Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopiec 10 m tylko pełza

Polecane posty

Gość gość

nie raczkuje, nie potrafi sam usiąść, sadzany nie lubi tej pozycji. Pełza bardzo chetnie od 2 miesiecy, od miesiaca przyjmuje postawe do raczkowania ale tylko pokiwa sie do tyłu ,przodu i pada na brzuch. Miała któras z Was podobnie ?

Gość gość
Ja wybrałabym się do neurologa, lepiej sprawdzić i od razu działać.

Gość gość
Każde dziecko rozwija się w swoim tępie, ale ja nie wyobrażam sobie co robi nie siedzący i nie czworakujący 10 miesięczniak... Mojego (10,5 mca) wszędzie jest pełno już od miesięcy..

Gość gość3333333
też tak miałam i bardzo się martwiłam. w 11 miesiącu poszłam do fizjoterapeuty i pokazał mi kilka ćwiczeń na siadanie. 10 dni później siadał sam, 17 dni później czworakował(miał 11,5 miesiąca). Poza tym spędzałam z nim dużo czasu bawiąc się na podłodze. Wcześniej widziałam, że nie jest na tyle silny, żeby raczkować.

Gość gość
własnie w tym rzecz, że synek lubi pełzac i wszędzie go pełno. Potrafi tak "chodzic" z godzine, pozniej sadzam go, trpche dp lezaczka, na krzesedlko, chodzimy na spacery. Bardzo duzo czasu jednak sedza na podlodze, ma mozliwosci cwiczenia a jednak nie umie nic zrobić.