Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćja

Dlaczego ta holota krzyczy precz z komuna

Polecane posty

Gość gośćja

Ja tam bym chcial zeby wrocila komuna i razem z nia normalnosc. A ta holota wrzeszczy na pogrzebie jaruzelskiego precz z komuna a pewnie to teraz sa bezrobotnymi albo robia za 1000 zl miesiecznie gdzies w macu albo w tesco i stac ich najwyzej na srajtasme i moze na bilet miesieczny. Dziwni ludzie.

Gość wafel ss
nie mam pojecia

Gość Natalinka1234
Dziecko a TY kiedykolwiek żyłeś w komunie? Po pierwsze w PL nie było komuny ale socjalizm. Po drugie to jeśli dalej byśmy żyli w tym ustroju wątpię aby było Cię stać na szynkę na kanapki codziennie a tym bardziej na internet ...

Gość gość
Czy autor tematu jest upośledzony umysłowo? Czerwona zaraza wywłaszczyła właścicieli ziemskich, jako kułaków i obszarników, chłopom małorolnym też odbierała sporą część plonów, dodatkowo mordowali patriotów, oraz także zwykłych robotników, którym ten reżim się nie podobał.

Gość Dhcndjjd
Jaki tam rezim. Rezim to mamy teraz. Co ty kolego glupa rzniesz? Moze mi jeszcze powiesz ze teraz zyje sie z***biscie?? Wez s********j.

Gość gość
Nie narzekaj pipku bo nie głodujesz. Polacy to tylko umieją narzekać.

Gość wafel ss
tia jak se czlek postal 3 dni za nebloscianka i czywal w liscie kolejkowej zeby nabyc lodowke to przynajmniej mial co doceniac :D

Gość Zielonatorebka
Tez bym wolala zyc wtedy. Teraz to męczarnia.

Gość Dddkkklll
Bydlo krzyczy precz z komuna bo to tepaki dla ktorych kazdy pretekst jest dobry zeby sie prac po mordzie. Kto glownie krzyczy? Dzieci z ruchu narodowego ktore nawet roku w komunie nie przezyly. A tak nota bene to tez wole tamtej ustroj.

Gość gość
A ja nie bo go dobrze pamiętam:(

Gość Dddkkklll
Jeszcze powiedz ze cie przesladowali i palowali a na obiad nie miales co jesc.

Gość gośćzuzoo
kartki na mięso, na cukier, kartki na obuwie , kolejki do sklepów na zapisy, przysługiwało 3 kg cukru na miesiąc dla rodziny, wstawanie o 3 rano żeby iść o kolejki po pralkę albo kafelki na podłogę życie układane przez rządzących w Związku Radzieckim wspaniale nie ? cudo a towary w ładnych opakowaniach do obejrzenia w pewexie

Pałowali:( i chcieli wsadzić :( :( jako wroga ustroju :(:(:( Za pisanie ,, Precz z komuną" na murach . W 1976 ,tylko jeszcze za małolat byłem i mi się upiekło ale ojciec za to na kontrakt zagraniczny nie pojechał :O

Gość gość
Teraz nie ma kartek a i tak mnie na nic z tych rzeczy nie stac. Internet mam za 20 zl miesiecznie, moj jedyny luksus na ktory musze z********ac 5 h w ciezkich warunkach

Gość gośćzuzla
a słodyczy nie było, były artykuły czekoladopodobne, czekolada tabliczka była na kartki cudownie nie ? :) chcesz wróci do tego ? żeby kupić ciasteczka delicje w szarym papierku trzeba było stac w kolejce od 4 rano cudo po prostu hah hahaha :)

Gość gośćzuzula
a smaczne rzeczy z zagranicznych supermarketów,słodycze, pyszne puszki HAM - czyli szynka dla niepamiętających ,alkohole w pięknych butelkach były tylko dla dygnitarzy ty nawet na oczy byś nie zobaczył czekolady Milka :)żarłbys codziennie kartofle z cebulą, w lepszy dzień ze skwarkami , a brzuch od tego wywala bardzo :) tak cudownie było ? chcesz tego ? pragniesz ?

Gość gość
Jako mężczyzna zarabiasz 4 zł na godzinę? Skoro na internet za 20 zł pracujesz 5 godzin? :D To jakiś c**ek z Ciebie a nie facet. Zostaw kafeterię i zabieraj się do nauki : teoretycznej albo zawodu a nie narzekaj.

Gość gość
Pewnie komuna jest świetna, a najlepsze lata 50 i 60. Stalin byłby z was dumny polacy

Gość gość
Tak jestem facetem. Mam wyzsze wyksztalcenie i zarabiam 20 zl w 5 h. Zadowolony? Taki los zgotowali mi kominiarze jak ten u wladzy

Gość gośćfbfvvfvfvgbgbg
Wole lata 50 i 60 i stalina niz to co jest teraz.

Gość gość
jaja se robicie?

