej kupowac na biezaco:)no ale jak kto woli...

ten post pisalam ja autorka:)

a pisałam jako gość, bo wcześniej broniłam sama siebie z gościa tylko zapomniałam się przelogować

Gość gość
Moja teściowa nic nie kupuje, nawet nie pyta czy czegoś nam brakuje, więc nie pogardziłabym jakby kupiła kilka rzeczy nawet 3 rozmiary za duże.

tak tak dokladnie niech Ci bedzie.Prymitywny podszywie. Skonczylam z Wami rozmowę juz duzo wczesniej,bo sie nie da...nie siedze na kafe tyle co wy a zauwaz ze jak raz wylaczysz kafe to pozniej znowu jestes zalogowana jako gość 🖐️

Gość gość
dzieci w Polsce są źle mierzone, za granicą średnio mają 50cm a w Polsce 56.

Gość gość
większym problemem niż niedopasowane ubranka jest nie szanowanie przez teściową tego co mówisz. Nie przejmuj się więc jak pora roku będzie nie ta i coś się zmarnuje. Może tak nauczysz teściową, żeby nie kupowała bez sensu, tylko to co uzgodni z tobą. Uważaj też na te uszy - ktoś Ci wyżej napisał o przypadku przekłucia uszu bez zgody mamy. Najlepiej od razu załatw sprawę. powodzenia :)

Gość gość
Autorko 1 użyłam dwie paczki, te małe nie pamiętam ile one mają sztuk. Ja karmiłam sztucznie więc nie zużywałam zbyt dużo pampersów ok 6/7 na dobę (czasem więcej, czasem mniej. 2 może miałam max 200 a od prawie miesiąca używam 3, których miałam ok 400 sztuk, no a w najbliższym czasie będę już stosować 4.

z tymi uszami to jest tak ze za kazdym razem jak ona sie odzywa na ten temat to ja kwitujemy ze chetnie damy jej przekluc uszy malej jak mala sama na to wyrazi zgode, czyli najpredzej na komunię. Nie dam sobie zrobic z dziecka choinki.Ja sama przekulam sobie uszy majac 18 lat, na studniowke. Wie dobrze ze jak to zrobi teraz małej to wiecej jej na oczy nie zobaczy. Jej sprawa.Jej decyzja.Ma świadomość...

Gość gość
dobre podejście z uświadomieniem teściowej.

Gość gość
Ja mam córcie, jest szczuplutka. Pampresów jedynek miała 3 paczki bo dwójki przeciekały, a czwórki miała gdzieś dobrze po roku.

mamy jedna duza paczke 1 (78 sztuk) reszta kupiona ostatnio w promocji w supherpharm 4 paczki rozmiar 2.Połasiliśmy się o cene bo kosztowaly 27,99 za paczkę 80 sztuk.Nawet jak mialyby się nie przydać...ale sadze ze spokojnie braknie:)

Gość gość
80 to moja corka nosila, gdy miala 1,5 do 2 lat

Gość gość
Gościu 19.05.14 a czym się różni mierzenie w Polsce od mierzenia za granicą? Przecież mierzenie od głowy do piętek nie jest żadną filozofią.

Gość gość
Jak ci się ubranka podobają i są porządne, to ja zupełnie nie widzę problemu ;), jeszcze się będziesz cieszyć ;). Choć z drugiej strony kupowanie dziecku, które urodzi się za miesiąc ubranek już na ok. roczek, to dla mnie trochę dziwne... Mniej więcej można wymierzyć rozmiar, przecież takie małe dziecko nie musi mieć wszystkiego super dopasowanego. Moj ma 1,5 roku i od roku kupuje mu tylko na wyprzedażach duże ilości, np. po zimowej, ma swetry, spodnie na następną zimę, odpowiednio większy rozmiar...a tak w normalnej cenie, to dokupuje jeśli coś na bieżąco potrzeba, głównie drobne rzeczy...Moja teściowa z kolei lubi kupować okropne bazarowe rzeczy...

