Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba rzucam to wszystko

Czy warto wyjechac do Anglii?

Polecane posty

Myślę o wyjeździe do Anglii na parę miesięcy, tak żeby podrobić. Mam 26 lat i mieszkam z rodzicami bo nie stać mnie aby się usamodzielnić. Zastanawiam się nad tym wyjazdem, bo bardzo bym chciała trochę odłożyć by móc chociaż cos wynająć. Czy warto jechać, jak myślicie? tu nie mam szans na odłożenie jakichkolwiek pieniędzy bo mam prace ale za 1500zł.

Gość gość
A czym się zajmujesz?

Obecnie pracuje w biurze nieruchomości

Gość gość
a w jakim zawodzie chciałabyś pracować w Anglii?

Myślałam żeby tak raczej sezonowo pojechać, popracować może jako kelnerka, nic wielkiego chodzi bardziej o zarobek.

Gość poziom0
generalnie patrząc to nie umiesz i nie potrafisz NIC i taka jest prawda, chyba że, załapiesz się do jakiejś kwiaciarni albo na zmywak lub na pole plantacji truskawek lub malin

Gość gość
Robolki się odezwały z propozycją pracy. W biurze nieruchomości musi coś umieć. Nie wiem czy ci się opłaca tu przyjeżdzać na prace sezonowe, mieszkać gdzieś musisz itp. i po studiach trochę głupio pracować na plantacji / zmywaku.

Gość gość
łatwo policzyć ile zarobisz 6,31 f/godzinę minus podatek 20% a teraz odejmij od tego koszty - pokój 100f tygodniowo, dojazdyok 30t tygodniowo + jedzenie, chemia, nieprzewidziane wydatki jak będziesz mało jadła to może starczy na bilet powrotny

Gość gość
po studiach trochę głupio pracować na plantacji / zmywaku. xxx ha ha ha ha ha! a może w Anglii po polskich studiach od razu na dyrektora banku ją przyjmą co?

"generalnie patrząc to nie umiesz i nie potrafisz NIC i taka jest prawda" a Kim Ty jesteś żeby mnie oceniasz? Nie wiesz o mnie nic, więc nie masz prawa mnie oceniac! Pytanie brzmi czy warto? nie mierze wysoko, tak jak napisałam chodzi mi aby troszkę podreperować budżet.

Gość gość
mozesz przyjezdzac! obvecnie mieszkam w angli , utrzymuje sie tu sam od 20 roku zycia , wczesniej w polsce nie bylo tak latwo ... tu wyplata na koncie co tydzien , a jak wiesz co i jak to i po kilku miesiacach cos przywieziesz do polski , ale ja nie z tych co odkladaja ;) zdecydowalem ze zostaje tutaj bo w pl nie jest tak latwo, choc nie mowie . zycie usypane rozami tu tez nie jest :D zebys nie myslala :D

Gość gość
Jezeli znasz dobrze jezyk, to smialo, ja nie mialam szczescia, bo jezyk kulawy, praca w agencji...