Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 20 lat i jestem ponad rok po ciąży i mam taki problem z brzuchem.Zawsze byłam szczupła i miałam płaski brzuch.Obecnie ważę 50 kg, wróciłam do sylwetki z przed ciąży.Mam plaski brzuch(mimo to że w ciąży przytyłam 23 kg) ale jest na nim wiele rozstępów, rozciągnięty pępek oraz trochę luźnej skóry.Smaruje się różnymi kremami oraz olejkami na rozstępy ale to nic nie pomaga.Operacja plastyczna nie wchodzi w grę ponieważ jest trochę za droga.Wstydzę się swojego brzucha przed koleżankami w moim wieku.Mam pare pytań do was:czy powinnam się wstydzić swojego ciala?jak było u was?czy nie powinnam pokazywać brzucha na plaży?czy da się coś z tym zrobić?

Gość gość
Ale to juz bylo....

Gość gość
z rozstępami nic nie zrobisz, z rozciągniętym pępkiem tez nic nie zrobisz(ale nie martw się prawie każdej mamie pępek po ciąży zmienia się)z luźną skorą chyba tez nic nie zrobisz.Na moje taki brzuch ci już zostanie.

Moja koleżanka po ciąży miała okropny brzuch, jak u staruszki. Nic nie pomagało, dopiero jak przytyła zaczął wyglądać normalnie. Innej rady poza operacją niestety nie widzę.

Gość gościu 166
jeśli jest płaski i zgrabny to nie potrzeba się przejmować odrobiną luźnej skóry i paroma rozstępami :]. moja rada, oswajaj się z nimi zamiar walczyć na marne i się zadręczać. Mam 20 lat i w ciąży :]. pozdrawiam, głowa do góry

Gość gość
A jeśli chodzi o plażę to wedlug mnie nie masz powodow żeby się nie rozbierać to że masz taki brzuch to przecierz cos normalnego,a to że jest tam trochę luźnej skory i brzydki pępek to nic zlego przecierz brzuch prawie jest zakryty i nikt tego nie widzi.

Gość gość
A może jakieś ćwiczenia?myślę że brzuszek się troszkę poprawi

Gość gość
Ja miałem podobny problem ale u mnie po wielu godzinach ćwiczeń,masarzy i zmarowaniu wielu kremów wszystko wygląda prawie jak przed ciążą.Niestety od tych ćwiczen zrobił mi się mały kaloryfer, mój pepek też nie był za ladny dla tego zrobiłem sobie w nim kolczyk i teraz nie widac że bylam w ciązy.

Gość gość
U kazdej kobiety zostaje jakiś slad że była w ciązy u jednej są to rozstępy, u drugiej jest to pępek więc się nie przejmuj.

Gość gość
Ja miałem podobny problem (..) dla tego zrobiłem sobie w nim kolczyk xx Facet w ciąży? To pewnie milioner.. :P

Gość gość
dobre

Gość gość
Dobra pomińmy tego dowcipnisia z kolczykiem.Według mnie jak masz plaski brzuch to nie powinnaś mieć kompleksów z powodu rozstepow luźnej skory czy pępka przecież morzesz nosić ciuchy jak z przed ciąży a to ze raz w roku ktoś zobatrzy twój brzuch na plazy nic sie nie stanie.