Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w województwie podkarpackim i lubelskim prawie każdy głosuje na PIS ?

Polecane posty

Gość gość

a w województwach pomorskim ,zach pomorskim, lubuskim, wielkopolskim i na slasku górnym i dolnym wiekszosc na PO lub SLD ?

Gość gość
Mi Pis nie pasuje a jestem z lubelskiego, w rzeszowskim mam kolezanke z pracy i też nie Pisiory

Gość gość
...nam pasują kłamcy i złodzieje, lubimy być dymani we wszystkie otwory przez bandę złodziei

PSL góruje od lat,to dopiero cicha k....

Gość gość
Ja jestem z dolnośląskiego i tez glosuje na pis

Gość gość
PiS,to partia patriotów,chociaż kaczor jest do du/py.

Gość gość
ja jestem z WIelkopolski i zaglosuje na PIS woj ktore wymieniles to gleboka komuna i zaocfanie z tego co wiem na podkarpaciu jest najwiecej otworzonych firm :) o dziwo bez dotacji

Gość KaliXXXt
bo tam lud jest ciemny, zaczadzony przez kler i bojący się go !

Gość gość
Rzeszowskie szybciej się rozwija niż lubelskie dawniej było odwrotnie

Gość gość
A szkoda ze w lublinie mielismy prezydenta Pruszkowskiego który wstrzymal.rozwój, trudno to nadrobic, nachapia się i martwcie się sami...

Gość gość
KUL to rozsadnik zabobonów i wstecznictwa. Tam uczą tomizmu - filozofii sprzed ponad 700 lat. Dla nich czas się zatrzymał w średniowieczu. Tak samo w całym kościele polskim.

Gość gość
Nie wiem, u nas mało kto idzie na Kul zła mają opinię

Gość gość
Może dla tych co sa z innych miast to super uczelnia. Jest wiele innych UMCS UP UM WSPiA

Gość mataczzcz
tylko idiota zagłosuje na PO - mało wam krzywdy na robili te zjeby ! mało - sprzedali polskę a wy chcecie głosowac dalej na tą bandę ? tutaj macie kto ile sprzedał rządy bieleckiego - sprzedano 1208 zakładów rządy suchockiej - sprzedano 21 zakładów rządy pawlaka - sprzednao 2269 zakładów rządy oleksego - sprzedano 598 zakładów rządy cimoszewicza - sprzedano 992 zakładów rządy buzka - sprzedano 1311 zakładów rządy milera - sprzedano 548 zakładów rządy belki - sprzedano 477 zakładów rządy macierewicza - sprzedano 271 zakładów rządy kaczynskiego - sprzedano 18 zakładów rządy tuska - sprzedano 724 zakłady

Gość gość
jakie ''zakłady'' ? komuna sie skonczyla i trzeba prywatyzowac :classic_cool:

Gość mataczzcz
liste znajdziesz na internecie , sprywatyzować :) ha ha ha jasne ! co za debile , ja sie nie dziwię ze wybieracie swoich , czyli debili .

Gość gość
mataczzcz, przestań mataczyć !!! Jesteś żywym dowodem na istnienie ciemniactwa populistycznego zasianego przez pisowców i księzy na wschodzie Polski.

Gość mataczzcz
prywatyzacja wyglada tak , zniszczyc zakład by jego wartosc spadła do przysłowiowej złotówki ,a potem sprzedac za tą złotówkę zakład co jest warty tak naprawde miliony ! tak wyglada prywatyzacja poczytaj matole troche

Gość mataczzcz
nie ! to tacy jak ty sa po prostu debilami ! ze nie widza upadku panstwa polskiego

