Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcielibyście taką dziewczynę?

Polecane posty

Gość gość
wpisz sobie BB cream effect a nie gadasz o czymś o czym nie masz pojęcia. Niektóre dają efekt idealniejszej cery, ja akurat mam trochę mniej kryjący, ale też cera lepiej się prezentuje i jest rozświetlona

Gość gość
A makijaż oczu się nie liczy? Bo to głównie on się liczy tak naprawdę..na niego poświęca się najwięcej uwagi. Tak naprawdę wiele lasek najwięcej wali na oczy, podkład niekoniecznie.

Gość gość
bardzo ladna dziewczyna, pisze to jako kobieta :)

Gość gość
nie chciałbym, bo wielbię tylko brunetki o brązowych oczach, ale jak na blondynkę jest wyjątkowo ładna :)

Gość dr trupek na dyżurze w domu
Sprawdziłem. I nie wiem czy przyznać ci rację, czy nie, bo jak sama napisałaś zależy to od siły krycia. Jeśli słabo kryje, to ja już wolę bez, nie podoba mi się to. Dla mnie to jest jakby ktoś zaczął i nie skończył. Ale to jest tylko moje wrażenie.

Gość prawictwo pospolite 143
nie

Dziewczyny i doktorze trupku, jak to jest z tymi podkładami i kremami BB? Ja tego nie stosuję, bo wydaje mi się, że na słońcu ten cały tynk na twarzy widać. Czy się mylę i tylko moje koleżanki nie potrafią makijażu porządnie zrobić?

Gość gość
PRawdziwe kremy BB to te azjatyckie, pocztaj blog azjatycki cukier. One mają filtry UV w sobie i są wręcz polecane na lato jako wzmocnienie ochrony filtrem ochronnym. Nie ma się po tym żadnej tapety bo dosłownie kropelkę dajesz na twarz.

Gość gość
dr trupek, ale to daje efekt ładnie rozświetlonej i zdrowszej cery. JA wolę taki niż nieskazitelna cera - bo po co mi taki. I tak mam niezłą cere. Miło by ci było jakby ci się wydawało że dziewczyna ma śliczną cerę, a po zmyciu widać by jej było mnóstwo niedoskonałości i pryszczy?

Efekt ma być taki, żeby nie było wrażenia ciężkości, że to jest przyklejone. Z mojej obserwacji, to jest skrzyżowanie umiejętności nakładani i właściwego doboru podkładu. I jestem tego świadomy, że także wówczas, gdy to jest bardzo dobrze zrobione, to się nie wszystkim podoba, bo przecież, kto się trochę zna, ten wie, że to jest tylko efekt/kłamstwo :D Ja lubię to kłamstewko.

Gość gość
tak, bo moja żona ma zupełnie inny typ urody i już się trochę znudziłem jej czarnymi włosami więc teraz chciałbym blondynkę :D

"One mają filtry UV w sobie i są wręcz polecane na lato jako wzmocnienie ochrony filtrem ochronnym." - Polecane są, ale w reklamach. Filtry są niestabilne i ulegają rozpadowi w ciągu 2-3 godzin, więc aplikację trzeba powtarzać. Do tego, żeby były skuteczne trzeba nałożyć grupą warstwę. Ale nie o to mi chodzi. Czy możesz napisać, że pod słońce nic nie widać, że twarz jest umazaną takim kremem z pudrem? Bo ja to widzę, nawet jak koleżanki użyją czegoś lepszego, typu Dior.

Gość gość
Jak jest dobrze nalożony, to go nawet praktycznie nie widać na twarzy. BB kremy x reguły (bo zdarzają się cięższe, nie miałam takch, ale też podobno na trochę inny sposób są ciężkie) mają inna konsystencję niż podkłady, są bardziej lekkie od standardowych podkładów europejskich. Kup sobie próbkę na np. Asian Store, przetestuj :). Poczytaj opinie.

Czy byłoby mi miło? Nie, ale gdy miałaby dobry podkład, od rana do wieczora, to byłoby mi dużo milej, niż gdyby miała to tylko lekko przykryte. Cóż robić? Różne są cery i różnie kobiety do tego podchodzą. Ostatecznie liczy się efekt. Jeśli masz naprawdę ładną cerę, to efekt jaki daje ten krem, może być bardzo dobry, nawet lepszy od dobrego podkładu, bo twoja naturalna baza jest świetna. Przecież ja się nie upieram, że mam rację, ja mówię, co się mnie podoba. Ale najzabawniejsze zawsze jest to, że kobietom perfekcyjnie umalowanym, osoby kompletnie niezorientowane prawią komplementy, jaką to one mają doskonałą cerę :D

Gość gość
jest taka piękna że mogłaby wygrać wybory miss,i do tego bardzo naturalna ,a ci co ją tu krytykują to poprostu zazdroszczą

Kotka, jeśli wiesz na co patrzysz, to zawsze to zobaczysz. Nie ma siły, żebyś nie zauważyła, czegoś co jest przecież sztuczne, bo taką cerę, jakiej efekt dają podkłady, może mieć co najwyżej mała dziewczynka, a i to niekoniecznie. To jest kwestia raczej przyjętej estetyki. Ale można to zrobić lepiej lub gorzej. Jak ci powiedziała koleżanka, spróbuj, to zobaczysz, czy ci taki krem pasuje.

Nie będę nic próbować, bo uważam, że bez kremów czy podkładów wyglądam lepiej niż koleżanki z. Nie mam żadnych pryszczy, które musiałabym zakrywać. Po drugie nie lubię. A jak potrzebuje różu na policzkach, to najlepiej przebiec się po parku w chłodny dzień - efekt nie do podrobienia. :D Jedynie, gdy idę do fotografa to się maluję, bo na zdjęciach jest odpowiednia ziarnistość i wtedy faktycznie się lepiej wygląda (chociaż na żywo straszy).

Gość dr trupek po 44 h dyżuru
No to git ;) Przymusu nie ma. Przynajmniej w tej kwestii.

Gość gość
Dziewczyna to dowód na to że Norweżki są cuuuudne!