Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedzenie dwulatka co zjadły Wasze dzieci dziś pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie moja córcia dziś od rana tak 200 ml mleka (krowie, junior 3,8 %) do tego herbatnik 1 kabanos cienki 1 mini rożek z ciasta francuskiego z jabłkiem zupa - żurek z białą kiełbasą, porcja ok. 250 ml (uwielbia żurek) ćwierć jabłka pół dużego banana po drzemce drugie danie - gulasz z piersi indyka, ryż, surówka z buraczków - około pół porcji "dorosłej" 1 tost z żółtym serem po kąpieli znów mleko 200 ml, do tego może herbatnik albo biszkopt w ciągu dnia pogryza rodzynki lub morele suszone z płatkami kukurydzianymi To dużo czy mało? Waży ok. 12 kg, ma 86 cm, jest ciągle w ruc*****ak to dwulatek.

Gość gość
sporo mój dzisiaj tylko pije bo gil do pasa :( aha i troche zupki zjadl

Gość gość
moj zjadl : musli z mlekiem dwie male drozdzowki z czekolada ( domowe, dorzdzowka wielkosci raczki dziecka frytki z piekanrika, stek wolowy jablko mus jakblkowo truskawkowy 4 wafelki ryzowe, w tym 2 z maslem zupa krem z warzyw i jogurt naturalny banan 2 i pol roku, 15 kg 99 cm jest duzy i do chudzilcow nie nalezy.

Gość gość
Otóż z****** dwuletnie bachorzysko ktorego mam zaszczyt pilnować zezarlo dzis na obiad 3 schabowe nienazarty gowniarz z niego

Gość gość
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jabłkiem, herbatka miętowa II śniadanie: Banan, jabłko, woda Obiad: Faworki z kurczaka, ziemniaki gotowane, cukinia w sosie pomidorowym, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy Podwieczorek: Krem marchewkowy; Naleśniki z dżemem owocowym, kawa mleczna

Gość gość
mleko z piersi po wstaniu. 1. Sniadanie: zupa pomidorowa (u niani nic innego nie zje). 2. 2 sniadanie: gruszka 3. Obiad: troche kaszy jaglanej (doslownie lyzka) i kilka kwadracikow gulaszu (moze z 10), surowka z okolo 1 marchewki 4. Podwieczorek: jablko 5. Kolacja: kromka razowca z twarogiem, ogorkiem i cwierc papryki mleko z piersi przed snem. Do picia woda.

Gość gość
Moja corka to straszny niejadek. O 7.30 mleko O 9.00 owsianka z 7 łyżeczek zjadła O 13.00 zupa warzywna O 17.00 dwa ziemniaczki od taty. O 20.00 mleko i śpi. Wszystko dziubie i ciężko zmusić ją do jedzenia.

Gość gość
Moja corka to straszny niejadek. O 7.30 mleko O 9.00 owsianka z 7 łyżeczek zjadła O 13.00 zupa warzywna O 17.00 dwa ziemniaczki od taty. O 20.00 mleko i śpi. Wszystko dziubie i ciężko zmusić ją do jedzenia.

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Nieźle oberwiesz za to mleko z piersi :D

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Mleko z cyca dla tak dużego bachora to jest obrzydliwe fuuuuj

Gość gość
Mleko z cyca dla tak dużego bachora to jest obrzydliwe fuuuuj

Gość gość
Domyślam się, ale... nie wnikam :P Niedlugo zamierzam odstawic (corka ma 21 miesiecy)

Gość gość
Poza tym nie mam cyca, a pierś, a moje dziecko to nie bachor.

Gość gość
Moja córcia 21 miesięcy, niejadek potworny ale dzis cos zjadla jajko na miękko, 2 grzanki z buleczki, herbata jogurt brzoskwiniowy troszke mleka przed drzemka mala porcja botwinki z mięsem Monte duże, kawalek banana mleko wazy 10,5 ma 85 cm

Gość gość
Moja córcia 21 miesięcy, niejadek potworny ale dzis cos zjadla jajko na miękko, 2 grzanki z buleczki, herbata jogurt brzoskwiniowy troszke mleka przed drzemka mala porcja botwinki z mięsem Monte duże, kawalek banana mleko wazy 10,5 ma 85 cm

