Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ginekolog nie zauwazyla ze dziecko nie rozwija sie prawidlowo zerknijcie

Polecane posty

Gość gość

no jak ona mogla tego nie zobaczyc? w 16 tygodniu bylam na usg powiedziala ze wszystko jest w porzadku. w 17 poronilam. dostalam wypis ze szpitala i tam jest napisane ze moj synek wazyl tylko 26 gram! pielegniarka powiedziala ze plod byl bardzo malutki. jak ona mogla tego nie zauwazyc ze moje dziecko nie rozwija sie prawidlowo? czy Wam lekarze podaja wage Waszych dzieci?

Gość gość
A co masz wpisane na wyniku USG? Bardzo mi przykro, że straciłaś tą ciążę.

Gość gość
prosze o odpowiedzi

Gość gość
Mi lekarz mowil ile dziecko wazy. Na usg w opisie bylo to zawsze podane.

Gość gość
tak, podają szacunkowe wymiary, wagę, po każdym usg lekarka moim zdaniem nie dopełniła obowiązków

Gość gość
u mojej znajomej lekarz nie rozpoznal u dziecka wady serca, ktora mogla byc leczona w lonie matki, zawsze to bylaby szansa... Nie znam szczegolow, ale dziecko zmarlo kilkanascie dni po porodzie. Ginekolog posiada podobno najlepszy sprzet do usg, a przez cala ciaze nic nie zauwazyl.

Gość gość
ostanie usg mam z 13 tygodnia razem z badaniem. jest napisane ze synek mierzyl prawie 6 cm

Gość gość
to jedna z podstawowych danych po każej wizycie u gina. Nie tylko gin to mówił, ale przede wszystkim było to wpisane w dokumentacji ciąży, wraz z załączonymi zdjęciami z usg.

Gość gość
Sprawdź co masz w wydruku USG, mówić nie musiał, ale napisane powinno być, waga, wymiary!, szacunkowy tc na podstawie wymiarów. Jakie były wyniki? Były odchylenia?

Gość gość
nie zawsze da się to określić. Przykro mi, że straciłaś ciąże, ale nie doszukuj się tu błędu lekarza. Skoro dziecko miało zahamowanie wzrostu wewnątrzmacicznego i tak się nic nie dało zrobić

jeżeli z usg w 13tc wychodziło, że dziecko mierzy 6cm to było akurat w normie.

Gość gość
Jezeli podejrzewasz blad lekarza to zabezpiecz dowody (wszystkie twoje wyniki badan, USG, itp) i jazda do adwokata. Skarzyc. Jezeli bledu nie popelnila to nic jej sie nie stanie. Jezeli popelnila to tez sie wybroni (w srodowisku lekarzy obowiazuje zasada : k***a k****e lba nie urwie), ale moze bedzie w przyszlosci ostrozniejsza, aby nie musiec sie tlumaczyc. Wyrazy wspolczucia dla ciebie.

Gość gość
bylam w szpitalu w 7 tygodniu ciazy porobili mi badania a potem lekarka nie zlecila mi zadnych badan tylko zerkala na te ze szpitala. zaraz napisze co mam na usg napisane. ja za bardzo sie na tym nie znam. nie pytalam o wage bo to byla moja pierwsza ciaza i baaardzo sie cieszylam jak mowila ze z dzieckiem wszystko w porzadku CRL 5.88 cm 12w3d Frq 8.0 MHz Gn 66 E/A 1/3 Map C/0/0 D 5,0 cm Dr 66 FR 22 Hz AO 100% nie doszukuje sie bledu lekarza po prostu staram sie to wszystko zrozzumiec

Gość gość
co to za kretyńska postawa "jesli błedu nie popełniła to się wybroni". A to że oskarża niewinnego człowieka? dla mnie trzeba być zwykłym ś****wem żeby mieć takie podejście!

Gość gość
A co na tym w 16tc? Masz wydruk?

To nie jest aż tak wielka pomyłka, w 14 tc płód wazy ok 25 gram, w 13 50gram, a przecież lekarz podaje wagę orientacyjnie na podstawie długości dziecka i kości (udowej chyba).

Gość gość
Lepiej ze poroniłaś jakbyś miala urodzić chore dziecko.

Gość gość
nie mam wydruku z 16 tygodnia

Wymiary dziecka są w porządku, płód mógł przestać się rozwijać godzinę po wizycie, normalnie każdego dnia dziecko dużo przybiera, więc w 13 tc było ok a później już nie. Jejku za co gin miałby odpowiedzieć, nawet gdyby zauważyła ... na tak wczesnym etapie nic nie dałoby się zrobić. Bardzo cierpisz, to zrozumiałe, ale nie przerzucaj swojego żalu na lekarza.

Gość gość
A dlaczego nie dostałaś wydruku z USG?

Gość gość
Do poprzednikow : jezeli uwazam ze ktos popelnil blad to go oficjalnie skarze. To szansa dla tego kogos wybronic sie i rownoczesnie szansa dla mnie, aby ktos kto swoim bledem mnie nieodpowiednio potraktowal poniosl kare. Przeciez nie nawoluje do samosadu, ale do wyjasnienia prawnego zarzutow.

Gość gość
nie zawsze dostaje się wydruk, niektórzy lekarze dołączają do dokumentacji

Gość gość
nie wiem dlaczego. nie zawsze mi dawala usg. nie chce jej obwiniac. nic mi to nie da. w szpitalu tez mi nic nie powiedzieli, nie wytlumaczyli dlaczego tak moglo sie stac. ale wiecej do niej nie pojde niestety

Gość gość
zarzut że poroniła? no niestety to się zdarza i błędu tu żadnego nie ma. Jak widać niektórzy nawet na poronieniu chcą się dorobić, bo to tylko o kasę chodzi,a nie o "karę"

Gość to chyba dobrze
ale o co Ci autorko chodzi, i tak bys poroniła.

No nie wiem o co skarżyć...nawet jak czegoś nie zauważyła, to nie miało na nic wpływu. Co innego gdyby ciąża była zaawansowana.

Gość gość
Bledu nie popelnila, u mnie z karty usg mozna przeczytac malym drukiem , ze usg jest tylko orientacyjne i nie zawsze lekarz moze dopatrzyc sie wady u dziecka, nie doszukuj sie winy lekarza, bo to Nic nie zmieni..dziecka by sie nie dalo uratowac

Gość gość
Bledu nie popelnila, u mnie z karty usg mozna przeczytac malym drukiem , ze usg jest tylko orientacyjne i nie zawsze lekarz moze dopatrzyc sie wady u dziecka, nie doszukuj sie winy lekarza, bo to Nic nie zmieni..dziecka by sie nie dalo uratowac

Gość gość
napisalam ze nie doszukuje sie. to nie ja napisalam ze ja zaskarze. dziekuje za wszystkie normalne wypowiedzi

Gość gość
Zadna kasa nie wynagrodzi straty dziecka. Takich pieniedzy nie chce tak naprawde nikt. Jezeli jednak lekarz raz czy drugi zaplaci, to bedzie ostrozniejszy - z pozytkiem dla innych pacjentow. Jezeli placi jego ubezpieczenie (normalne) to od nastepnego roku rosnie jego skladka ubezpieczeniowa, a wiec tez poczuje.