Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ta od wystawnego obiadu dla Portugalczyków

Polecane posty

Gość gość
Pamietam jak znajomy mi opowiadal ze pojechal z kolegami do Portugalii i rodzina ktora ich gosciła nakupila specjalnie na ich przyjazd owocow ktore kupowali tylko na szczegole okazje. A byly to... jablka. Znajomy mowi ze nawet na te jablka nie spojrzeli bo w ogrodzie u tych ludzi rosly drzewka pomaranczowe i i oni zrywali te pomarancze i sie nimi zajadali. Gosppdarzom te pomarancze wydawaly sie proste i pospolita jablka byly rarytasem. No ale dal nas jablka sa na porzadku dziennym i nie po to jedzie sie do portugalii zeby je jesc. Mysle ze tak to dziala zawsze, ze jak ktos przyjezdza do obcego kraju to chce sie zjesc czegos miejscowego.

Gość gość
A ja mieszkam w miescie 10 tys i mam dziczyzne od mysliwych,wystarczy zagadac z kim kto zna,oczywiscie przebadane i taniutkie,a roznica miedzy dzikiem a swinia jest ogromna Ps do szlachcianki mi daleko jestem raczej baba z glowa na karku

Gość gość
W Portugalii jada się dużo ryb i owoce morza tez popijając winem . Wiele osób ma właśnie wielkie domy z basenami bo basen nie jest tam uważany za jakiś wielki luksus tak jak i w innych krajach typu włochy czy Francja albo Hiszpania! Jest tam dużo cieplejszych klimat i basen jest by się schłodzić. Widać że większość na forum ma błędne pojęcie o swiecie

Gość gość
12:02, jak ktoś lubi i jada dziczyznę to pewnie, że wszędzie znajdzie dojście. No ale autorka nie jada, więc jak mieszka w małym mieście to nie będzie przecież 2 dni przed przyjęciem ur******** wszelkich mozliwych znajomosci, by dostać sarnę, bo jakiejś kafeteriance się ubzdurało, że powinna podać dziczyznę.