Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ladnie sie ubierac bedac biedna....

Polecane posty

Gość gość
mno tak trzeba umiec szukac, pisałam, że mam swoje sklepy upatrzone gdzie są porzadne rzeczy i zawsze coś kupię ładnego, bo jest cała masa sklepów do których sama nie wejdę, ale mam swoje ulubione i ok :)

Gość miedzianowlosa
kupuje wszedzie gdzie tylko cos wpadnie mi w oko, duzo w Esprit, Mexx, s.oliver jakos sieciowki typu H&m czy C&a nie maja u mnie brania- ubrania tam sa jakies dziwne, nawet w Pepco udalo mi sie kiedys kupic swietna sukienke i tunike i kazdy myslal, ze dalam ze 100 zl za sztuke, to kwestia gustu

Gość miedzianowlosa
w lumpeksie kupilam juz na wage sukienke Burberry, dwa nowe sweterki z metkami Benetton i duzo innych marek, ktore musialam najpierw wygooglowac, bo nie sa dostepne na naszym rynku, duzo z butikow

Gość gość
a to fakt ja tez lubie lumpki, ale jak coś mi się spodoba w "lepszym" sklepie to sobie kupię

Gość gość
można kupić genialne ciuchy markowe na lumpkach, za granice na zakupy napewno nie pojadę wiec choc tak mogę sobie osłodzić życie

Gość kamienz serca
kocham sklepy z uzywanymi rzeczamh.w uk jest tego pelno.sa ubrania ksiazkh gadzety zabawki sźklo obrazz buty zaslony g. . .

Gość gość
nie ma sensu chodzić do ciucholandów - w allegro zaznacz do 50zł jaką markę lub ubranie do tego rozmiar i masz pełno ciuchów, nawet czasem nowych. A do 100zł za rzecz to już kupisz bez problemu nową, markową rzecz.

Gość gość
U nas jest pare lumpeksow i tak sa markowe ubrania, które byly modne z 5-10 lat temu..nie wiem co wy znajdujecie, ale ja bym sie nie ubrala w takie niemodne ciuchy.

Gość gość
A kto powiedział, że kupuje się niemodne ciuchy? trzeba szperać za perełkami

Gość gość
jeżeli ktoś musi mieć modne ubranie , które noszą gwiazdy w telewizji i musi je miec za wszelką cene, nawet gdyby to miala być marna podróbka za 500 zł to bardzo proszę, ja wolę wyglądać ładnie a nie modnie

jak jestes w sile wieku i jestes w miare zgrabna to polecam leginsy i koszulke lub sweterek z lekko rozciagnietą gorą, to wyglada sexownie i ponetnie, Ja sie ogladam za takimi :)

Gość makiado8
Myślę, że jeśli się nie ma dużo pieniędzy, a chce się wyglądać efektownie, to warto dbać, przede wszystkim, o sylwetkę - na szczupłym ciele zwykły czarny t-shirt wygląda bardziej elegancko, niż droga sukienka na osobie przy kości. Kolejna sprawa - zawsze świeżo umyte, nie przesuszone włosy (i najlepiej ułożone, chociaż przyznam, ja nie zawsze układam) , zadbane paznokcie itd. - niby podstawy, ale to kolejny element schludnego, efektownego wyglądu. Poza tym, warto nosić ubrania ponadczasowe, jeśli chce się wyglądać z klasą i nie trzeba wtedy wymieniać garderoby co sezon (warto mieć w szafie np. biały t-shirt, granatowe dżinsy bez przetarć, czarną marynarkę). Do tego ulubiony naszyjnik itd. Co do butów - jeśli nie możemy pozwolić sobie na markowe, najlepiej wybrać bardzo prosty model bez krzyształków czy innych zbędnych zdobień z imitacji skóry, gumy czy plastiku - tak, żeby na kilometr nie wiały tandetą.

