Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka12

Wasze sposoby na bezsenność?

Polecane posty

Gość jolka12

Od dłuższego czasu mam problemy ze snem. W nocy nie mogę zasnąć, rano trudno mi się obudzić. Piję ciepłe mleko, wietrzę sypialnię przed snem, liczę barany a nawet tykanie zegarka. Nie pomaga radio, nie pomaga cisza... Nic. Mogę być wypoczęta lub zmęczona i tak nie mogę zasnąć. Do tego często budzę się w nocy. Może znacie jakieś cudowne metody na zasypianie? Albo czego to moje niespanie może być rezultatem?

Gość gość
mleko? mleko na pewno nie służy. wręcz szkodzi picie mleka czy kakao przed snem. zastosuj techniki relaksacyjne i odwiedź lekarza swojego i zrób podstawowe badania.

Gość gość
Najpierw musisz znaleźć przyczynę a z tym możesz sobie sama nie poradzić. Zgłoś się do lekarza i zrób na początek podstawowe badania.

Gość gość
jeśli trwa do długo zgłoś się do lekarza i poproś o skierowanie do psychiatry. ten na pewno ci pomoże

Gość gość
do psychiatry nie trzeba skierowania

Gość gosiaczek01
Stwórz sobie warunki i zadbaj o zdrowy sen. Wietrz pokój, idź na wieczorny spacer, nie objadaj się na noc i kładź się zawsze tej samej godzinie. Po jakimś czasie powinny być tego efekty.

Gość gość
nie spać to najlepsza metoda

Gość gość
Relana forte - tabletki z walerianą w dobrej dawce.

Gość gość
Sama musisz ustalić co jest powodem bezsenności. Może to być stres, zła dieta, zły styl zycia a nawet choroba czego ci oczywiście nieżyczę.

Gość wredotaX
Usuń zegar z pokoju. Zegar cię tylko nakręca i powoduje dodatkowy stres

Gość koronkwapupa
Zgłoś się do lekarza psychiatry, ten albo cię wyleczy, albo tak nafaszeruje lekami, że będziesz spała jak mały Jezus. :)

A jak długo to już trwa? Jeśli kilka dni, to nie ma jeszcze powodu iść do lekarza... Ja polecam melisę przed snem - uspokaja i pomaga w zasypianiu :) Jest znacznie lepsza niż mleko i pyszna! Bezsenność mogą powodować również niewygodny materac i poduszka - może warto coś zmienić? Tu znalazłam trochę przydatnych porad: https://www.westwing.pl/poduszki/ i http://www.klinikasnu.pl/content/7-jaki-materac-wybrac Mnie bardzo pomogła joga - nauczyłam się relaksować i odganiać od siebie stresujące myśli. A, i nie oglądam telewizji ani nie korzystam z komputera na dwie godziny przed snem - to też podobno czyni cuda :)

Gość andkaa
Ja zauważyłam, że łatwo zasypiam jak się późno położę. Kiedyś chodziłam spać np. około 22 i nie mogłam zasnąć do 3 w nocy. Teraz idę spać po 1 i od razu zasypiam. Rachunek jest prosty :) Takich problemów nie miałam jedynie gdy w czasie wakacji wyjechałam do pracy w niemczech, spało mi się zajebiście, ale nie mam zamairu się na tyle przeciążać na co dzień ;)

Gość Martynkafeliks
ja też do niedawna miałam problemy z bezsennością i to duże... zadbaj o higiene snu na początek , oraz zmień dietę , ja osobiście z bezsenności wyleczyłam się dzięki kursowi który trwał 5 dni. Dotałam na maila metodyy na leczenie bezsennosci jak się okazało skuteczne. mozna się zapisać na http://leczeniebezsennosci.pl polecam bo nic nie ryzykujesz a możesz wiele zyskać.

Gość gość
mi pomógł destresan noc. nic nie działało a byłam już tym brakiem snu mega zmęczona. zaryzykowałam i nie żałuję, bo się w końcu wysypiam.

Gość Sabina9
a próbowałaś w ogóle jakiś suplement diety zażyć? z melatoniną albo melisą?

W trakcie wyboru suplementu stosowanego w bezsenności powinniśmy zwrócić uwagę na obecność w nim zarówno melisy (lub innych składników ziołowych), jak i melatoniny. Jest to ważne, ponieważ składniki ziołowe działają głównie w walce ze stresem i nerwami. Natomiast melatonina reguluje rytm okołodobowy organizmu, równoważąc tym samem czas snu i czuwania w ciągu doby. Pozdrawiam. Magda, doradca online Sen Apotex. www.senapotex.pl

Na bezsenność najlepsza dieta zasadowa. Miałam ten sam problem, ale jak przeszłam na wegetarianizm problem sam zniknął. Odstaw stopniowo mięso, zacznij jeść więcej warzyw i owoców, nie jedz pszenicy, drożdży, z mlecznych tylko naturalny, bezsmakowy jogurt i zaczniesz sypiać jak niemowlę.

Do walki z bezsennością nie musimy od razu zmieniać całego stylu życia. Mięso jest również potrzebne, dostarcza nam wiele potrzebnych składników. Na początek warto zastosować melisę, chmiel, czy melatoninę. Kto wie, może akurat pomoże i obejdzie się bez radykalnych zmian. :) Pozdrawiam. Magda, doradca online Sen Apotex . www.senapotex.pl