Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

URLOP OKOLICZNOŚCIOWY NA ŚLUB a urlop wypoczynkowy pytanie

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie - jestem na umowie próbnej umowa konczy mi sie na koniec lipca. slub mam na poczatku sierpnia. i teraz mam pytanie- czy przysluguje mi urlop wypoczynkowy? jesli tak to ile dni? i czy moge wziac urlop okolicznosciowy? na zasadzie kilka dni urlopu wypoczynkowego+ urlop okolicznosciowy.

Gość gość
up

Gość gość
nikt sie nie orientuje?///

Gość samiec Reprezentant
Urlop wypoczynkowy, nie. Urlop okolicznościowy 3-5 dni

Gość gość
oczywiście, że przysługuje ci urlop wypoczynkowy. "W okresie pracy na 3 miesiące przy wymiarze 26 dni rocznie, za każdy miesiąc liczy się 2,17 dnia (26/12=2,17 x 3 = 6,51 i zaokrągla do 7 dni) Jeżeli pracownikowi przysługuje 20 dni urlopu rocznie, to odpowiednio w trzymiesięcznym okresie wynosi to 5 dni"

Gość gość
Urlop okolicznościowy ci się nie należy bo bierzesz ślub w sierpniu. Jeśli należy ci się wypoczynkowy [ nie piszesz ile miesięcy przepracowałaś] to musisz go wykorzystać do końca lipca.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi:) jeszcze jedno pytanie - urlop okolicznosciowy nie przysluguje mi dlatego że ślub będę miała już po zakonczeniu umowy probnj tak? no bo w sumie sprawa wyglada tak- niewiadomo czy o okresie probnym dostane umowe o prace.- moge dostac a moge nie dostac

Gość gość
aha a urlop wypoczynkowy musze wykorzystac do konca umowy probnej? bo wlasnie nie wiem jak ja mam wziac ten urlop? chcialam na koniec lipca i poczatek sierpnia tak aby chwile przed slubem i chwile po. co w takiej sytuacji???

Gość gość
?

Nie rozumiem Twojego myślenia. Z końcem lipca kończy się Twoja umowa i do tego czasu możesz wykorzystać należną Ci część urlopu wypoczynkowego. Pierwszego sierpnia nie masz już tej umowy, więc jak chcesz ten urlop wykorzystać? Urlop okolicznościowy nie należy Ci się do końca lipca. x Ups :(. Dopiero teraz zauważyłem, że to stary temat :(.