Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyciągam ofiary losu

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, mam 17 lat i taki jeden problem...niemal od zawsze. Otóż jestem normalną dziewczyną, nie mam problemów z kontaktami z rówieśnikami, ale zawsze doczepiła sie do mnie tzw ofiara losu- koleżanka bluszcz. Czyli dziewczyna która nie ma koleżanek, zawsze chodzi smutna, sama, nikt nie chce z nią gadać, zaczynała się ze mną kolegować, ja ją wspierałam, pomagałam "ogarnać się" Traciłam wtedy kontakty ze znajomymi bo ciągle czas spędzałam z koleżanką a inni dziwnie przez to na mnie zaczynali patrzyć..a potem ona jak zrobiła się pewniejsza siebie to mnie zostawiała..takich historii w życiu miałam już 3, jak myślicie z czego to może wynikać? czemu przyciągam takich ludzi...nie chcę żeby te wszystkie ofiary traktowały mnie jako swojego terapeute...

Gość gość
bo jestes silna i masz dobre serce, nie daj sie wiceje wykorzystac, masz swoje zycie

Gość gość
Zamiast pomóc tym dziewczynom i jewyciagnac z nieśmiałości, to ty narzekasz i je nazywasz ofiarami losu. Bądź człowiekiem.

Gość gość
Ale zrozum że ja im zawsze pomagałam, rezygnowałam czasami wręcz z własnego szczęścia, w końcu one stawały się weselsze a ja smutna bo nie mogłam już znieść tego obciążenia...ale gdy role się odwracały i to ja potrzebowałam wsparcia nie dostawałam go...