Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wezwanie do US

Polecane posty

Gość gość

odkładalam pity w marcu, kilka dni temu dostałam wezwanie na stawienie się w US. co to może być??? mąż w 2013 pracował bardzo mało ale wszystko zostało oczywiście uwzględnione. czy ktoś miał takie wezwania i o co chodziło??

Gość gość
tzn nie odkładalam tylko skladalam

Gość gość
nas wezwali z racji wysokiej nadpłaty -weryfikują z automatu takie pity. najlepiej zadzwoń i się dowiedz. Może zapomnieliście podpisać pit albo coś pomyliliście. Nie ma co panikować bo pomyłkę można skorygować od razu składając korektę pitu.

Gość gość
idź bez stresu i wyjaśnij sytuacje, mnie kiedyś wezwali, żebym dopisała 3 grosze! wynajmujemy mieszkanie, odprowadzamy za to podatek, a ci zasrańcy i tak co roku nas wzywają- to taki ku/rewski za przeproszeniem urząd

Gość gość
dziękuję za odpowiedz. no właśnie podpisy były, PIT robił mąż i zawsze było ok. zwrot podatku to tylko na dzieci i Internet.... ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
A czemu tam nie zadzwonisz? A na internet wcześniej nie odliczaliście sobie? Bo jeśli odliczaliście to nie możecie już więc może o to chodzi?

Gość gość
jeśli mieliście dochody powyżej 120 000 zł. po odliczeniu zus-ów to za 2013r. nie można juz było odliczyć dziecka (jedynaka) przy dwójce mozna było odpisać.

Gość gość
a to pewnie przez internet. Jesli corocznie odliczaliści internet to za 2013r. juz nie mozna było odliczyc tylko ci co po raz pierwszy odliczają mogli. To pewnie to. Taka zmiana była za 2013r.

Gość gość
drugi raz odliczylismy neta. nie wiedziałam że nie można ale fakt, koleżanka coś wspominała że już nie można odliczać i się zdziwiłam, ale było to już po złożeniu pitu... Ale przy składaniu pani przejrzała pita i nic nie mówiła

Gość gość
A skąd osoba przyjmująca zeznanie ma wiedzieć czy składający ma prawo do odliczeń czy nie?! Skoro to było dopiero 2 odliczenie za internet to moim zdaniem jest ok. Mogliście tak zrobić po raz ostatni. "Ci wszyscy, którzy z odliczenia korzystali w 2011 r. (złożyli w 2012 r. zeznanie w którym rozliczyli wydatki na sieć), w zeznaniu składanym za 2013 r. nie rozliczą już tej ulgi. Natomiast dla tych wszystkich, którzy po raz pierwszy korzystali z odliczenia za rok 2012 (złożyli w 2013 r. deklarację, odliczając w niej wydatki na sieć po raz pierwszy), w rozliczeniu składanym do końca kwietnia (w przypadku ryczałtowców – do końca stycznia 2014 r.) z ulgi skorzystać mogą po raz ostatni. "

Gość gość
konto jak to w końcu jest.... pierwszy raz podpisałam za rok 2012, a teraz drugi raz za rok 2013

Gość gość
konto jak to w końcu jest.... pierwszy raz podpisałam za rok 2012, a teraz drugi raz za rok 2013

Gość gość
tak jest jak zacytowane w poście wyżej.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej