Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcielibyście taką dziewczynę?

Polecane posty

Gość gość
jak widze te hipsterskie szaliczki, a już zwłaszcza u facetów :o to mi sie normalnie rzygać chce, upadek cywilizacji... :o

gość - nie malujesz się lżej tylko jaśniej, jak masz kilogram tapety w jaśniejszym odcieniu to nie jest to lekki makijaż, a ona równie dobrze może mieć kredkę i maskarę.

Gość gość
Włąśnie że mocno, widać że czerni ma nawalone, tylko że to jest zrobione umiejętnie i zgrywa się z całością. Takie coś mimo wszystko mocno zmienia twarz. Ona ma dość małe oczy i bez makeupu po spektakularności nie byłoby śladu. Brzydka by nie byłą, ale coś by straciła :)

Gość gość
Nie mam żadnego kilograma tapety.. nie wiesz co oznacza stiwerdzenie pełny makijaż? pełny, czyli więcej elementów. Podklad - BB krem ze Skin79, jasnobrązowa kredka tylko do połowy oka, kredka na górę (rzadziej eyeliner), czasami cień beżowy, trochę brązowego tuszu. No i róż, nie nawalone, tylko umiejętnie nałożony. Faktycznie tona jasnej tapety :)

normalny makijaż, nie lekki ;) Lekki to byłby BB cream i tusz, a nie wszystko łącznie z różem. swoją drogą jak wy oceniacie makijaż na zdjęciu z przesadzonym kontrastem.

Gość gość
I kredki używam dość oszczędnie w porównaniu z innymi dziewczynami. Jest podkreślenie, ale oczy nie wybijają się z twarzy aż tak. Nawet koleżanki się czepiają, że powinnam mocniej pomalować oko ;P dla mnie to jednak nie ma sensu.

Gość dr trupek na dyżurze w domu
Mnie też ten szaliczek obrzydza. Natomiast u mężczyzn to już jest katastrofa.

Gość gość
Nie ma tapety widać piegi na polikach i na jej ślicznym nosku, przyjrzyjcie się!

no to musisz pięknie wygląda jak nawet zwracają ci uwagę.

Gość gość
Śliczna dziewczyna, a zazdrośnice wymyślają. Troche może się maluje, no i co z tego? Wszystko jest dla ludzi, o ile się nie przesadza, a ona wygląda świetnie.

z tego co widzę ma pomalowane tylko rzęsy i na dole trochę kredką, więc nie ma mocnego makijażu.

Gość gość
Bo w moim kręgu jest taka moda na dość mocne podkreślanie oczu.

Doktorze trupku, szaliczek cie obrzydza? To co proponujesz założyć, gdy dziewczyna ma taki dekolt jak na zdjęciu, a jest chłodniej. Ma tylko w golfach chodzić?

Gość gość
Śliczna dziewczyna, zreszta bez lekkiego makijazu ( ta dziewczyna ma lekki) nikt nie wyglada jakos szczególnie, nawet gwiazdy Hollywood. Jak wstawia zdjecie jakas pulchna dziewuszka z aparycją i stylówą pani profesor od fizyki kwantowej to od razu piszecie ze ładna ze spoko :D a jak wstawili naprawdę ładną dziewczynę o słonecznej urodzie to źle. Angelina Jolie jest tylko jedna proszę was ...

gość - nosisz więcej tapety niż laska na zdjęciu, więc daj spokój ;)

Gość gość
Sugerujesz, że ma ciemne powieki? Na górze ma pewnie kredkę/eyeliner, powieki, widać ciemne wszędzie. Na dole ma sporo kredki, w każdym razie kontrast czarnej kredki z blond wlosami jest spory. JA tak gadam, bo nieraz spotkałam się z dziewczynami, których uroda wydawała się być spektakularna, a potem rano po imprezie już słabiej :) i ostrzegam facetów

to jest cień...zdjęcie jest spieprzone bo ktoś za mocno podkręcił kontrast, nawet bez makijażu miałaby ciemne powieki.

Gość gość
Ale kolor oczu ma śliczny. W ogóle ludzie z niebieskimi oczami wygladają zazwyczaj ładniej niż z brązowymi

Gość gość
nie znam osoby, ktora ma ciemne powieki. Ale może sobie opaliła ;)

Gość gość
sliczna dziewczyna, zawsze chcialam byc blondynka o niebieskich oczach...

Przyglądnąłem się i nie jest zły ten szalik. Wycofuję powyższą uwagę. Chodziło mi o coś innego, o te grube szale, które sobie nakładają, szczególnie mężczyźni. Gdy to widzę, to mi się chce wziąć kij baseballowy i zatłuc lewaka ;) Natomiast tak się skupiłem na makijażu, że mnie poniosło z szalikiem. I dziewczyna nie ma pełnego makijażu, bo widać niedoskonałości. Zatem podkładu brak, chyba, że jakaś tak cienka warstwa, że to nie daje efektu.

Gość gość
a mi się wydaje, że jej lepiej by było w takim karmelowym blondzie.

Gość gość
ja noszę BB kremy i one w 100 proc nie zakrywają wszystkiego, ale wcale nie wymagam od podkladu efektu idealnej maski

"W ogóle ludzie z niebieskimi oczami wygladają zazwyczaj ładniej niż z brązowymi" - To ciekawe, bo mi akurat wszyscy mówią, że mi zazdroszczą oczu. (Mam brązowe)

Gość gość
a gdzie wy widzicie jej powieki?

Gość gość
to może masz wyjątkowo ładne, ale ogólnie ludzie z niebieskimi oczami wygrywają, jak postawisz osobę z podobnym typem urody, to ta z niebieskimi wygrywa. Moja koleżanka ma brązowe i nosi niebieskie soczewki i naprawd ę + 100 do atrakcyjności. Niemniej to żaden wyznacznik.

Według mnie taki krem, nie daje pełnego makijażu, bo nie ma efektu idealnej cery, gładkości, który to efekt, zawsze mi się podobał. Oczywiście można to zrobić strasznie i można dobrze. Może nie mam racji, nie jestem znawcą, ale napisałem o co mi chodzi. I ja nie uznam, że kobieta jest mocno umalowana, gdy ma tylko muśniętą twarz czymś, co nie kryje praktycznie w 100%. Ale też krycie w 100%, to nie musi być mocny makijaż, bo przecież to zależy od podkładu, zręczności i innych elementów.

Serio? :D Nie wydaje mi się, Kotko, żeby to aż tak działało :D Ale faktycznie, te szale męskości nie dodają.