Gość gość
mój dziś chory , dopadla go wirusowka i jest na diecie ale i tak nic nie chce jesc zwykle to wygląda tak śniadanie: serek danone lub bakus lub jajko z keczupem drugie sniadanie drozdzowka obiad zupa jarzynowa/pomidorowa/ rosol/ krupnik drugie danie: ziemniak , lyzka surówki, gotowany kurczak, kotlet lub ryba deser: owoc np. jabłko, banan, kilka truskawek kolacja: kromka chleba z wędliną w ciągu dnia biszkopty, paluszki, herbatniki itp. do picia woda lub herbatka 2 razy w tyg sok typu bobo frut mleka nie pije zadnego, nie je już kaszek owsianek itp

Gość gość
Co u Ciebie jest śniadaniem, drugim śniadaniem, obiadem, deserem? Pogubiłam się zupełnie.. Twoje dziecko cały czas je czy jak? Nie widzę tutaj podziały na posiłki, nie wiem, czy Twoje dziecko cały czas coś je, czy jak? Bo jakoś nie wydaje mi się, żeby kabanos i ciasto francuskie z jabłkiem jadła na jeden posiłek? Wg mnie Twoje dziecko je trochę za dużo, a w zasadzie ono chyba je cały czas. Chłopiec 16,5 miesiąca: -śniadanie: kanapka chleba razowego z wędliną i ogórkiem + herbata -przed drzemką ok 150-160ml mleka krowiego z odrobiną kaszki (z kubka) -obiad: zupa pomidorowa z makaronem (240gramów) -deser: mały deserek hipp -śliwka z dodatkiem pokrojonej brzoskwini i paluch kukurydziany -kolacja: kaszka na gęsto + herbata owocowa

Gość gość
Moje dziecko jest strasznym niejadkiem.ma dokładnie 2 lata 92 cm i 12,5 kg.Dzisiaj rano pól kubka kakao,o 11 butla,dostaje jeszcze mm,bo inaczej brakowalo by mu witamin.po południu niecałe 2 pierogi z truskawkami,a przed spanie butla.to wszystko,a to i tak duzo w jego wydaniu.czasami zje Danio,po południu.

Gość gość
Ale Wasze dzieci dużo jedzą zazdroszczę

Gość gość
2 latek i butelka??? Dlaczego taktujecie takie duże dzieci jak niemowlaki?

Gość gość
To ja autorka Kabanos i rożek to drugie śniadanie - córka lubi takie połączenia Nie jest tak, że je cały czas, przekąskami są tak jak pisałam suszone owoce, płatki kukurydziane Mała nie je słodyczy, czasem dostaje czekoladę, ale ZERO żelków, cukierków itp. Też widzę, że w porównaniu do niektórych dzieci mała je sporo, ale gruba nie jest :D Znam też dzieci które jedzą więcej, jak również typowe niejadki, pytam z ciekawości, dla porównania który z tych typów w wieku 2 lat jest popularniejszy

Gość gość
Powinna jeść DO 5 posiłków (czyli np. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, deser, podwieczorek, kolacja, albo śniadanie, deser, zupa, drugie danie, kolacja). A ona ma ich przynajmniej z 7. Dużo. Zwłaszcza, że w międzyczasie je te suszone owoce, chrupki czy tam rodzynki i inne rzeczy.

Gość gość
Ale ja nie pytam co powinna :D Nie oczekuję porad tylko chciałam z ciekawości porównać :D To, że jest żywiona prawidłowo, wiem na 100% - ANI RAZU nie była chora jak dotąd - poza wirusową trzydniówką, mimo że chodzi do klubu malucha :D

Gość gość
Poza tym stawiam na luźne podejście do jedzenia, bo sztywne "zasady" posiłków prowadzą do zaburzeń odżywiania, stąd się biorą problemy z niejadkami i z otyłością. A moje dziecko rozwija się książkowo, zarówno fizycznie jak i psychicznie, czemu więc miałabym coś zmieniać? Nawet na bilansie dwulatka lekarka była zaskoczona jej ogólną formą :D Bo zwykle dwulatki przechodzą okres niejedzenia - podobno - tak mi mówiła pediatra

Gość gość
u nas też mleko z piersi i mam w nosie zdanie niedouczonych ignorantek pół bułki z szynką, rzodkiewka, liść sałaty i natka pietruszki w kawałkach banan rosół z gołębia z mięsem i dużą ilością warzyw mleko z piersi 1 kromka chleba z pieczoną łopatką, sałata, koper i szczypior mleko z piersi na kolację pieczona pierś z indyka i pomidor, bez pieczywa znów mleko z piersi

Gość gość
monte dla niespełna 2 letniego dziecka? Nikogo to nie dziwi, nie szokuje? Kurna kto tu siedzi? Jakieś dno intelektualne?