Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ma7usia

interpretacja testu ciążowego

Polecane posty

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=28vad8y&;s=8#.U4wwFXZPrXQ Cześć dziewczyny. Dziś rano zrobiłam test ciążowy. Jestem jeden dzień przed dniem spodziewanej miesiączki. Mam zespół policystycznych jajników, jestem od 1 miesiąca na metforminie (glucophage 750 mg 1x dziennie). Od roku nie miałam owulacji i zarazem miesiączek. Po metforminie dostałam 3 maja bardzo bolesne i obfite krwawienie, uznałam to za miesiączkę, więc wzięliśmy się z mężem do dzieła :) Dziś zrobiłam test i od razu widać było bardzo bardzo delikatną drugą kreskę, dopiero po godzinie zrobiła się bardziej wyraźna (pre test). Co sądzicie o wyniku testu?

Gość gość
po godzinie test jest nieważny. Idź na badanie krwi

Gość gość
Jeżeli ty masz wątpliwości, to my tym bardziej nie pomożemy, skoro kreska jest niewyraźna, to poziom hormonu malutki i trzeba czekać. Pewne potwierdzenie ciąży to dopiero uwidocznienie na usg zarodka z bijącym serduszkiem.

Gość gość
Nie ma zdjęcia

Gość gość
Od wyraźnie pozytywnego testu droga daleka, a co dopiero od niewyraźnego. Trochę cierpliwości, powtórz jutro test i tak mnóstwo czekania jeszcze przed tobą.

Gość gość
za 1-3 dni powtórz test, ale na razie jest szansa z tego co widać, często właśnie tak wygląda pozytywny test, kreska bardzo blada a za parę dni jest już wyraźna :]

Dziękuję za szybką odpowiedź :) Powtórzę test za kilka dni i zobaczę jaki wynik, jak znów będzie nie wyraźny, to pójdę na betę :) Pozdrawiam

Gość gość
Powinno być już wiadomo. U niejednej kobiety tak się zaczęło a po paru dniach już było wyraźniej (lub dużo wyraźniej) widać z 'czym' mamy do czynienia. Nawet na kafe było dużo identycznych sytuacji