Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość
hej Paulina,ja tez jestem zainteresowana pytaniami bo mi tez je zabrali

Gość gość Paulina
Choroba niedokrwienna serca występuje szczególnie u osób starszych, u których stwierdza się problemy: A. obniżonego poziomu cholesterolu, podwyższonego stężenia glukozy we krwi, zaparć. B. podwyższonego poziomu cholesterolu, nadciśnienia tętniczego, palenia papierosów. C. astmy oskrzelowej, podwyższonego poziomu cholesterolu, palenia papierosów D. otyłości, obniżonego poziomu cholesterolu, alergii pokarmowej. 2. Jak nazywa się dział psychologii zajmujący się przemianami człowieka w różnych fazach życia? A. społeczna B. stosowana C. rozwojowa D. behawioralna 3. społecznym przejawem starzenia się człowieka jest A. zmniejszenie się jego aktywności społecznej B. pogorszenie się wzroku i słuchu C. wydłużenie czasu jego reakcji D. problem z samoobsługą

Gość Niciak
Na cke przerwa techniczna

Gość gość
Paulina to jeszcze wrzuc odpowiedzi

Gość gość Paulina
4. 80l chora przebywa drugi tydzień na oddziale reumatologicznym. Nikt z rodziny nie odwiedza pacjentki. Większość wolnego czasu spędza na oglądaniu TV i logicznych rozmowach z innymi chorymi o swojej rodzinie. Zachowanie to świadczy A. o zaburzeniach pamięci krótkotrwałej podopiecznej B. o zaburzeniach świadomości podopiecznej C. o braku zainteresowań podopiecznej D. o tęsknocie podopiecznej za rodziną 5. Do przemieszczania się po oddziale 70 leniej podopiecznej po operacji stawu kolanowego , która nie ma zaburzeń równowagi i może stawać na stopie operowanej kończyny, opiekun powinien zaopatrzyć ją A. w balkonik z kółkami B. wózek inwalidzki C. kulę pachową D. kulę łokciową

Gość gość
błędy w moim wpisie: 3 - powinno być: a 21- powinno być: b 24 - powinno być: c 30 - powinno być: a 36 - powinno być: b

Gość gość Paulina
Nie mam odpowiedzi, będą jutro na stronie CKE 6. 75 l pacjentka z powodu zaawansowanej choroby zwyrodnieniowej stawów kończyn dolnych z trudnością porusza się . Wskaż sprzęt, który pomoże pacjentce w przemieszczaniu się na dalszą odległość. A. kula łokciowa B. sprzęt ślizgowy C. Wózek inwalidzki D. obuwie ortopedyczne 7. Toaleta calego ciała i dokładne osuszanie skóry u osoby leżącej, szczególnie w przylegających do ciebie fałdach skórnych, wykonywana jest w celu zapobiegania A. ranom B. zakrzepom C. odparzeniom D. otarciom naskórka 8. W celu wykonania mycia pośladków w łóżku, nalezy chorą ułożyć na boku podkładając A. podkład płócienny B. ręcznik C. miskę D. basen

Gość solutus
reszta jest oki - koniec nie ma co dalej rzeźbić - gdyby koleżanka nie wyglądała tak ponętnie, to bym ich zrobił mniej lub w ogóle :P

Gość gość
solutus niektóre odpowiedzi zaznaczyłeś błędnie wg mnie.

Gość gość
hej jak na oke sprawdzic wyniki dzisiejszego testu?????? pomóżcie

Gość gość Paulina
Jutro najwcześniej będą odpowiedzi ludzie...

Gość omII
solutus stwierdzam błędy w twoich odpowiedziach

Gość solutus
1b,2c,3d,4d,5d,6c,7c,8b,9b,10d,11a,12d,13c,14a,15a,16c,17c,1 8d,19b,20d,21b,22b,23b,24a,25d,26b,27c,28c,29d,30a,31b,32d,3 3b,34a,35a,36a,37b,38c,39a,40a błędy w moim wpisie: 3 - powinno być: a 21- powinno być: b 24 - powinno być: c 30 - powinno być: a 36 - powinno być: b I macie gotowca z odp. :P

Gość gość
Niema jeszcze odpowiedzi?

Gość gość Paulina
9. Wykonując ćwiczenia oddechowe u chorego na astmę, należy zwrócić uwagę na zwiększenie ruchomości przepony. Mozna to uzyskać poprzez wykonywanie A. głębokiego wdechu z uwypukleniem mięśni brzucha B. wolnego wydechu przez nos z równoczesnym kaszlem C. wdechu przez usta z równoczesnym skrzyżowaniem ramion D. wydechu przez nos z równoczesnym pochyleniem do przodu

Gość stokroteczka11
Cześć Też dzisiaj pisałam egzamin na opiekuna medycznego. Moje odpowiedzi to: 1B 2C 3A 4D 5D 6C 7C 8B 9B 10D 11A 12D 13C 14A 15A 16C 17C 18C 19C 20D 21C 22B 23B 24C 25D 26B 27C 28C 29D 30A 31B 32C 33B 34A 35A 36B 37B 38C 39B 40A Kompletnie nie wiem, ile zrobiłam błędów, ale myślę, że zmieszczę się w normie i przynajmniej na 20 pytań mam prawidłowe odpowiedzi:) jak myślicie? zdam to z takimi wynikami???? Pozdrawiam wszystkich dziś zdających:)

Gość gość
Odpowiedzi do wszystkich arkusz na z Egzaminu zawodowego na egzaminy24.eu

Gość OlaOM
8. W celu wykonania mycia pośladków w łóżku, nalezy chorą ułożyć na boku podkładając A. podkład płócienny B. ręcznik C. miskę D. basen Ktoś wyżej napisał, że odpowiedź B, jednak moim zdaniem odpowiedź D, tak jest w algorytmie

Gość gość
hahaha basen do mycia pośladków ? a podkładamy go pod biodro? :p

Gość gość
eeeeeee no tak, w sumie basen do podmycia a nie do posladkow. ale fail :D

nie może być basen, bo ten podajemy pacjentowi od przodu gdy pacjent unosi biodra. Kładąc chorego na bok by umyć mu pośladki podkładamy ręcznik

Gość gość
racja, kroś może udostępnić arkusz egzaminacyjny?

ja mam na bank 4 błędy, a ile wyjdzie w wynikach- zobaczymy. Nie było tak źle, tylko niektóre odpowiedzi głupie

Gość gość
Na egzaminy 24 eu. niema Z4

Gość saffka
yyy na egzaminy24.eu nie ma naszego zawodu albo ja jestem slepa :(

Gość gość
paulino prosimy o kolejne

Gość gość
Ja mam ze 3-4 błędy i to tak banalne że szok,tak to jest jak sie słucha koleżanek a nie samej siebie :( A CKE już pomału zabiera się do wstawiania kluczy z odp...

Gość gość
no ja tez nie widze

Gość gość
Według tego co napisałaś ja mam 32dobre odpowiedzi a na strona cke jest niedostępna

Gość gość
CKE zbiera się bardzo pomału, mogliby już odpuścić i dać nam odetchnąć z ulgą