Gość gość
moda jest śmieszna bo po latach na zdjęciach wyglądamy jak przebierańcy i dziwimy się że mieliśmy taki gust najlepsza jest klasyka

Gość gość
dokłądnie, dlatego9 mówię, że kto idzie za modą niech sobie idzie, ja tam wole w lumpku kupić coś ponadczasowego i wyglądac ładnie :)

a ja tamj mam to gdzies jak laska sie ubiera, ma byc zgrabna czysta i tyle.Pewnie ze fajnie jak ktos modnie sie ubiera ale czy to ma az takie znaczenie ?Jak juz chcesz byc taka trandy to kupuj u chinczykow podróby.Kumpela tak robi, lazi po sklepach dla vipów i potem szuka podomnych rzeczy na ebayu, zazwyczaj dostaje to co chce za okolo 30% ceny :) mozna ? mozna, powodzenia

Gość gość
i chodzi w tandecie plastikowej... nie dzięki :D

Gość gość
no na ebay to jest wypas, nawet z przesyłką 13$-15$ opłaca się kupować. Spodnie czarne wełniane ralpha laurena za 10$, swetry wełna hilfigera za 15$, koszule w kwiaty za 10$, perfumy za 10-15,bokserski białe Hanes x 3 za 20. i jakie wzory fajne.

Gość gość
wystarczy miec porzadny gust, ja tez kupuje w lumpeksach, ostatnio znalazlam 2 marynarki, jedna czarna z Massimo Dutti, za grosze ale nowa prawie bo nawet nie bylo znaku na kolnierzu, i jedna szara z Mark&Spencer, maja wyglad i material luksusowych b sa welniane, piekne podszewki, mam jakies tez dzinsy porzadne z levisa czy spodnie czarne, do ktorych mozna dobrac jakies niedrogie topy i wygladac naprawde super, najlepiej patrzec na material i klasyczny kroj jednokolorowy zeby mozna bylo cos dopasowac

Jeżeli chodzi o lumpeksy, to wystarczy tylko trochę cierpliwości i chęci do wyszukiwania. W mojej opinii second handy często wygrywają z ciuchami sieciowymi, chociażby dlatego, że te drugie ma już połowa miasta, a dzięki wybranym rzeczom z lumpeksu można się wyróżnic i to za śmieszne pieniądze. Napisałam ostatnio 2 krótkie artykuły: Lumpeks. Instrukcja obsługi: http://szmatyswiata.blogspot.com/2014/06/lumpeks-instrukcja-obsugi_18.html Lumpeks vs sieciówka: http://szmatyswiata.blogspot.com/2014/06/zabic-czy-oszczedzic-lumpeks-vs.html

Gość Mielzkowa
Można też spróbować kupować na allinside.pl. Nowe ciuchy w modnym stylu, ale ceny są dużo niższe niż w sklepach. Ja też się tam ubieram i nie ubywa mi dużo pieniędzy, a w ubraniach stamtąd bardzo dobrze wyglądam. :)

Ja też kiedyś nie umiałam się ubrać, ale zaczęłam się tym trochę interesować, przeglądać książki, artykuły na internecie , w prasie. Najważniejszy jest kolor. Tak, tak, to nie pomyłka ! Połowa sukcesu to odpowiedni kolor. Chociaż to podświadomie czujemy, ja akurat byłam na takim weekendowym mini kursie, od dawna podobały mi się ubrania jasne, niebieskie, szarości, takie raczej zimne i lekko rozmyte ... I cóż się okazało ? Że jestem typem urody - Lato, do którego pasują chłodne , rozmyte kolory - właśnie jasne niebieskie, popiele, blade róże. Często zastanawiałam się też, dlaczego moja koleżanka szałowo wygląda w złotych ozdobach , a ja niekoniecznie, cóż kobiety Lata ( i Zimy) super wyglądają w srebrze , a Jesienie i Wiosny (jak moja kumpela)w złocie... No i potem zaczęłam kompletować ubrania kupując w lumpeksie... Budowałam garderobę od nowa. W sumie ze starej gaederoby to zostało mi kilka par spodni (dżinsy i inne), kilka t-shirtów i sweterków (pasujących mi kolorystycznie), no a potem dochodziły wzory... Teraz jak widzę w lumpeksie jakąś rzecz, to od razu wiem, czy kupić, czy nie, bo wiem, czy będzie mi to pasowało do reszty. Jeszcze muszę wspomnieć o kolorach, mnie np. bardzo podoba się kolor  turkusowy, ale wyglądam w nim źle (zwłaszcza jak jest przy twarzy), bo z tymi kolorami to jest tak, że nie znaczy, że jak kolor nam się podoba to będzie nam w nim dobrze... Zainteresowanym dziewczynom polecam na początek książkę "Ubierz się w kolor" Aleksandry Frątczak, naprawdę bardzo pomocna !

Gość Xyz

Ja kupuję droższe ubrania ale dobrej jakości i starczają mi na bardzo długo. Ubieram się bardzo prosto, zmieniam tylko dodatki dzięki temu mogę dodać do ubrania jakiś modny element.