Choć z drugiej strony kupowanie dziecku, które urodzi się za miesiąc ubranek już na ok. roczek, to dla mnie trochę dziwne.. właśnie tu jest problem...Dla mnie tez.Nigdy nie wymagalam, nie prosilam zeby cos mi kupowała, wiec o zadnych roszczeniach nie ma mowy :o ale skoro chce to powinna uszanować, że małej jeszcze nie ma i nie wiadomo jak duza sie urodzi, jak szybko bedzie rosła itp. Dla mnie gadanie ze szybko wyrasta dziecko z rzeczy i kupowanie sporo wiekszych jest zabawne.Bo co z tych wiekszych nie wyrosnie?? Tez bym chciala zeby wygladala ladnie jak bedzie miala miesiac czy dwa, (chociaz wtedy liczy sie wygoda) a nie tylklo rok i wyzej...wtedy tez przeciez bedzie trzeba co chwile kupować...Juz widzę jak na roczne dziecko zacznie kupować ciuszki na 150 no bo przeciez szybko rośnie.Mieszkanie mam duze, szafy tez, ale kolekcjonowanie ciuchow na 10 lat do przodu dla mnie jest smieszną sprawą :o glownie o to mi chodzilo w temacie, drogie koleżanki ....

Gość gość
Oj będziesz miała jazdę z teściową, jak się dziecko urodzi...jak już teraz tak się rządzi...O ile na to z ubraniami można przymknąć oko, choć wiem że też wkurzające...to to z kolczykami jest już chamskie, takie gadanie...znam historie gdzie babcia mimo zakazu rodziców przekuła około półrocznej wnuczce uszy, tak chciała i już, a że się nią i jej bratem na co dzień zajmowała, to miała w garści rodziców dzieci ;)

Gość gość
Z reguły na początku dziecko chodzi po kilka miesięcy w każdym rozmiarze, więc też bez przesady że tak szybo wyrasta i nie nadąża się kupować ;)

Taaaa zdaje sobie sprawę ze kolorowo nie będzie...ale moze teściu ostudzi jej zapaly.Jest calkiem normalnym człowiekiem juz pisalam ze jak zrobi jej kolczyki wcześniej niż mala sama o tym zdecyduje to wiecej jej nie zobaczy...za każdym razem jej to powtarzamy,jej sprawa co zrobi.

Zwolenniczko ja bylabym w stanie zrozumieć jakby teść tak robil,serio...dlatego ze faceci totalnie nie znaja sie na rozmiarach.moj maz nadal nie wie jakie ciuszki na jaki wiek,nie rozróżnia body od pajaców itp ale myslalam ze kobieta ktora wychowała 3 dzieci ma pojęcie :) i jeszcze gadanie ze przez miesiąc urośnie do 80 jest przezabawne...jakos nie sadze zeby mój maz tak szybko rósł jak sie urodzil a urodzil sie malutki jak na chlopca:)

Gość gość
Ja pierdziele zamiast ciszyc sie ze tesciowa sie interesuje i cieszy sie z wnuka to ta jeszcze narzeka.bo tesciowa jest najgorsza

No tak najlepiej przyklaskiwać we wszystkim...NIE ROZUMIESZ ZE CHODZI O TO ZE ONA W OGOLE NIE SLUCHA CO SIE DO NIEJ MOWI.Najpierw pyta co nam potrzebne,mowie mamo dziekuje oboje pracujemy mozemy sami wszystko kupić,pozniej jej sie udaje zasięgnąć informacji czego jeszcze nam trzeba z tym ze ja mowie konkretnie jesli mama ma taka potrzebe nam pomóc to chce takiego koloru kocyk takiej wielkości bo inny juz mamy to ona kupuje kolejny taki jak ona chce w takim rozmiarze jak jej pasuje koloru jaki jej pasuje bo przecież taki jest śliczny :o no może jestem niewdzięczna,ale skoro ma juz jakas swoja wizje tego co kupi to po cholerę pyta co chcemy???

Masz dwa wyjścia ;) Docenić to że teściowa coś kupuje ( bo przecież nie musi :D ) , zagryźć zęby a za duże ubrania pochować do szafy lub opieprzyć teściową z czego zrobi się rodzinny syf .....i zapomnij że teściowa już coś kupi :P Myślę że niejedna z nas by skakała do góry gdyby teściowa tak rozpieszczała wnuka ;)