Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

raz ciemniejsza raz jasniejsza druga kreska na tescie

Polecane posty

Gość gość

w piatek zrobiłam test ciążowy wyszedł on pozytywny. pojechałam na badanie z krwi wyszło ponad 20. ucieszyłam sie ale tez okropnie zmartwiłam poniewaz juz dwa razy poroniłam i wiem ze teraz prawdopodobienstwo tez jest duze dlatego codziennie robie test ciązowy i patrze czy 2 kreska nie znika. w Piatek kreska była fajnie widoczna w sobite tez nawet lepiej ucieszylam sie bo to oznacza ze hcg rosnie a dzisiaj rano jak zrobiłam to kreska juz jasniejsza była.... okresu nie mam nie wiem co myslec czy to hcg maleje czy co:( przed chwila znowu zrobiłam test i kreska jest bardziej widoczna niz ta co zrobilam rano. prosze o odpowiedz tylko osoby ktore miały podobny problem a nie osoby ktore z góry chca skrytykowac. to chyba zrozumie tylko osoba która tez stracila nie jedna ciaze jaki to strach przy nastepnej:(

Gość gość
powtórz betę w pon. A jakiej fimy testy robiłaś?

Gość gość
Nie martw się - to przede wszystkim. Stres nie jest teraz sprzymierzeńcem. Jeśli jest kreska - jesteś w ciąży i na tym się teraz skup. A jasność kreski może zależeć np. od tego, jak mocz był rozwodniony, jaka jest temp otoczenia, od wielu rzeczy. Nie martw się i ja bym jednak radzila jutro powtórzyć betę, a nie robiłabym już testów.

Gość gość
testy z allegro kupiłam. moze one nie są super ale ciąże wykrywaja

Gość gość
tej samej firmy wszystkie? A wcześniej testy robiłaś rano? może mocz był rozwodniony.

Gość gość
może masz racje. zrobie jutro bete i jesli urośnie to pojde odrazu do lekarza zeby na wszelki wypadek dał mi jakies tabletki na podtrzymanie. ta ciążą sie tak strasznie nie ciesze bo boje sie że znowu sie rozczaruje chyba wole być pozytywnie zaskoczona ze wszystko ok niz znowu w jakas depresje wpasc:(

Gość gość
tak tej samej firmy. Dzisiaj np zrobiłam test rano i koło 19 i ta kreska o 19 była bardziej widoczna niz ta z porannego moczu

Gość gość
Testy ciążowe nie są testami ilościowymi, tylko jakościowymi.

Gość gość
Test paskowy to jedynie test jakościowy, wykrywa hormon, ale nie mówi ile jego jest w próbce. Wynik zależy od wielu rzeczy, jak choćby od stężenia moczu, ale też od ilości odczynników na pasku. Może się zdarzyć tak, że na jednym substratu dającego kolor będzie więcej i kreska będzie ciemniejsza. Dlatego nie należy traktować analizować jasności kresek i wyciągać stąd wnioski na temat stężenia w krwi.

Gość gość
Dzięki wielkie:-* dzisiaj pójdę na bete i się wszystkiego dowiem:-) okresu dalej nie mam:-)

Gość gość
Nic dziwnego ze zarodek samobójstwo popelnil x2 jak sie zorientowal jak glupia matka mu się trafila ;) moze zamiast worka testów i codziennej bety zrelaksujesz sie ? Będziesz cieszyla sie chwila? Jest wtedy szansa ze zarodek nr 3 nie zorientuje sir w co sie pcha i donosisz

Gość edka12
Idz do lekarza po 2 poronieniach od razu powinnas dostac cos na podtrzymanie....