Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZYRTEC

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie czy ktoras z mam podawala zyrtec swoim dzieciom? synek ma 11 miesiecy i nie wiem jak najlepiej podawac te kropelki.. podalamu rano bo ma okropny katar i ciezko mu sie oddycha ale wyczytalam, ze najlepiej podawac na noc.. wiec jak to jest? troche sie zmartwilam...

Gość gość
Podawanie na noc wynika z tego, że Zyrtec może powodować senność. Nie wpływa to jednak na skuteczność leku. Jeżeli dziecko będzie senne i marudne to zmień porę podawania na wieczorną.

Gość gość
podawałam dziecku Zyrtec i nie przypominam sobie zaleceń o podawaniu na oc. a to że nie był skuteczny to inna sprawa.

Gość gość
mozna dawać 5 kropli rano i 5 wieczorem, albo 10 na noc :)

Gość gość
z Tym ze ja dostalam zalecenie podawania 5 kropel dziennie. Nam nawet fajnie pomaga ten syrop, tylko faktycznie.jest senny.. wlasnie usnal, przebudzil sie na chwile i znowu poszedl spac bo strasznie marudzil. Tylko jak teraz przestawic go na wieczorne podawanie? bedzie musial cala noc i jutro caly dzien sie przemeczyc.. boje sie podawac mu wieczorem kplejna dawke. Dzis dostal przed 9 rano, czy po 12 godzinach mozna mu podac jeszcze raz? a moze polowe dawki?

Gość gość
Myślę, że możesz spokojnie mu dać kolejna dawkę. Młodsze dzieci dostają już 10 kropel n dobę

Gość gość
Na dłuższą metę zyrtec nie jest dobrym lekiem, jeżeli mały jest alergiczny to lepiej poszukaj alergologa i dostaniesz coś bezpieczniejszego i skuteczniejszego. Na ten moment podałabym mu przed snem dawkę 5 kropli, ale jak najpóźniej, a od jutra już wieczorkiem przed snem po 5 kropli przez 2 tygodnie. Taka wstawka mu pomoże o ile to jest alergia.

Gość gość
nic sie nie stało ze podałas rano ale najlepiej na noc z tego względu ze zyrtec troszkę otępia, jest się sennym itp.

Gość gość
Zurtec jest na katar? Ja go dostalam gdy mała miała wysypkę pi sliwce. To w sumie na co jest ten lek?

Gość gość
na alergię :)

Gość gość
Moje dziecko wg pediatry ma powiekszone migdaly, dlatego zostalismy wyslani do laryngologa. Poniewaz czesto sie dusi kaszlem suchym, podejrzewam alergie, bo wszystko czyste. I laryngolog zapisal zyrtec, wlaasnie 10 kropli9 na noc. Dziecko bralo 2 tygodnie a i tak nabawilo sie zapalenia oskrzeli i ostrego zapalenia migdalow. Pomogl antybiotyk od peediatry, ktory zasugerowal tez, by wyciac migdaly i polecil znowu udac sie do laryngologa. A laryngolog dalej swoje, dawac zyrtec. Ale ja juz tego szajsu nie kupilam, bo i tak nie jest skuteczny a dziecko odpukac od 2 miesiecy czuje sie dobrze.

Gość gość
tzn synek ma katar i wysypke i pediatra stwirdzila, ze to alergia i przepisala wlasnie zyrtec. Jak widzialam od rana, ze biedny sie meczy z katarem to mu podalam, chociaz niewiele to pomoglo a maly jest marudny. Podam jeszcze wieczorem 5 kropelek i jutro juz od wieczora bede mu podawac. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, bardzo mi pomoglyscie :)

Gość chcę pracować w domu
ale czemu laryngolog dał zyrtec? zazwyczaj to alergolog go przepisuje. lepiej idź do jakiegoś dobrego laryngologa. zyrtec jest skuteczny jeśli powodem infekcji jest alergia - jak powiększony migdał to nic nie da. autorko podawaj go na noc, dziecko będzie lepiej w nocy spało. i oczywiście oczyszczaj dziecku nos.

Gość agula8
ja wieczorem podawałam zyrtec a rano altopic-tak przez jakiś czas.ten lek niestety troche usypia i otumania. Sama muszę czasem go brać przy większych pyleniach i nawet jak wezmę na noc to rano ciążko mi wstać z łóżka.

Gość gość
ja też wieczorem dawałam zyrtec, ale potwierdzam - powoduje senność. Też go brałam na alergie i byłam taka otępiała. Po clatrze jest o niebo lepiej. Tylko to nie dla takich maluchów.

Mojego dziecko od 2 - 5 lat brało zyrtec w kropelkach , 2 razy dziennie (rano i wieczorem). Teraz od 3 lat ma w tabletkach - 1/2 raz dziennie . Nigdy nie było senne.

Gość gość
Dwójka moich dzieci bierze a raczej brala Zyrtec sezonowo. 10 kropli na noc, bo powodowaly senność. W tym roku alergolog zmienil nam na Xyzal u syna 5 ml raz dziennie i Dehistar u córki 2,5 ml raz dziennie. Nie powoduja senności i są, przynajmniej u nas, skuteczniejsze niż Zyrtec.

Gość malfkaa844
zyrtec strasznie mnie otumaniał, najlepiej podawać dziecku lek na noc ale też nie cały czas. mój syn dostał tabletki z bilastyną ale on jest większy, najlepiej przejść się do lekarza specjalisty i on dobierze kurację.