Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukip

Partia Ukip wygrala koniec UK

Polecane posty

Gość gość
A to dobrze, bo i tak miałam leceć do Polski :D Wyjebać na zawsze to mogą takiego autora. :)

Gość To juz jest koniec
Tam gdzie do rad miast weszli politycy UKIP zacznie się gruntowne sprawdzanie przydzielnych zasiłków , benefitów , zatrudnienia i tak jeśli jakiś polski emigrant pozostaje bez pracy przez pół roku to zgodnie z zapowiedziami UKIP zostanie wydalony do kraju pochodzenia . Jest zgodne prawe UE !! Jeśli emigrant z EU jest bezdomny , to nie posiada wymaganych prawem środków do przeżycia w UK – wydalenie ! Jest to zgodne z prawem EU !! Weryfikacja council housów – jako pierwsi na ogień idą najemcy w York/Yorkshire oraz Birmingham/shire , weryfikacja w sumie prawie 10 000 otrzymanych mieszkań od urzędu dla emigracji !! Niech co drugi otrzyma decyzję o opuszczeniu lokalu , to będzie to istny pogrom ! Weryfikacja statusów rezydenta i tutaj Manchester oraz Liverpool ! Kolejnym celem UKIP jest wygranie wyborów do parlamentu w Londynie które są w 2015 roku , i ich szansę są ogromne , poparcie dla UKIP dziś jest tak wielkie ,że gdyby były wybory dziś , Nigel Farage byłby premierem UK !! Rok wyborczy zatem UKIP i ich radni zaczynają czystki aby pokazać wyborcom że to co obiecali – zrobili , a tym samym przeciągnąć na swą stronę jeszcze niezdecydowanych ! Kolejnym celem UKIP jest referendum w 2017 roku i wyprowadzenie UK z EU ! To tak w szybkim skrócie . Co możemy zrobić aby się ratować ? Trzy sposoby w tym dwa pewne : - Paszport Brytyjski - Odkładanie kasy na powrót do kraju aby było z czym tam zacząć funkcjonować , czyli oszczędzanie na maxa , aby nie wracać z pustymi kieszeniami - Budowa Immigration Party , oraz start w wyborach do parlamentu Westminster z jak największą ilością kandydatów Jak nie , to pakowanie i kierunek PO landia , gdzie pracuje się za 1600 zł miesięcznie czyli za jakieś 259 funtów . W PO landzie pracy nie ma , zatem wracamy i otwieramy jakiś biznes , inaczej nie będzie z czego żyć ! Jeśli UK oraz Francja wyjdą z EU , to Niemcy tam też nie zostaną , to oznacza rozpad układu europejskiego co może za sobą pociągnąć nawet konsekwncję wojny , ale na to mamy jeszcze 5 lat . AMSZ

Gość gość
moze wreszcie wynagrodzenia w UK pojda w gore, jak te wszystkie duposciski, co to zgadzaja sie pracowac za minimum, zostana wywaleni spowrotem do PL...

Gość Carmelc
Nikt nie traktuje ukip poważnie

Gość czas_pakowac _sie
"Nikt nie traktuje ukip poważnie" A wyniki to fikcja haha

Gość anonim111
Naprawdę nie da się czytać tego, co piszecie. Czy Wy w ogóle wiecie jaka ordynacja wyborcza obowiązuje w Anglii? Jeśli nie, to podpowiem: większościowa. Dlatego też w wyborach LOKALNYCH, które odbyły się 22 maja 2014 UKIP nie zdobył... ani jednego mandatu. Ani jednego. I nie ma znaczenia, co wydarzyło się chwilę potem, bo w wyborach do PE obowiązuje głosowanie w systemie proporcjonalnym. Nawet w bbc to mówili, polecam posłuchać od czasu do czasu, żeby wiedzieć, co się dzieje. W wyborach za rok UKIP nie ma szans przejąć władzy, tak skonstruowano ordynację wyborczą w Anglii, żeby chronić się przed populistycznymi partiami.

Gość gość
Taa a ty masz szklana kule haha wlasnie widac jak nie maja szans haha

Gość fqjjeedjanlv
BBC to poprawnie polityczna tuba muslinow, hindusow I rzadacego obecnie rzadu.. sluchaj BBC to bedziesz duzo wiedziec...co masz wiedziec... Za rok wybory generalne I Farage zostanie premierem UK, bo Polaczki bez brytyjskiego paszportu juz nie beda mogly glosowac...

Gość gość
"to skoro jest I mieszka juz 20 lat w UK I nie wyrobil sobie brytyjskiego obywatelstwa, to jest glupi I pewnei duka po angielsku, a tylko szczeka jaki to on jest patriota" :D Jest lekarzem :D pracuje w londynskim szpitalu. Ale oczywiscie panna z kafe wie lepiej kto i co soba reprezentuje. O patriotyzmie nigdy sie nie wypowiadal. Nie dla kazdego brytyjskie obywatelstwo jest spelnieniem marzen :D Wielu obcokrajowcom (nie tylko Polakom, dla jasnosci) rezydentura wystarczala, wystarcza i bedzie nadal wystarczac. Zluzuj laska, nie kazdy ma majty obsikane ze strachu :D

Gość gość
A moze jest premierem lol

Gość fqjjeedjanlv
tutaj moze byc nawet ksieciem, kretynko, co napiszesz to cafeteria przyjmie... powtarzam, trzeba byc idiota, zeby zyc w danym kraju tyle lat I sie nie zabezpieczyc w postaci obywatelstwa... juz niedlugo duposciski sie o tym przekonaja...

