Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje 8 miesięczne dziecko ŚPI w normie nie za dlugo nie za krotko

Polecane posty

Gość gość

Budzi się o 6.30. O 9.30 spi 1,5h-2h do 11/11.30 O 15 idzie spac i spi do 16.30/17 (znów 1,5h-2h) Potem zasypia o 20-20.30.Razem wychodzi 14 godzin snu na dobe. Czy nie za duzo tego snu w dzień? Czy wasze dzieci tez tak wczesnie wstają?

Gość gość
Spi tyle ile potrzbuje. Zabronisz mu?

Gość gość
Normalne że nie zabronie. Ale może przetrzymac dłuzej wieczorem? Nie bede jej przeciez budzic. Pasowaloby mi żeby do tej 7 dociągneła. Zwłaszcza że w nocy sie 2 razy budzi. Tzn. po 1 i po 4....a ja sie kłade o 23 i tak średnio śpie...Czasem mam pobudke o 5 na mleko i ja ledwno koło 5.30 zasypiam to ona zaraz wstaje.

Gość gość
To raczej Ty powinnaś dostosować się do potrzeb dziecka a nie ono do Ciebie.Dlaczego się buzi na jedzenie? Może za dnia nie "wyjada" swojej normy? Może chce pić a nie jeść?

Gość gość
Mój ma 7mcy i śpi od 21 do 7 + 3x po 15-20min... Ile ja bym dała za choć jdna dłuższa dżemke w ciagu dnia...

Gość gość
spi normalnie jak dzieci w jej wieku. moj jak skonczyl 9 miesiecy to zostawil sobie jedna drzemke w srodku dnia i spal od ok 19 do 7-8. ale sumarycznie to tez wychodzilo ok 14 h. czytalam,ze nie powinno sie klasc dzieci po 21, bo to nie jest zgodne z ich wewnetrznym zegarem biologicznym,ale niestety moj 15 miesieczny syn ma go gdzies bo nie chce zasnac teraz przed 21 a wstaje po 6:o

Gość gość
kladz się spac wtedy kiedy ona, o 20

Gość gość
Nie położe sie wczesniej bo pisze prace mgr i mam na to czas tylko jak ona śpi. W dzień nie bardzo. A to obiad a to sprzątanie a to w ogródku coś porobic...no i w dzien dorabiam sobie wystawiając aukcje. No nic jak widze jak wasze spią to i tak mam sie z czego cieszyc. W dzien je tak: rano o 5 mm 120 (wypije 90) o 8-9 kaszka na gęsto 150mm plus 3 łyżki kleiku ryżowego 3 czubate lyżki owoców 12-13 obiad 190g(sloik lub gotuje -taka sama porcja) zjada calutki 15 próbuje wepchnąc mleko chociaz troche bo nie chce pic z butelki w dzien:( jak nie wyoije mleka to ciut zagęszczam tak jedną lyzką kleiku i daje lyzeczką (150ml) 17 kisiel 100ml 20 kaszka 150 mm plus 3 lyżki kleiku Niestety mala nie chce pic mi mleka w butelki-tylko nocą o 1 i o 5 rano. W to wypija 90ml rzadko całe 120.

Gość gość
moj 8m sypia identycznie :)