Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gośćMagda
Na stronie 35 osobiście napisałam wszystkie odpowiedzi z klucza. Tak do sondy musi być używany pean-używanie zacisku jest brane pod uwagę w kryteriach oceniania na egzaminie praktycznym.

Gość gość
Pochwalę się 38/40 :) teraz tylko czekać na wynik praktycznego. Życzę wszystkim jak najlepszych wyników.

Gość olgora
Witam, również nie zgadzam się z odpowiedzią do pytania nr.19. W szkole podczas całkowitej toalety ciała pacjenta według algorytmu najpierw myjemy podudzie ,udo ,pachwinę a na końcu stopę.

Gość gośćM
pean z gazikiem....

Gość iwonus
Jestem tego samego zdania. Tak nas uczono. Tak jest napisane w książce

Gość gośćM
cke. edu. pl szukac klucze do arkuszy

Gość gość
ja mam 10 błędów, ale patrząc , że podeszłam do egzaminu na luzie, bez stresu, zero nauki i testów, czysta wiedza zdobyta na praktykach, bo w szkole ciężko było mnie zastać to niezły wynik :)

Gość iwonus
Też się z tym nie zgadzam. Powinno być c w pytaniu19. Mam 4 błędy dwa przez swoją szybkość. Za szybko chciałam zakreślic.

Gość gośćMagda
GośćM-w kryteriach które mi wysłałaś nie ma słowa o zacisku z gazikiem,my ćwiczymy z peanami bez gazika,myślę że nie będzie błędu jeśli gazika nie będzie,bo wtedy to dopiero ciężko go zapiąć i odpiąć ;) w żadnym algorytmie nie pisze o gaziku w zacisku ;)

Gość gość
My w algorytmach mieliśmy podane: stopa,podudzie, udo, pachwina. Wg ksiazki

Gość gośćR
ja uczułam się też z gazikiem są po to by nie poprzecinać (przebijać) rurkę do sondy dlatego te gaziki i nie jest tak ciężko je zaciskać czy zdejmować :) ja jestem lewo ręczna a peny są dla praworęcznych :) jakoś sobie radzę nie jest tak źle :) . Ja jestem jeszcze przed praktycznym.

Gość gośćMagda
Hmmm na kolejnej próbie generalnej przed egzaminem zapodam pomysł z gazikiem naszej Pani, która nas przygotowuje i sprawdzę jak to się będzie wykonywać. Dzięki za inspirację :) ale i tak myślę że błędu nie będzie jak się tego gazika nie weźmie. Trzeba za to pamiętać aby wypuszczać nadmiar powietrza z żanety za każdym razem jak się nabierze wodę/pokarm-to akurat jest brane pod uwagę ;) Pozdrawiam!

Gość gośćR
myślę że jak gazika nie będzie to nie będzie błąd jak mówisz :) ale powietrze to na pewno będzie brane pod uwagę :)

Gość gość
Proszę o kryteria do praktycznego.Dzięki ,pozdrawiam!!! Szk922@o2.pl

Gość gość
a zacisk ten sam co sciagamy to nakladamy na koncu?

Gość gość
Prosze o kryteria na praktyczny z gory dziekuje:)

Gość gośćR
mnie uczono że pean używamy tylko jednego przez całe karmienie jeśli o to pytasz :)

Gość gość
martunia123641@wp.pl

Gość gość
nie wiem jak to napisac chodzi o koncowke sondy jaka moze byc bo slyszalam rozne wersje

Gość gośćR
my miałyśmy rurki od sondy z zatyczkami przypiętymi tak jakby na stałe z różnymi wielkościami otworu i my tej końcówki nie wymieniamy :) zostaje ta sama.

Gość gość
pokarm do sondy przed podaniem trzeba podgrzac w misce z ciepla woda?

Gość gośćR
Pytałyśmy wczoraj swojej pani powiedziała że nie tylko trzeba sprawdzić czy nie jest za gorący u siebie na ręku :) (tak jak mleko dla niemowlaka ) ma być dodatkowa łyżeczka do tego a jeśli nie bedzie to trochę ze strzykawki.

Gość gośćR
nie trzeba podgrzewać w misce z ciepłą wodą :) wybaczcie tak trochę napisałam nie do składu :) ale sprawdzamy czy nie jest za gorące itd.

Gość gość
witam wszystkich nie ma roztrząsać wszyscy jesteśmy po testach nie należały do najłatwiejszych i jak wyszłam to pomyślałam spotkamy się za rok po sprawdzeniu na cke stwierdziłam że jest super i tego wszyscy się trzymajmy pozdrawiam zdająca z mazowieckiego

Gość gość
Ludzie czy to ważne ile kto ma pkt z testu ważne aby mieć 20 :)

@GośćM w testach czerwiec 2013 prawidłowe odpowiedzi przy każdym pytaniu oznaczone są zielonym znakiem

Gość gość
witam wszystkich nie ma roztrząsać wszyscy jesteśmy po testach nie należały do najłatwiejszych i jak wyszłam to pomyślałam spotkamy się za rok po sprawdzeniu na cke stwierdziłam że jest super i tego wszyscy się trzymajmy pozdrawiam zdająca z mazowieckiego

Gość gość
HEJ wszystkim .Zrobiłam 1 bład w swoim teście a na biedronce myślę ,że w przepisywaniu może być więcej , bo odkoleżanki brałam nie zaufałam sobie :( no i mam nauczke zamiast się już cieszyć bedę do wrześnie w niepewności i stresie czy mam tę połowę . Wakacje z głowy , takie życie a materiał miałam z całego roku w jednym paluszku - no i d.......pa stres wziął górę . Za kilka dni mam praktyczny i już idę na luzie , bo z nerwów znowu coś odwalę . POZDRAWIAM wszystkich opiekunów !!!!!! I tych co po egzaminach i tych co przed jeszcze praktycznymi .

Gość gość
pytam o to podgrzanie poniewaz na ostatnich zajeciach Pani sie przypomnialo ze trzeba podgrzac;/ sprawdzamy przy samym karmieniu?