Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam dziś na wizycie i nie dostałam skierowania na żadne badania czy to normaln

Polecane posty

Gość gość

Byłam dziś na kolejnej wizycie (14 tydzień) i teraz sobie pomyślałam, ze lekarz nie dał mi skierowania na żadne badania... Na poprzedniej wizycie dostałam skierowanie na komplet badań (podstawowe +toxo, hiv, różyczka, żółtaczka, kiła i jeszcze inne). A teraz nic. To normalne czy lekarz zapomniał? Myslałam, ze morfologię i mocz robi się na każdą wizytę...

Gość gość
Co 2 wizyty robie morfologie i mocz.

Gość gość
Moze codziennie rob morfologie bo przez miesiac napewno tak wszystko sie obnizylo ze pewnie umierasz:/

Gość gość
Ja jestem w 16tc i badania krwi i moczu robilam tylko raz. W środę mam wizytę to może będzie kolejny ale nie wiem...

Gość gość
Ciekawe, czy są badania na poziom jadu w organizmie :-) ok, rozumiem, ze to normalne. Zdziwiło mnie to, bo miałam duze problemy z bakteriami w moczu, już 2 razy brałam antybiotyk. teraz jest ok, ale pomyślałam, ze powinnam powtórzyć za miesiac. ok, w takim razie się nie martwię

Gość gość
14 tydz a ty juz dwa antybiotyki bralas?? Gratuluje lekarza naprawdę później nie bbecz ze dziecko chore

Gość gość
A Ty normalna jestes? Tobie gratuluję! Może najpierw poczytaj- taka substancja jak amoksycylina pozostaje bez wpływu na dziecko.

Gość gość
Nie ludzi się ze wyleczysz te bakterie w ciąży bo ten niby antybiotyk bezpieczny w ciąży łagodzi a nie leczy i cala ciąże tak będzie!!! Dlatego lekarze podają antybiotyk jak juz po 30 tyg jest szansa ze do porodu będzie spokój bo podając początkiem ciąży możesz być pewna ze do koca tak będziesz sobie lykac antybiotyki i nie wierz w to ze będzie to obojętne dla dziecka. Tylko konowal odraxu daje antybiotyk dobry lekarz na antybiotyku decyduje się gdy SA szans na wyleczenie i nie ma juz innych sposobow

Gość gość
Od kiedy antybiotyki łagodzą a nie leczą? Skoro przed miałam mnóstwo a po antybiotyku brak bakterii to chyba wyleczone. A jakie Twoim zdaniem są metody wyleczenia? Bo ja próbowałam wszystkiego i sytuacja się pogarszala.Twoim zdaniem lepiej pozwolić, żeby choroba się rozwijała niż wziąć antybiotyk? Pytałam kilku lekarzy i każdy potwierdzil, że amoksycylina jest bezpieczna na każdym etapie ciąży i lepsze to niż rozwijające się zakażenie.

Gość gość
Zresztą nie o tym temat. Dziękuję za odpowiedzi dot badan

Gość gość
Taa wiec skoro cie antybiotyk wyleczył to po cvo bralas drugi maja bo antybiotyk dozwolony w ciazxy nie wyleczyć jest za slaby

Gość gość
Autorko, na tym topiku wypowiedzialy sie osoby, ktorym chyba i antybiotyk na jad by nie pomogl. Nie przejmuj sie tymi babami, szczesliwego rozwiazania I zdrowia zycze.

Gość gość
Ponieważ pierwszy bralam nie wiedząc jeszcze o ciąży i nie wyleczylam bakterii do końca. Po antybiotyku wyszły jeszcze nieliczne bakterie, które potem się rozmnozyly. Lezalam w szpitalu i po drugiej dawce nie mam bakterii

Gość gość
Dziękuję Ci :-)