Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata się pyta

Dlaczego nib dziecko nie może spać z rodzicami, ja się pytam.

Polecane posty

Gość beata się pyta

Zaczyna mnie to strasznie irytować. Synek ma 22 miesiące. Mamy z mężem w sypialni ogromne łóżko, szerokość 230 cm. Mieścimy się we trójkę bez problemu, a śpi razem, bo cała nasza trójka tak LUBI. Synek ma swój pokój, ale śpi z nami w naszej sypialni. Wszyscy jesteśmy zadowoleni, szczęśliwi, uwielbiamy się budzić i patrzeć na uśmiechniętą buźkę synka. Więc kiego grzyba co rusz ostatnio słyszę komentarze w naszą stronę, że "nie powinniśmy". Bo co? No niech mi ktoś racjonalnie wytłumaczy. No?

Gość gość
a po co ma spac? nie rob z niego niedorajdy życiowej

Gość gość
A dlaczego ma?

Gość gość
A kto ci zabroni? Miej w nosie opinie innych, dziecko tez sie nauczy tej zdrowej postawy :-). Robcie co wam serce dyktuje a nie co ludzie uwazaja za wlasciwe.

Gość gość
Yyy niemowlę jeszcze przejdzie we wspólnym lozku ale prawie dwulatek to powinien spac juz dawno we własnym lozku

Gość gość
Ja powiedziałam jedno mezowi, ze jak będzie brać do lozka dziecko, choćby nawet rano to ja w tym samym momencie wychodzę, bo ja nie będę loza dzielic z z dzieckiem Nienawidzę mieć dzieci w lozku , to jest kradzież moich cennych chwil i intosci,

Gość gość
"nienawidzisz"? To z toba gorzej...

Gość gość
Nie uprawiacie seksu ?

Gość gość
Dlaczego gorzej? od wielu lat się w tym temacie nie zmieilo, od wielu lat mam takie same zdanie bez zmian Dzieci nie spaly w moim lozku i znają moje potrzeby

Gość gość
nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem i nie móc w nocy zacząć sie dobierać do męża... a jak to zrobić jak dziecko pośrodku? dziecko w łóżku zabija spontaniczność życia seksualnego, a jest ono bardzo ważną rzeczą w związku, spajającą go - bo to właśnie w łóżku możemy poświęc czas mężczyźnie, którego w ciągu dnia zaniedbujemy dla dobra dziecka

Gość gość
dziecko wszędzie i o każdej porze - łącznie z małżeńskim łóżkiem - a gdzie tu czas na sam na sam z partnerem?

Gość gość
Że nie powinno to już słyszałam. Ale ja pytam dlaczego nie powinno? Konkretnie. Seks uprawiamy, zawsze gdy mamy na to ochotę. Nie, nie przy dziecku. Czy tylko w łóżku i tylko w nocy seks się uprawia?

Gość gość
A ty uprawiasz tylko ...poza swoim lozkiem?

Gość gość
"gdzie tu czas na sam na sam z partnerem?" Ani mi ani mojemu partnerowi to absolutnie nie doskwiera. Więc po raz kolejny pytam, dlaczego dziecko NIE POWINNO z nami spać? Bo każdy pisze nie może, nie powinno. Ale z jakiego powodu? Bo tak się przyjęło? Bo tak ktoś wymyślił i tak ma być?

zawsze spalam w swoim pokoju i jakos traumy nie mam,ciekawe co zrobisz autorko jak bedziesz miala jeszcze jedno dziecko.zrobicie przedszkole z lozka?tylko nie zakladaj za 2 lata tematu,ze maz chodzi na dzi/wki,a ty nie rozumiesz dlaczego:D

Gość gość
Pytanie nie dotyczyło seksu, uwierzcie mi na słowo, że nie mamy z tym najmniejszego problemu. Więc może wróćmy do tytułowego pytania.

