Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

debet bank

Polecane posty

Gość gość

witam czy w banku zakładajac konto mozemy od razu z `biegu` uzyskac prawo do debetu ? czy dostajemy je dopiwero po jakimś czasie ? i czy jesli go mamy to kwota salda na koncie sie zwieksza . np dostałąm przelerem 1000 zł a majac debet pokarze mi sie przykładowo mówiac 3000 zl ?

Gość gość
debet to max. do 500zł raczej, potem to już karta kredytowa z 40 dniowym terminem spłaty bez odstek, a potem zwykły kredyt konsumpcyjny na kilkanaście procent. Czy od razu możesz zrobić debet? No od pierwszej wpłaty na konto chyba możesz, ale nie wiem jak to jest dokładnie czy są jakieś warunki.

Gość gość
a czy orientujesz sie moze czy taki debet ma każdy ? czy to sie zawiera jakaś umowe ? i czy mozna od razu przy załozeniu karty do bankomatu

Gość gość
ja miałem kiedyś w jednym banku i żeby go otworzyć na karcie debetowej musiałem iść i podpisać umowę o to, bo to oddzielna usługa jest. Nazywałą się overlock czy jakoś tak.

Gość gość
dzieki za pomoc ;))) bo słyszałam niektóre opinie ze mozna od razu dostac a inne ze po jakimś okresie np 2 mies jak mamy karte

Gość gość
overdraft nazywała się, podpisywałem papierek w oddziale, że chcę taki debet i że go spłacę w określonym czasie. Bo to jakby umowa debetu/kredytu, oddzielna od umowy o kartę i od umowy rachunku bankowego, które podpisujesz. Choć teraz możliwe, że już podpisując umowę o kartę są tam zawarte przepisy o debecie i nie trzeba oddzielnie coś robić. Miałem debet 300zł płatny w ciągu 40 dni albo dwóch miesięcy max.