Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Justy艣ka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
hej Paulina,ja tez jestem zainteresowana pytaniami bo mi tez je zabrali

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Paulina
Choroba niedokrwienna serca wyst臋puje szczeg贸lnie u os贸b starszych, u kt贸rych stwierdza si臋 problemy: A. obni偶onego poziomu cholesterolu, podwy偶szonego st臋偶enia glukozy we krwi, zapar膰. B. podwy偶szonego poziomu cholesterolu, nadci艣nienia t臋tniczego, palenia papieros贸w. C. astmy oskrzelowej, podwy偶szonego poziomu cholesterolu, palenia papieros贸w D. oty艂o艣ci, obni偶onego poziomu cholesterolu, alergii pokarmowej. 2. Jak nazywa si臋 dzia艂 psychologii zajmuj膮cy si臋 przemianami cz艂owieka w r贸偶nych fazach 偶ycia? A. spo艂eczna B. stosowana C. rozwojowa D. behawioralna 3. spo艂ecznym przejawem starzenia si臋 cz艂owieka jest A. zmniejszenie si臋 jego aktywno艣ci spo艂ecznej B. pogorszenie si臋 wzroku i s艂uchu C. wyd艂u偶enie czasu jego reakcji D. problem z samoobs艂ug膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niciak
Na cke przerwa techniczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Paulina to jeszcze wrzuc odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Paulina
4. 80l chora przebywa drugi tydzie艅 na oddziale reumatologicznym. Nikt z rodziny nie odwiedza pacjentki. Wi臋kszo艣膰 wolnego czasu sp臋dza na ogl膮daniu TV i logicznych rozmowach z innymi chorymi o swojej rodzinie. Zachowanie to 艣wiadczy A. o zaburzeniach pami臋ci kr贸tkotrwa艂ej podopiecznej B. o zaburzeniach 艣wiadomo艣ci podopiecznej C. o braku zainteresowa艅 podopiecznej D. o t臋sknocie podopiecznej za rodzin膮 5. Do przemieszczania si臋 po oddziale 70 leniej podopiecznej po operacji stawu kolanowego , kt贸ra nie ma zaburze艅 r贸wnowagi i mo偶e stawa膰 na stopie operowanej ko艅czyny, opiekun powinien zaopatrzy膰 j膮 A. w balkonik z k贸艂kami B. w贸zek inwalidzki C. kul臋 pachow膮 D. kul臋 艂okciow膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
b艂臋dy w moim wpisie: 3 - powinno by膰: a 21- powinno by膰: b 24 - powinno by膰: c 30 - powinno by膰: a 36 - powinno by膰: b

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Paulina
Nie mam odpowiedzi, b臋d膮 jutro na stronie CKE 6. 75 l pacjentka z powodu zaawansowanej choroby zwyrodnieniowej staw贸w ko艅czyn dolnych z trudno艣ci膮 porusza si臋 . Wska偶 sprz臋t, kt贸ry pomo偶e pacjentce w przemieszczaniu si臋 na dalsz膮 odleg艂o艣膰. A. kula 艂okciowa B. sprz臋t 艣lizgowy C. W贸zek inwalidzki D. obuwie ortopedyczne 7. Toaleta calego cia艂a i dok艂adne osuszanie sk贸ry u osoby le偶膮cej, szczeg贸lnie w przylegaj膮cych do ciebie fa艂dach sk贸rnych, wykonywana jest w celu zapobiegania A. ranom B. zakrzepom C. odparzeniom D. otarciom nask贸rka 8. W celu wykonania mycia po艣ladk贸w w 艂贸偶ku, nalezy chor膮 u艂o偶y膰 na boku podk艂adaj膮c A. podk艂ad p艂贸cienny B. r臋cznik C. misk臋 D. basen