Gość gość
...bo nie macie seksu :D

hmmm, może dlatego że im dziecko starsze tym większy problem by je tego oduczyć... wyobrażasz sobie spanie z 13 latkiem bo bedzie miało wiksy i bedze sie bało same spać? od małego uczy się dziecko by spało samo. No chyba że planujesz do 18 i dłużej :D a uwierz mi że znam takie przypadki :D

Gość gość
Haha autorka musi w sraczu się zamykać na szybki numerek i to przy akompaniamencie dobijajacego sie smarkacza

Gość gość
seks nie tylko w łóżku, to jasne, ale w łóżku można się poprzytulać, pogadać, i w nocy sięgnąć po męża gdy się tylko ma ochotę :P ja uwielbiam w łóżku czytać, gadać, śmiać się i wygłupiać - tego z dzieckiem zrobić się nie da, bo chodzi spać wcześniej niż my, dorośli. To miejsce dla mojego i męża komfortu, dziecko ma swoje takie miejsce - w swoim łóżku. Wytłumaczyłam dlaczego DLA MNIE to zły pomysł.

Gość gość
Znasz,fruzia?Do 18 i ponad ?To ciekawe...

no miałam kiedyś taką koleżankę która spała akurat z matką (ojca nie miała) do momentu wyprowadzenia się z domu do swojego faceta. bała się spać sama w pokoju bo od zawsze spała z matka :D zresztą mnie też tak rodzice nauczyli i spać sama zaczełam mając ponad 10 lat... a i bałam się ciemności, zresztą do dziś się boje

Gość gość
wcześniej C***isałam, autorko, dlaczego ja nie wzięłabym dziecka do łóżka (no oprócz przypadków gdy chore albo przejdzie w środku nocy bo zasnąć nie może), ale przecież kto Ci zabrania spać z dzieckiem? Nikt. Nie bądź więc taka agresywna.

Gość gość
Dziecko śpi przy ścianie, nie między nami. A śmiejemy się i wygłupiamy w salonie na kanapie, przed tv, gdy synek już śpi w sypialni. Od zawsze u nas łóżko służyła do spania, nie czytamy w łóżku, nic nie oglądamy, w sypialni nie mamy żadnego sprzętu grającego itp i do łóżka kładziemy się dopiero, jak już faktycznie idziemy spać, a nie żeby sobie jeszcze poleżeć przed snem.

Gość gość
nie wiem dlaczego ludzie odpowiadaja nie bo nie powinno,ale mam psa i co za tym idzie na spacerach spotykam tez ludzi z psami,nawet nie macie pojecia ile ludzi przyznaje sie ze spi ze zwierzetami typu,pies czy kot - to dopiero przegiecie ,mysle ze to ci sami co kiedys nie wpuscili by wlasnego dziecka do lozka,a dzis spia z kotami,no coz -wszystkie kvrvvy na starosc biegaja do kosciola-cos w tym jest,dzis tu cie zapluja,jutro palma im odbije

Gość gość
mnie sie wydaje, ze dziecko mo ze miec potem problemy z samodzielnym zasypianiem, bynajmniej ja tak mialam; spalam z mama ze względu na ciezkie warunki lokalowe i pamiętam, że gdy mama pracowała na nocki, ciężko mi bylo zasnac. Moj synek tez ciagle ze mna zasypia i potem przychodzi do naszego lozka.

Gość gość
mam dwie córki , mamy wielkie łoze spalismy z pierwsza do 7 roku zycia , zrobilismy jej pokoik poszła spac tam z dnia na dzien teraz spimy z drugą dwuletnią - to dla nas zaden problem i nie słuychajcie ludzi którzy za wszelka cene chca z waszych dzieci zrobić dorosłych- moze byc fajnie razem i moze byc fajnie osobno- a rodzic niech decyduje.

Gość gość
jejku, ja Ci tylko napisałam, do czego MI służy - a nie służy tylko do spania. My lubimy robić tam masę rzeczy i fakt - uwielbiamy się kochać w łóżku do późna w nocy. Jest wygodnie i dużo miejsca. Inne miejsca na seks są super, ale dla mnie jako urozmaicenie, a nie główna atrakcja. Dlatego mimo że pytanie było o dziecko, odpowiedź dotyczy również seksu.

Gość gość
jasne zawsze i kiedy chce haha pewnie po kiblach sie chowacie i nieraz dzieciak was przylapal, tylko jeszcze nie rozumie co tata tak dupa rusza a mama steka. W tym wielkim lozku tez pewnie jak spal to sie r/z/n/e/l/i, ale dzieciatka nie poloza do jego lozka:O potem dziecior urosnie, zostanie w lozku rodzicow, facet sie wk i przeniesie do salonu, a z salonu do innego mieszkania, bo nie bedzie mu sie chcialo byc z baba bez sexu