Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesiekomornegoo

taka sytuacja kredyt czy mieszkanie z tesciami pomózcie

Polecane posty

Gość bojesiekomornegoo

teście mają pod miastem duży dom - piętrowy i moglibysmy z narzyczonym zająć górę. Dołożyliby nam trochę na remont góry + zrobienie oddzielnego wejścia ( trzeba by było schody dokleic) Opłaty byłyby na razie póki nie staniemy na nogi ( ja zajmuje sie domem i bliźnietami) pokrywane z ich strony wiec byłoby darmowe mieszkanie. Akurat u nas w regionie bieda i bezrobocie narzyczony ma pracę na umowe ale zarabia w porywach 1600 zł . Postawili warunki : ślub, przepiszą dom na miśka ale z zapisem ze beda mogli dorzywotnio w nim mieszkać i tu sa moje obawy. Czy oni czasami nie chcą z nas zrobić niewolników do ich śmierci? Sługusów? U mojej koleżanki tak się szczesliwie złożyło ze zmarł jej dziadek , mieszkał w kawalerce i oni teraz chcą ją szybko i okazyjnie sprzedać. Tylko czy pakować się w kredyt na 30 lat? rata wyniosłaby coś koło 460 zł a przez te lata to 3 takie kawalerki idzie kupić :o co radzicie

Gość gość
0/10 :)

Gość gość
szczęśliwie złożyło bo umarł dziadek? sorry, ale dla mnie jesteś walnięta. a odpowiadając na twoje pytanie to siedziałabym u tesciów, zwłaszcza ze narzeczony zarabia 1600zł. a ty ile zarabiasz? bo nie wyobrażam sobie życ za taką kwote. powiem Ci, że mój mąz zarabia 3000zł, ja 1700zł i tez mieszkamy z tesciami bo ja w zadne kredyty nie będe sie pakować.

Gość bojesiekomornegoo
moze źle to napisałam czy teście nie beda chcieli nas wykiwać?

Gość bojesiekomornegoo
no w sensie ze tak okazyjnie kawalerka sie trafia. A nie masz dość mieszkania z nimi? Nie wtrącają się do waszego pożycia? U nas nawet nie idzie bara bara zrobić bo teściowa jak cień się pojawia i to mnie wkurza brak prywatności. Co zamurujemy schody?

Gość gość
nie, nie mam :) hehe mieszkamy tak od lat i mi dobrze. ale powiem Ci ze w sumie to marna z ciebie prowokatorka

Gość To jest moje światełko
No ciezko bedzie wam z kredytem, jezeli macie bliznieta, a maz zarabia 1600 zl. Co do tesciow no to cos za cos - oni wam daja dach nad glowa, a wy im opieke na starosc. Wiec w pewnym sensie chca z was zrobic niewolnikow. Ja osobiscie nie jestem zwolenniczka mieszkania z tesciami, sama mam kredyt na malutkie mieszkanie, ale w sytuacji gdy mialabym blizniaki i maz by tyle zarabial, nie byloby nas po prostu stac na kredyt. Wiec bylabym zmuszona mieszkac z tesciami. A swoja droga: rozumiem, ze chcecie kupic okazyjnie ta kawalerke? Ale kredyt az na 30 lat? To ile ta kawalerka kosztuje? Jakies duze miasto??

Gość gość
TEŚCIE??? co za wieśniary!!!! teściowie!

Gość gość
teście jak teście :classic_cool:, ale ten narzYczony rozwalił mnie i tylko utwierdził w przekonaniu, że to prowo :D

Gość tutiki
Nie dostaniecie kredytu,zwłaszcza,że macie jeszcze dwójkę dzieci

Gość gość
haha ciekawe kto wam da kredyt? huehuehue

Gość gość
skoro dom chca przepisac na niego, to w sumie, ty bedziesz wychowywac dzieci, pozniej pojdziesz do pracy i bedziesz ladowac w nieswoje...a jak kiedys maz bedzie chcial rozwodu, to musi tylko ciebie wysiedli...

Gość gość
Watpie zeby jakis bank Wam udzielil kredytu... 4 osobowa rodzina dochody male raczej nie macie szans niestety.

Gość gość
ten zapis że mają dożywotnie mieszkanie, to raczej byście ich wy nie wykiwali i nie wywalili na bruk :D

Gość gość
dokładnie - zapis taki żebyście to wy ich nie wykiwali, zgarnęli dom a ich wywalili, ja jasne że bym wybrała dom zamiast ciasnego mieszkania, no i wasze zarobki nikt wam nie da kredytu - baa problem możecie mieć z tv na raty

Gość gość
Ten dopiesek tesciow jest po to zeby mieli pewnosc ze ich nie wygonisz z ich mieszkani? To chyba normalne jest wiec nie wiem co za oburzenie. Moze myslalas ze oni sie na starosc wyniosa a dom zostawia wam