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 solutus
reszta jest oki - koniec nie ma co dalej rze藕bi膰 - gdyby kole偶anka nie wygl膮da艂a tak pon臋tnie, to bym ich zrobi艂 mniej lub w og贸le :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
solutus niekt贸re odpowiedzi zaznaczy艂e艣 b艂臋dnie wg mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej jak na oke sprawdzic wyniki dzisiejszego testu?????? pom贸偶cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Paulina
Jutro najwcze艣niej b臋d膮 odpowiedzi ludzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omII
solutus stwierdzam b艂臋dy w twoich odpowiedziach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 solutus
1b,2c,3d,4d,5d,6c,7c,8b,9b,10d,11a,12d,13c,14a,15a,16c,17c,1 8d,19b,20d,21b,22b,23b,24a,25d,26b,27c,28c,29d,30a,31b,32d,3 3b,34a,35a,36a,37b,38c,39a,40a b艂臋dy w moim wpisie: 3 - powinno by膰: a 21- powinno by膰: b 24 - powinno by膰: c 30 - powinno by膰: a 36 - powinno by膰: b I macie gotowca z odp. :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niema jeszcze odpowiedzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Paulina
9. Wykonuj膮c 膰wiczenia oddechowe u chorego na astm臋, nale偶y zwr贸ci膰 uwag臋 na zwi臋kszenie ruchomo艣ci przepony. Mozna to uzyska膰 poprzez wykonywanie A. g艂臋bokiego wdechu z uwypukleniem mi臋艣ni brzucha B. wolnego wydechu przez nos z r贸wnoczesnym kaszlem C. wdechu przez usta z r贸wnoczesnym skrzy偶owaniem ramion D. wydechu przez nos z r贸wnoczesnym pochyleniem do przodu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokroteczka11
Cze艣膰 Te偶 dzisiaj pisa艂am egzamin na opiekuna medycznego. Moje odpowiedzi to: 1B 2C 3A 4D 5D 6C 7C 8B 9B 10D 11A 12D 13C 14A 15A 16C 17C 18C 19C 20D 21C 22B 23B 24C 25D 26B 27C 28C 29D 30A 31B 32C 33B 34A 35A 36B 37B 38C 39B 40A Kompletnie nie wiem, ile zrobi艂am b艂臋d贸w, ale my艣l臋, 偶e zmieszcz臋 si臋 w normie i przynajmniej na 20 pyta艅 mam prawid艂owe odpowiedzi:) jak my艣licie? zdam to z takimi wynikami???? Pozdrawiam wszystkich dzi艣 zdaj膮cych:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odpowiedzi do wszystkich arkusz na z Egzaminu zawodowego na egzaminy24.eu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OlaOM
8. W celu wykonania mycia po艣ladk贸w w 艂贸偶ku, nalezy chor膮 u艂o偶y膰 na boku podk艂adaj膮c A. podk艂ad p艂贸cienny B. r臋cznik C. misk臋 D. basen Kto艣 wy偶ej napisa艂, 偶e odpowied藕 B, jednak moim zdaniem odpowied藕 D, tak jest w algorytmie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hahaha basen do mycia po艣ladk贸w ? a podk艂adamy go pod biodro? :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
eeeeeee no tak, w sumie basen do podmycia a nie do posladkow. ale fail :D

Udost臋pnij ten post

nie mo偶e by膰 basen, bo ten podajemy pacjentowi od przodu gdy pacjent unosi biodra. K艂ad膮c chorego na bok by umy膰 mu po艣ladki podk艂adamy r臋cznik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
racja, kro艣 mo偶e udost臋pni膰 arkusz egzaminacyjny?

Udost臋pnij ten post

ja mam na bank 4 b艂臋dy, a ile wyjdzie w wynikach- zobaczymy. Nie by艂o tak 藕le, tylko niekt贸re odpowiedzi g艂upie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na egzaminy 24 eu. niema Z4

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 saffka
yyy na egzaminy24.eu nie ma naszego zawodu albo ja jestem slepa :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
paulino prosimy o kolejne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam ze 3-4 b艂臋dy i to tak banalne 偶e szok,tak to jest jak sie s艂ucha kole偶anek a nie samej siebie :( A CKE ju偶 poma艂u zabiera si臋 do wstawiania kluczy z odp...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no ja tez nie widze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wed艂ug tego co napisa艂a艣 ja mam 32dobre odpowiedzi a na strona cke jest niedost臋pna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
CKE zbiera si臋 bardzo poma艂u, mogliby ju偶 odpu艣ci膰 i da膰 nam odetchn膮膰 z ulg膮

Udost臋pnij ten post