Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niska samoocena, co robic?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem mlodym mezczyzna w wieku 20 lat, od 2 lat pracuje, od 1,5 roku mieszkam i utrzymuje sie sam. Mieszkam z pozytywnie nastawionymi do zycia ludzmi, mam dobrze platna stala prace. Generalnie moje zycie wydaje sie byc pozytywne. Lecz mimo to moja samoocena jest niska, coraz czesciej odczuwam niechec do zycia, co za tym idzie jestem mniej pewny siebie. Powoli zaczynam uznawac wszystko co robie za bezsensowne. Wlasnie te problemy utrudniaja mi w poszukiwaniach odpowiedniej partnerki, a jesli juz jest jakas okazja to wmawiam sobie ze "nie stac mnie na nia", "i tak nie mam szans", itp. Jestem szczesliwy - lecz odczuwam smutek z tego powozu ze nie moge sie tym szczesciem z nikim podzielic. Jakies rady jak z tym moglbym sie uporac? Do psychologa chyba bym sie nie odwarzyl z tym isc wiec odpada.

Gość gosc1223
Ale dlaczego masz o sobie takie zdanie?cos z toba nie tak?czy od zawsze miales taki stosunek do siebie?

Gość gość
Wydaje mi sie ze nie mam nic cennego do zaoferowania, i nie jestem nikomu potrzebny. Mysle ze to jest glowny powod.

Gość gość
mam mniej więcej taki sam problem jak Ty :) z tym że jestem kobietą, ale w takim wypadku nie robi to chyba żadnej różnicy. Też często tracę pewność siebie, wydaje mi się, że moje życie z dnia na dzień jest bardziej bezsensowne, że ciągle za mało od siebie daję innym.

Gość gosc1223
Jak to nie masz nic do zaoferowania?kazdy czlowiek cos ma.Tylko trzeba chciec to komus pokazac.A nie skreslac sie na samym starcie.Mlody chlopak jestes 20 lat z praca,sam sie utrzymujesz wiec jaki ty widzisz problem?i dolujesz sie i przezywasz jak 17 latka jakas.Glowa do gory:)