Gość mataczzcz
tak to wyglada jak wyzej. tyle sprzedano zakładów. Państwo Polskie w roku 1990 było właścicielem około 8,5 tysiąca zakładów. W latach 1990-2010, według raportu Ministerstwa Skarbu Państwa, przekształceniami objęto 5 tys. 992 państwowe przedsiębiorstwa. Władza postkomunistyczna, zaczęła od uwłaszczenia siebie samej, w latach 1988 – 1989 powstało ok. 12 tys. spółek, które były zakładane na bazie państwowego majątku przez dyrektorów zakładów. Proceder ten odbywał się przy współudziale działaczy partyjnych, urzędników czy członków rodzin. Wiele fortun ludzi, którzy są dziś na listach najbogatszych Polaków, wyrosło ze spółek nomenklaturowych. Często postkomunistyczne służby specjalne wysysały aktywa z państwowych firm poprzez firmy zagraniczne lub polonijne. Pierwsze skrzypce przy wyprzedaży za bezcen majątku polskiego grał Leszek Balcerowicz, wicepremier i minister finansów w rządzie Tadeusza Mazowieckiego. Kolejnymi przodownikami wyprzedaży byli Jan Krzysztof Bielecki, Jerzy Buzek, wdrażający na gruncie polskim pomysły amerykańskiego spekulanta George’a Sorosa i ekonomisty Jeffreya Sachsa jak i Międzynarodowego Funduszu Walutowego czy Banku Światowego. Balcerowicz naciskał na jak najszybszą prywatyzację, zaś osoby, które krytykowały wyprzedaż majątku, czy pokazywały oszustwa przy prywatyzacji, nazywał populistami i szkodnikami. Pierwszy minister przekształceń własnościowych Waldemar Kuczyński (UW) dość szybko odszedł, wraz z premierem Tadeuszem Mazowieckim (grudzień 1990), ale przygotował grunt dla Janusza Lewandowskiego (KLD, potem UW, teraz PO) – ministra w rządzie Jana Krzysztofa Bieleckiego (1991) i Hanny Suchockiej (1992-1993). Lewandowskiemu zarzucano wielokrotnie łamanie prawa przy przekształceniach własnościowych i zaniżanie wartości sprzedawanych zakładów.

Gość PandziaKrówkowa
tzw. Ściana Wschodnia to także matecznik religii smoleńskiej. Prezes i Maciara bełtają tam ludziom w głowach jak chcą no ale tak to już jest, że umysł wierzący w Szatana i w św. Próbówki z Krwią JPII uwierzy w każdą głupotę.

Gość PandziaKrówkowa
mataczzcz, przestań mataczyć i spadaj bo nikt nie chce po raz n-ty wysłuchiwać pisowskiej prymitywnej propagandy a Hofmanowi, Błaszczykowi, Brudzińskiemu, Maciarewiczowi i Prezesowi i tak w kłamaniu nie dorównasz.

Gość gość
dopóki wschodnia Polska będzie tak gremialnie głosować na PiS dopóty trzeba będzie jej mieszkańców traktować jak pensonariuszy zakładu dla obłąkanych ...

Gość Ormana de Questierre
to cyniczny kler tak otumanił tych biedaków ze wschodu i oni uwiertzyli że Kaczor to nowy mesjasz

Gość gość
ja jestem ze ściany wsch i never nie PIS nie głosowałam a dalczego tak się dzieje,proste,tu jest nędza i bieda,zarobki żenująco niskie,a PIS obiecuje gruszki na wierzbie,a poz tym kler manipuluje swoimi wiernymi,co ksiądz każe to robią w imię odpustu grzechów

Gość LoveForEverybody
ruskie tan najdłużej i najmocniej siedziały w czasach zaborów i stąd to zacofanie mentalne. teraz ruskie chcą putina-wodza a polacy ze wschodu chcą kaczora-wodza.

Gość gość
Pandziakrowkowa nie zgodzę się z Tobą. Ścianą wschodnia to m.in. Ja Co zauważyłam dzięki rządom mamy: 1. Podniesiony wiek emerytalny 2. Wprowadzane gimnazjum, nowe matury (to bzdura) ludzie sa coraz większymi detalami, 6 latki do szkół gdzie uczą się durnych rzeczy zamiast podstaw życia nie wiedzą dalej jak czytac, pisać, liczyć, myśleć logicznie bo umieją rozwiązywac głupie TESTY. Szkoly nie sa przystosowane do przyjęcia reform a nikt nauczycieli nie pyta o zdanie 3.MOZNA legalnie okradac ludzi tworząc parabanki kuszac ofertami i zwijajac się 4.Dawać kredyty które potem rosną trzykrotnie niż przewidywała umowa do spłaty 5.zabierają umowy smieciowe zamiast stworzyć pracodawcy tani ZUS dla zatrudnienia pracowników Tego można wymieniac na masę... O prywatyzacji która powinna nazywać się KRADZIEŻA po imieniu nie wspomne. I na koniec. Zapłacą nawet operatorom sieci miliony naszych złotych żeby dorwac się do stołków... Za te pieniądze mogliby np wybudować obiecane wały przeciwpowodziowe. POLACY MARTWMY SIE SAMI

Gość gość
operatorom sieci komorkowych zebysmy szli na wybory a i tak niewazne sa nasze losy, tu chodzi o to kto zgarnie kase ze stolka