Gość gosc2
Głupia jak but jesteś. Moja siostra mieszka w Austrii od 25 lat i nie ma obywatelstwa. Pracują razem.z mężem, odprowadzają podatki, mają dom, ale obywatelstwa nie zmienili, bo nie chcieli zrzec się polskiego, a prawo do austriackiego uzyskali, jak już nie można było mieć podwójnego.

Gość jajkoaak
zgadzam sie z gosciem z dnia 26-5 -14 wszystko prawda i tak wlasnie jest koniec swiata bliski...

Gość xgwiazda
A wam co tak wesoło? Myślicie, że zaczną wam więcej płacić za sprzątanie i kelnerowanie jak wygonicie wszystkich "wrogów" z UK? Och ta working class zawsze niedouczona.....

Gość Czas_powrotu_nadchodzi
To jest uk nie Austria.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ja mieszkam 30 lat na Zachodzie i ani mi w glowie ubiegac sie o obce obywatelstwo. Urodzilam sie Polka i Polka umre, a nie farbowanym lisem.

Gość ffAFVNKLG
ale wy ludzie p**********i jestes, bo jak ktos ma zmieni obywatelstwo to zaraz jest farbowanym lisem... normalnie az oechciewa sie bycia Polakiem I starch jechac do tej Polski... norlanie oboz konecntracyjny, gdzie kazdy kazdego jak chce sie z gowna wydostac to wciaga go spowrotem... ten kawal o specjalnym piekle dla Polakow co go diable nie musi nawet pilnowac to szczera prawda...

Gość gość
Mieszkam w UK od 24 lat. Nie mam obywatelstwa, nie chce miec. Mieszkam tu, tu jest moj dom ale nie jestem Brytyjka i nie zamierzam byc. Jestem rezydentem Wielkiej Brytanii a polskim obywatelem. Takich osob jest tu wiele. Dla dzisiejszej "polonii" (cudzyslow i mala litera!) obywatelstwo brytyjskie to spelnienie marzen. My, stara gwardia :D znamy swoja wartosc. Wstyd nam za was to fakt :O bycie utozsamiane z takimi osobami jak wy to policzek dla nas, Polakow. Chcialabym aby tacy ludzie stad wyjechali, aby bylo jak kiedys.

Gość gośćfcanncsef
Tak znacie swoja wartosc do tego stopnia, ze funciki wam nie smierdza I jak d***** trzymacie sie sie sponsora...tak wy tego funta... Jak tacy z was patrioci to czemu nie jestescie w PL, ja rozwijac...

Gość PAkowac_Sie_nadszedl_czas
Patryjotka na emigracji heh

Gość gość
Ja nie jestem patriotka :D Mieszkam w UK , tu jest moj dom ale nie moja ojczyzna. Jestem rezydentem tego kraju i z tym sie utozsamiam. Pozwolono mi tu zamieszkac 20 pare lat temu, dano prawa i obowiazki rezydenta, nie kazano o wizy ani o pozwolenia o prace sie starac :P i zyje. Mam dom, rodzine. Ktos usilnie stara sie przekonac w tym temacie, ze wszystkie osoby nie posiadajace obywatelstwa brytyjskiego zostana "wygnane" :D "wypedzone" :D itd. Ja wiem, ze tak nie bedzie. Znam postulaty UKIP (i sie zgadam z nimi :P) a zaczac sie bac moga lenie na zasilkach - i i o to chodzi!

Gość gość
Musze was zmartwic, poniewaz bedziemy mogli tutaj zostac. UKIP zapowiedzial, ze ten, kto tutaj przyjechal wczesniej na podstawie ówczesnego prawa, ten zostanie. Niiestety nie bedziecie mieli tej satysfakcji ogladania wracajacych Polakow :]

Gość gość
Od siebie dodam, ze we Francji wybory wygrala rowniez partia skrajnie prawicowo- narodowa. Odbyla sie nawet manifestacja mlodziezy przeciwko jej rosnacej popularnosci. Ta mlodziez to mlodzi arabowie i czarni wymac***acy piesciami.

Gość gość
"Musze was zmartwic, poniewaz bedziemy mogli tutaj zostac. UKIP zapowiedzial, ze ten, kto tutaj przyjechal wczesniej na podstawie ówczesnego prawa, ten zostanie. Niiestety nie bedziecie mieli tej satysfakcji ogladania wracajacych Polakow :]" Zrodlo poprosze !

Gość gośćkaaa
To nie zrodlo tylko pobozne zyczenia :)

Gość gość
Ukip uwielbiają wieśniaki, rolnicy i robole.

Gość gośćdhsufba
Pozwolono mi tu zamieszkac 20 pare lat temu, dano prawa i obowiazki rezydenta, nie kazano o wizy ani o pozwolenia o prace sie starac jezyk.gif i zyje. >>> takie bajki to mozesz dzieciom pisac... 20 lat miszkac bez wizy, dziwne, ze inni musza miec wize I pozwolenie na prace, a ty nie musialas...Chyba u Araba w piwnicy "na czarno" do 2004 pracowalas... To w takim razie wszystko sie zgadza...

Gość gość
Mało wesołe że w końcu tam wezmą sie za łby może nawet szybciej we Francji ale ...UK może w ciągu 10-20 lat okazać sie dużo mniej bezpiecznym krajem niz Polska ...

Gość gośćdyuugo
tak PL jest bardzo bezpiecznym krajem... doprowadzaja cie do nedzy I pozwalaja w spokoju zdechnac, bo z dna juz w PL sie nie wychodzi...