Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile placicie za te rachunki w UK

Polecane posty

Gość gość
Para Brytyjczyków dostaje 30000 funtow rocznie za spłodzenie 8 dzieci . To się nazywa państwo prorodzinne.

Gość gośćz1521
A czy wiesz, ze Anglicy pobieraja z funduszu wiecej niz wplacaja? I myslisz, ze jakim cudem Anglia nadal dobrze stoi z kas? Dzieki obcokrajowcom wlasnie. Nikr nigdy nie powiedzial, ze w Anglii takie kokos, po prostu da sie normalnie zyc, bez liczenia przed kasa czy Ci starczy.

Gość gość
to tak jak w tutaj z zusem, pobiera się więcej niż wpłaca, ale z podatków dokładają do puli zus.

Gość gość
polska jest na 5 miejscu od gory jesli chodzi o cene pradu w uni europejskiej - UK daaaaleko za ( kilka pozycji przed koncem) Wiec jak to sie dzieje ze w Polsce ludzie zarabiaja o wiele mniej a musza placic o wiele wiecej za media niz w chocby w UK? ja place za prad i gaz po 25 na miesiac wode mam w cenie council taxie council 1400 na rok licencja tv jakos 145 na rok kablowki nie mam bo free view nam wystarcza w zupelnosci telefon - maz placi cos ok 7 na miesiac a ja mam na karte i 10 starcza mi na ok 2-3 miesiace internet - 23

Gość gość
ale za to ten council jest w uk wysoki, a tutaj nie ma czegoś takiego.

Gość gość
W Polsce jest podatek od nieruchomości w UK council tax.

Gość gość
Wogole jak można porownywac poziom zycia mieszkancow Polski i UK...Wszyscy macie mieszkania po rodzicach . Polacy w UK wynajmują mieszkania i zyja lepiej od was. Wystarczy porownac 7 funtow na godzine=5 litrow paliwa 10zl na godzine=mniej niż 2 litry.

Gość gość
gość ale za to ten council jest w uk wysoki, a tutaj nie ma czegoś takiego. xxx i dlatego w Polsce nie ma socjalnych mieszkań!

Gość gość
7f na godzine - nie wynajmiesz ZADNEGO mieszkania w UK, co najwyzej POKOJ !

Gość gość
gość W Polsce jest podatek od nieruchomości w UK council tax. xxx gów/noprawda! Council Tax to podatek pobierany przez władze lokalne (local authority) na opłacanie lokalnych usług, takich jak ochrona porządku publicznego, wywóz śmieci, budowa dróg, mieszkań socjalnych, zdrowie środowiskowe czy biblioteki. Podatek ten nie obejmuje ogólnych napraw (np. zepsutych zamków, domofonów), sprzątania klatki schodowej, ani usług świadczonych w ramach narodowej służby zdrowia (NHS).

Gość gość
Wynajmiesz studio flat spokojnie oczywiście nie w Londynie.Czasami sa all inclusive.

Gość gość
Zarabiając 800-1000 f mc wynajmiesz studio flat? Ha ha ha

Gość gość
Spokojnie da rade wynająć ale nie w Londynie i okolicach

Gość gość
Norę z grzybem

Gość oczywiscie ze zarabiajac
ok 1tys na reke wynajmie sobie male mieszkanie - mozliwe ze dostanie dofinasowanie jesli mieszka sam (house benefit) w polsce tez placisz za wyrzucanie smieci, wode placisz osobno ( w szkocji jest w cenie council taxu i nie ma zadnych licznikow wiec sie nie trzeba szczypac)

Gość gość
ale ten council tax to jest dużo, to nie to co tutaj opłaty komunalne i podatek od nieruchomości, który wynosi kilkadziesiąt złotych na rok.

Gość oczywiscie ze zarabiajac
ale co probujesz mi udowodnic ze jednak lepiej zyc w Polsce? hmmm ciekawe. Wiec czemu tylu Polakow ucieka zagranice i jakos nie mysla o powrocie? a poza tym policz sobie jakie sa zarobki w Polsce a jakie tutaj

Gość gość
Council Tax to podatek pobierany przez władze lokalne (local authority) na opłacanie lokalnych usług, takich jak ochrona porządku publicznego, wywóz śmieci, budowa dróg, mieszkań socjalnych, zdrowie środowiskowe czy biblioteki. Podatek ten nie obejmuje ogólnych napraw (np. zepsutych zamków, domofonów), sprzątania klatki schodowej, ani usług świadczonych w ramach narodowej służby zdrowia (NHS).

Gość gość
W UK 6.31 na godzinę brutto i na więcej nie licz ! Bieda i nędza !

Gość gość
Wynajem 450 f , oplaty 380f. Razem ok 900 f. Zarabiam 1100f. Wiec za reszty f żyje. Sama. A w pl? Za 1500 zp to jedynie wynajac bym mogla nie jedzac. Mieszkam w Birmingham

Gość gość
a ile bierzesz WRTax i HB? bo zdaje się zapomniałaś o tym napisać