Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama2525

nosidełko dla 5 miesięcznego malca

Polecane posty

Gość mama2525

Witam, czy możecie mi doradzić, drogie mamy, jakie polecacie nosidełko dla dziecka (8kg), chciałabym żeby dziecko miało w nim twarz zwróconą do przodu a nie do mnie :) pozdrawiam

Gość gość
Ja mogę polecić maxi cosi easia. Udciąża kręgosłup, dziecko można nosić i tak i tak.

Gość gość
babybjorn

dziecka nie powinno się nosić przodem do świata, chcesz mu zafundować problemy z kręgosłupem? Tylko nosidełko ergonomiczne np. tula

Gość mama2525
ale ja nie będę go nosiła 24h na dobę, tylko sporadycznie nie wiem może pół godziny na dzień

Gość gość
Na pół h dziennie potrzebujesz nosidło?

Gość mama2525
no może na godzinę, nie zamierzam ciągle dziecka nosić na rękach albo w nosidełku, jest też wózek. a nosidełko tak dla odmiany chciałam spróbować jak to jest ;)

i co myslisz ze pół godziny dziennie to usprawiedliwiony czas aby miec w d***e zdrowie dziecka?

to kup dobre nosidło, jak bedzie przodem do ciebie tez bedzie zadowolona/y

baby bjorn jest wsiadłem a nie nosidłem ergonomicznym, zle wpływa na stawy biodrowe

Gość gość
ergo baby moj maly od 6 tyg uwielbia.

Gość mama2525
próbowałam w taki przodem do mnie go nosić ale niestety nie chce, dlatego chciałam spróbować takie odwrotne.

Lois, nie zgodzę się z Tobą - my mamy nosidło babybjoern baby active i nosiliśmy młodego bardzo dużo, najpierw przodem do nas, potem przodem do swiata - dziecko ma modelowe biodra - umożliwia noszenie na żabkę. Jedyny myk polega na tym, że część rodziców zbyt szybko zmienia pozycję z tej przodem do rodzica na przodem do swiata.

Mamawrzesinka To że twojemu dziecku nic nie jest, nie znaczy że wszystkim nic nie będzie. To jest wsiadło i wszędzie możesz o tym przeczytać. Te nosidło nie umożliwia noszenia na żabkę, tylko nogi wiszą bezwładnie.

Lois, mam wrażenie, że nie miałaś tego nosidełka w rękach. Otóż dla małych dzieci ma specjalne pętelki, którymi spina się nosidło w taką pozycję, która wymusza "rozkraczenie się" dziecka. Tak czy inaczej, to nosidło z linku jest chyba jakimś starszym modelem, bo ma dziwne przypinki i wg mnie rodzic umęczy się bardziej niżby miał dziecko nosić na rękach. I najważniejsza sprawa, to trzeba dziecko i siebie przymierzyć do konkretnego modelu i dopiero kupować. Może być tak, że dany model ani dla rodzica ani dla dziecka wygodny nie będzie. pozdrawiam!

Gość mama2525
mamawrzesinka2014 podaj mi link do jakiegoś modelu twojego nosidełka o którym móiwsz

W opisie tego nie ma, a u nas się sprawdzało, można wsadzić i wyjąć z niego śpiącego malucha. Po prostu się pochylasz nad przewijakiem np. i odpinasz klipsy - tylna część nosidła zostaje pod malcem i można go potem przełożyć do łóżeczka.

Gość gość
lois ty nie masz pojecia o nosidelkach babybjorn:) mam je w domu i oczywiscie,ze.jest pozycja nog na zabke. pewnie najtanszy model tego nie posiada. ja polecam te ergonomiczne,mam babybjorn comfort. nosilam malego jak mial 4 miesiace-na zabke a jak byl starszy i musialam miec rece wolne to i przodem,np.tyle co do sklepu bez wozka, teraz ma ponad rok i moze znow tylko przodem do mnie-zalecenie producenta co do wagi,ale mu bardzo pasuje. nosidlo sprawdza sie np.przy zwiedzaniu,np.ostatnio tak bylismy na narodowy. wozka nie wniesiesz i dziecka nie puscisz,bo sie moze zwalic:P i rece wolne to wygoda. i w ogole nie czuje sie,ze dziecko sie nosi,a moj wazy na pewno 11kg.

Gość gość
oczywiscie przodem go nioslam by mial ciekawiej a nie by miec wolne rece;) zle.zdanie sformulowalam.

Gość mama2525
a to nosidełko z mojego linku, czy jest ok?? co sądzicie??

zdecydowanie lepsza jest Tula czy manduca.

Gość mama2525
Lois, nie stać mnie na nosidełko za 300 zł

to kup tańsze. Womaru są nosidełka ergonomiczne.

Gość gość
babybjorn comfort i ta tula sa prawie identyczne jezeli chodzi o ulozenie dziecka przodem. zawzielas sie na ta firme i tyle. ja bede nadal polecac comfort.

.http://www.google.pl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2F483396_526304817415851_1740953896_n.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforum.gazeta.pl%2Fforum%2Fw%2C583%2C144036331%2C%2Cnosidelko_Baby_Bjorn_ktore_.html%3Fv%3D2&h=359&w=960&tbnid=RDgS1-NuDTu5uM%3A&zoom=1&docid=4JhtnIrttvWwHM&ei=fd15U4uECNKu7Ab304GQBA&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CGcQMygTMBM&iact=rc&uact=3&dur=1274&page=1&start=0&ndsp=20