Gość gość
Nie zrzucaj winy na to gdzie żyjesz. Skoro tyle zarabiasz to widocznie tyle umiesz i na tyle jesteś wart na rynku pracy. Takie studia skończyłeś, taką masz wiedzę i koniec kropka. Osobiście nie znam nikogo w swoim otoczeniu (a żyję w małym mieście) kto by za tyle pracował. Znajomy po studiach zatrudnił się w hurtowni. Za 300 h pracy w miesiącu dali mu 900 zł. Zwolnił się i założył małą firmę. Maluje mieszkania i z tego co wiem już ma dobre pieniądze. Mężczyźni zresztą mają łatwiej ponieważ mogą podjąć się wielu prac fizycznych, których raczej kobiety nie będą wykonywały.

Gość gośćzulugula
wolisz tamte czasy bo razi cie to że inni mają dużo a ty nie , masz z czego życ i masz jadło czyli to samo co bys miał za komuny, nic by sie nie zmieniło więc po co ci powrót jak piszesz że mało masz ? tam miałbys więcej nie, boli cie to że inni maj domy, auta , firmy a ty nie , boli cie to że stolarz zarobił 10 tysięcy za zrobienie kuchni w czyims domu a ty tyle nie masz, a on ma wykształcenie zawodowe o to ci chodzi , boli cię zazdrość i zawiść :)

Gość gość
gość 30.05.2014 Nie zrzucaj winy na to gdzie żyjesz. Skoro tyle zarabiasz to widocznie tyle umiesz i na tyle jesteś wart na rynku pracy. Takie studia skończyłeś, taką masz wiedzę i koniec kropka. Osobiście nie znam nikogo w swoim otoczeniu (a żyję w małym mieście) kto by za tyle pracował. Znajomy po studiach zatrudnił się w hurtowni. Za 300 h pracy w miesiącu dali mu 900 zł. Zwolnił się i założył małą firmę. Maluje mieszkania i z tego co wiem już ma dobre pieniądze. Mężczyźni zresztą mają łatwiej ponieważ mogą podjąć się wielu prac fizycznych, których raczej kobiety nie będą wykonywały. Pierdu pierdu p*****lo. Nawet jak napiszesz te bzdety 100 razy to nie znaczy ze to prawda. A nawet jezeli to najwyrazniej zyjesz w jakims szczesliwym otoczeniu. W PO tez mysla ze jak im sie dobrze zyje i dostaja po 15 kola za nic to i spoleczenstwo oplywa w dostatek. Niestety tak nie jest.

Gość gość
Nie no co wy piszecie komuna jest świetna np. poznański czerwiec itp.

Komunizm to zaraza której udało się Polsce wyzbyć dopiero niedawno, choć i tak nie do końca. Ustrój w którym za wyznawane poglądy możesz zostać pozbawiony wolności, bądź życia nie może być dobry.

Gość gość
Ja nie twierdzę,że żyję w szczęśliwym otoczeniu. Wśród mnie są osoby, którym żyje się biednie i bogato. I wiem jedno. Osoby, które tak narzekają najcześciej nie robią nic aby podwyższyć swój status materialny. Kończą jakieś głupie kierunki, nie angażują się w rozwój osobisty. Zero inicjatywy, pomysłów, śmiałości. Takie dzieci we mgle, które nie wiedzą co robić w życiu. Siedzą na tyłku i tylko wymagają. Że skoro mają studia (nieważne, że jakieś gry i zabawy na prywatnej uczelni) to należy im się więcej od kogoś po zawodówce. Większość osób o wysokim statusie materialnym doszło do tego ciężką pracą i kosztem wielu wyrzeczeń.

Gość gość
Bo my jestesmy narodem buntownikow i bojownikow, tam nam to sie wezarlo wskore ze nie wiemy w ktorym momencie przystopowac ani gdzie sie konczy patriotyzm a zaczyna debilna nadgorliwosc i awanturnictwo. Ludzie krzycza "precz z komuna" ale prezentuja soba poziom komuchow wlasnie - skostnialych przez wlasne leki i brak otwartosci.

Gość gość
Nie przecze, moze i boli. Ze w obecnym systemie debil zarobi wiecej niz wyksztalcony. Pomijajac moje wyksztalcenie, kumpel z liceum jest lekarzem, 7 lat po studiach ma 3 tys na reke. A tak jak piszesz stolarz zarobi z 10 albo wiecej. Dlaczego? Dlatego ze w tym kraju stoi wszystko na glowie, szczerze mowiac nie widze wiekszych roznic miedzy polska a taka ukraina czy rosja. Wszystkie te panstwa dzialaja podobnie. Dzicz, ktora ma tyle wspolnego z zachodem co d***** z monogamia.

Gość gośćzulugula
jestes taki sam jak rysiek z serialu paradokumentalnego "chłopaki do wzięcia " on lubi byc w więzieniu , prawdziwego życia w realu nie lubi bo mu źle , natomiast w więzieniu ma pyszne jedzenie - dużo kaszy z mięsem , dentysta zrobił mu szczękę za darmo , w więzieniu ma lazienkę bo w domu nie ma , nie musi nosic wody ze studni i ma ciepło tak że najlepiej w wizieniu, jak jest na wolności to mówi że na dentyste go nie stać i mało ma pieniędzy , nie stać go nawet na obiad niczym się nie róźnisz od tego Ryśka