Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

Co sądzicie o deklaracji wiary lekarzy

Polecane posty

Gość gość
dobrze że maciek nie p******* za jakieś 30-40 lat geny maćka znikną z naszej planety alleluyah i do przodu

Gość gość
Maćku, kogo ty będziesz zapładniał, tego pluszaka? :D

Gość gość
maćku, ile mialeś kobiet, jeśli mogę spytać? z iloma się spotykałeś i ile masz lat?

Gość fiku mikuuu
Porzućmy Maćka i jego życie, zapraszam do dyskusji.

Gość gość
chcialam tylko wiedzieć tak orientacyjnie jakie ty mozesz miec pojęcie o zyciu. Żeby wiedziec z kim rozmawiam. Cóż osoby uposledzone tez mogą korzystać z netu :/ 33 lata? OMG myślałam że 23, ty stary koń jesteś, ale rozwój emocjonaly i intelektualny masz na poziomie kilkulatka

Relattywista, ale to nie Maciuś może stracić wzrok czy umrzeć, Maciuś może być idealistą, bo jego to nie dotyczy, nie musi konfrontować się z rzeczywistością i nigdy nie będize musiał.

Gość gość
żyjemy w dziwnym kraju, niemal wszystkie kobiety które znam są za legalizacją aborcji, nikt na nikogo nie krzyczy jak sie wyda że pani x. zrobiła sobie skrobankę, panie dobrze wiedza że mogą być postawione przez zycie w identycznej sytuacji i temat nie wzbudza takich emocji jak w internecie, dodam tylko że mieszkam na świętojebliwym podkarpaciu gdzie wszyscy głosują na pis, ale z czymś takim jak prezentuje tutaj maciek b i inne krzykaczki (nie tylko na tym forum, ogólnie w necie) nigdy się nie spotkałam na żywo.

Gość gość
w internecie mogą sobie krzyczeć ile wlezie, i tak kobiety same decydują o sobie i żadna propaganda w stylu podkoloryzowanych zdjęć rozrywanych płodów niczego nie zmieni. Nie będzie legalnej aborcji w polsce, będzie kwitło podziemie aborcyjne czy tez turystyka aborcyjna...a obrońcom życia radzę skupić się na tych już narodzonych, zwłaszcza tych porzuconych przez "wierzących" rodziców, którzy powołali je do życia (wegetacji w przytułku)

Jak pisałam jestem przeciwna aborcji za wyjątkiem szczególnych przypadków, np. takich jak ten ostatnio nagłośniony w mediach, lekarze wiedzą że dziecko i tak urodzi się martwe a mimo to znęcają się nad pacjentką, nakazując jej urodzić jak każe natura.

Gość gość
Jest to temat zastępczy polityków nagłośniany przez media.Która z pań chwali się że bierze tabletki antykoncepcyjne,ma spiralę ,przylepia sobie plasterek.Ktoś im to wypisuje i zakłada.

Jestem przeciwna kradzieży, ale nie neguję dzieci z 3ciego świata, które kradną z głodu, rozumiem ich i akceptuję to.

Gość gość
maciek nie rozumie, że w zyciu oprócz stałych są rownież zmienne, ale co tam, jego władza poza neta nie sięga :) tutaj każdy może dać upust swoim frustracjom

Gość gość
Maciek, ależ ty jesteś ograniczony...

Gość gość
bo życie dzieli się na lepsze i gorsze - tylko hipokryta zaprzecza faktom., g***o widziałeś za przeproszeniem w swoim życiu, chociaż ty sam jesteś dobrym tego przykładem

Gość gość
@relatywista: nie chce Cie martwic, ale Ty tez jestes "kilka komorek". HAHAHAHAHA nie odpisujcie temu debilowi z niodowładem szarych komórek :D

Gość gość
tak macku postaw jeszcze kilka kropek w temacie to wyjdzie na twoje

"Podobnie jak wartosciujesz zycie ludzkie na lepsze i gorsze i autorytatywnie stwierdzasz komu dac prawo do zycia, a komu je odebrac." Ty również wartościujesz, stawiając po prostu zawsze życie dziecka ponad matki, co jest naturalnym wartościowaniem, bo każda kochająca matka stawia życie dziecka ponad własne. Przykład Agaty Mróz. Gdy jednak nie ma szans (uszkodzony mózg itp), to po co być hipokrytą, gdy wiadomo że nie ma żadnych szans na uratowanie życia.

