Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pepitka345

Co dalej jeśli efektów brak?

Polecane posty

Gość Pepitka345

Ćwiczę od 3 miesięcy intensywnie (5razy w tygodniu), przez 2miesiące była to skakanka (odpowiednia ilość skoków i rosnąco z każdym dniem), i skalpel chodakowskiej ( wycinek od 8minuty do 31 czyli na nogi i pośladki), teraz od miesiąca ćwiczę z mel b 10minut pośladki, nogi i brzuch. Diety nie mam specjalnej. Wyeliminowałam fast-foody i ograniczyłam słodycze, a teraz co raz częściej chętniej zamieniam je na owoce. Przy wzroście 168 ważę 66 kg moja figura to typowa klepsydra, ale cellulit na udach i pośladkach jest nie do zniesienia, no i na okres letni też niestety baaardzo widoczny :( Pupa w temacie kształtu bardzo się poprawiła, już po kilku ćwiczeniach, brzuch również. Zastanawiam się co robię nie tak że moje uda nie chcą ze mną współpracować i mam wrażenie że cellulit i ich "obwisłość" jest jeszcze większa...W prawdzie ich obwód zmniejszył się o centymetr, ale w kwestii cellulitu bez zmian. Czytam fora i widzę, że u innych to znika, zmniejsza sie, poprawia w około 3 tygodnie...ja walczę 3 miesiąc i powoli opadam z sił bo na udach nie widzę żadnych efektów!!! Czy jest na to jakaś rada?!

Gość gość
Słodycze pewnie ograniczyłaś z wiadra do pół wiaderka, to za mało :P

Gość gość
moze zapisz sie na basen, plywanie i aktywnosc w wodzie podobno zwalcza cellulit

Gość Pepitka345
Pływanie i bieganie niestety odpada a na spędzanie połowy dnia na siłowni nie mam czasu. A co do słodyczy to tak pól tony mi wystarcza dziennie.... :D

Gość gość
wyeliminoj sol to ci sie woda nie bedzie gromadzic. Na cellulit ponoc niezawodny sposob- banki chinskie, poczytaj albo wejdz na yt

Gość gość
wyeliminuj

Gość Pepitka345
A czy bańki można stosować na rozstępy? Też się nad tym ostatnio zastanawiałam ale podobno uszkadza skórę próbował ktoś?

Gość Pepitka345
Poczytałam jeszcze teraz o skakance i dziwię się, że i po niej u mnie efektów brak.

Sama ćwiczenia nic nie dają. Musisz oczyszczać organizm. Ponadto konieczne jest wyeliminowanie nadmiaru cukru z diety.

Gość Pepitka345
Ale jak oczyścic organizm? Nagła głodówka z dnia na dzien podobno nic nie daje a wyeliminowanie 100% cukrów czy soli tez jest niemożliwe. Soli nie używam, ale nie zawsze sama sobie gotuje, fast foody calkiem odstawione a o słonych przekąskach nie ma mowy, cukier ograniczony do minimum przynajmniej ten ze słodyczy. Jak to zrobić by zadziałało a nie zaszkodziło no i "dieta" była przystępna.

Gość gość
ja robie 3 dni głodówki i waga spada bez ćwiczeń i katowania jakiś tam lekki *****lub basen

Gość gość
To zwykłe pozbywanie sie wody z organizmu taka "dieta" 3dniowa. Nie chudniesz tylko sie odwadniasz a potem znów wszystko wraca do normy....

Gość gość
Ja bym się bardzo zdziwiła gdybyś schudla bez diety i robiąc jakieś 10 minutowe gimnastyki na różne części ciała. Swoją droga trzeba mieć poczucie humoru, żeby nazywqc ten trening intensywnym:D Poprawulas trochę stan mięśni pod tłuszczem, a tłuszcz nadal na swoim miejscu, bo niby z jakiej racji miałby zniknąć bez diety i/lub ćwiczeń spalających tłuszcz.. A na siłowni nie spędza się pół dnia tylko z 60 min, max 90, to tak na marginesie

Gość gość
musisz zwiększyć intensywność ćwiczeń siłowych. Jeśli nie stosowałaś obciążenia, zacznij je stosować. Jeśli stosujesz, zwiększ je. ćwiczenia siłowe budują mięśnie,owe mięśnie spalają tłuszcz podczas ćwiczeń cardio. nie ma mięśni nie ma spalania tłuszczu. chcesz mieć fajne efekty poszukaj treningów obwodowych, interwałowych typu Jillian Michaells shred 30 dniowy.(mieszanina cardio z siłowką) polecam z doświadczenia.