Gość gość
relatywista naprawdę uwazasz siebie za parę komorek i tym samym przyznajesz rację mackowi? moja odpowiedź była do niego i nie zamierzam się ruszać do żadnej budki, nadal obstaje przy swoim maciek b to osoba z uposledzeniem umysłowym i niedowładem szarych komórek, kto wie? może jego mózg składa się właśnie z kilku pojedynczych komórek :D

Gość gość
Z takimi pogladami swietnie odnalazlabys sie w III Rzeszy. ewidentnie masz problem z mysleniem, może zastanów się nad psychiatrą

Gość gość
To by wiele wyjasniało, maciek chroni zycia poczetego które, dokładnie tak jak jego mózg jest zlepkiem paru komórek. To ma sens! Tylko w tym przypadku można postawić znak równości między mackiem (teoretycznie człowiekiem) i embrionem EUREKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja jestem organizmem a organizm stoi dużo wyżej ponad komórką, nie tylko jesteś glupi ale brak ci podstawowej wiedzy o człowieku. Czy ty skończyłeś w ogóle jakąkolwiek szkołę?

Gość gość
fikuśna ja nikomu nie ublizam to coś czyli maciek b to beton, ja jedynie stwierdzam fakt. To nie jest dla nas partner do dyskusji. Jak organizm ma rozmawiać na równi kilkukomórkowcem?

Gość gość
Sam się przyznał że jest zlepkiem komórek, więc tak go trzeba traktowac, to nie jest ubliżanie

Gość gość
nie wszyscy, tylko ty :) samozwańczy zlepku komórek

Gość gość
"Debil" to rozumiem jest pieszczotliwe w kregach o waszej umyslowosci usmiech.gif >>> Przy Maćku można stracić wszystkie nerwy :) Nie jestem przyzwyczajona do obcowania z tego typu osobnikami

Gość gość
skoro każde zycie ma taką samą wartość to bestialskie torturowanie zwierząt postawmy na równi z zabijaniem owadów. To zlepki i to zlepki. Zeby móc rozmawiać o wartościowaniu trzeba najpierw zrozumiec istotę wartości, ale to jest poza twoim zasięgiem maciuśu koffany :P

Gość gość
Fikuśna przeciez ja mówię że mam slabe nerwy, ale ty radzisz sobie doskonale, myslałaś o oligofrenopedagogice?

"@relatywista: kazde zycie ludzkie ma taka sama wartosc, a ze niektorzy ludzie je wartosciuja, jak np nazisci, to juz inna sprawa." Maciek na prawdę tak uważasz? Ostatnio w necie znalazłam fajny blog, w którym kobita opisuje swoją pracę w szpitalu onkologi dziecięcej, jest pielęgniarką i przedstawiła w jednym z wpisów, historię dziewczynki która umarła bo NFZ, nie zrefundował jej terapii gdyż zabrakło już środków finansowych na ten rok, rodzice dziecka poprzez różne fundacje zdołali uzbierać tylko połowę sumy, nie zdążyli...Gdzie wtedy byli Ci wspaniali lekarze? Czemu nie zrzekli się swoich wypłat na rzecz ratowania życia? Czemu nie zaprzestali pracy w ramach strajku puki nie znajdą się pieniądze na leczenie tego dziecka? Ilu z nich podpisało taką deklarację i czuje się katolikami z czystym sumieniem? Ile jest jeszcze takich historii . Prawda jest taka masz kasę masz wszystko. A ta deklaracja to pic na wodę, polityczna zagrywka i tyle.