Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba poronilam, co dalej

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj plamie, najpierw lekko brazowo teraz juz zywa czerwona krew. Nie jest duzo ale plamienie nie ustaje, przy wizytach w toalecie sporo . Bylam u lekarza wczoraj jak bylo jeszcze na etapie niewielkich brazowych plamien i lekkich czerwonych. Koniec 4tego tyg, nie bylo widac pecherzyka. Dostalam duphaston. Czekam na wynik pierwszej bety. Jutro dopiero wizyta u lekarza. Nie widze juz zadnych szans bo test ciazowy wyszedl slabszy niz wczoraj. Nie wiem czy jest sens brac duphaston, nie widze tez sensu lezenia plackiem skoro i tak juz koniec... Poradzcie cos.

Gość gość
chyba ci nie zależy na tej ciąży. branie leku nie zaszkodzi...

Gość gość
leż koniecznie i bierz duphaston, uwierz, że ci się uda, nie pozwól by dziecko odeszło, ja też przechodziłam ciężkie chwile, a teraz jestem w 38 tygodniu ciaży

Gość gość
co ty gadasz gościu, że nie zależy. kobieta napisała, że cały czas krwawi żywą krwią i jest w początkowej ciąży. na tak wcesnym etapie łatwo poronić i jest mała szansa na uratowanie ciąży. autorka napisała że nawet test wyszedł słabszy, tzn. zmniejsza się ilość progesteronu podtrzymującego ciążę

Gość gość
" Nie wiem czy jest sens brac duphaston, nie widze tez sensu lezenia plackiem skoro i tak juz koniec..." jakby jej zależało, to by poszła do szpitala/lekarza, a nie siedziała na forum i pisała, że to nie ma sensu

Gość gość
No przy takim podejściu to szkoda było w ogóle iść do lekarza. Skoro lekarz dał jej lek a do tego kazał leżeć to chyba miał w tym jakiś cel. Jeśli ma poronić to poroni ale będzie miała świadomość że zrobiła wszystko. A swoją drogą chyba bardzo wcześnie zrobiłaś test autorko.

Gość gość
przecież już po 3 tygodniach od zapłodnienia wychodzi test...

Gość gość
A wiesz kretynko co to jest ciaza biochemiczna??? Ze właśnie zarodek był wadliwy bądź cos było nie tak i setki kobiet nawet nie wiedza ze były w ciąży. A jak jest się kretynka i w 4 tyg biegiem do lekarza to sorry później jeczysz i plkaczezz bo poronilas. Dziwi mnie myślenie sraczek nas kafe. Staraja się o ciąże sex według grafiki. Tydz przed okresem juz testy robią jedzą ze jedna kreska, w dzień okresu albo i przed beta jak tylko wyjdzie ciąża biegiem w 4 tyg do gin oczywiście nic nie widać jeszcze wiec zakładają temat ze ciąża jest zagrożona bo nie ma serduszka, i tak marudza i stekaja. Normalna kobieta gdy nie ma okresu czeka około 2 tyg idzie dfo lekarza jest to 6-7 tydz widzi zarodek, słyszy serduszko i nie denerwuje sieć bez sensu.

Gość gość
ja miałam też taką sytuacje. w 6tc krwawiłam dość mocno i to ze skrzepami. Test wychodził bledszy- dziś dziecko ma roczek ;) Nie zawsze kończy się jak u mnie... czasem jest niewielkie krwawienie i dupa blada a czasem leje się ze skrzepami i kończy się dobrze

Gość gość
też chciałam napisać, że skoro na tak wczesnym etapie dochodzi do poronienia samoistnego to zarodek jest wadliwy. wiele kobiet na początku ciąży nie ma pojęcia o swoim stanie, spóźnia się okres który pojawia się po paru dniach i bum, miały zarodek i go nie ma. to się nazywa poronienie samoistne, którego się nie podtrzymuje sztucznymi lekami. ja rozumiem krwawienia w drugim czy trzecim trymestrze, wtedy jest naprawdę o co walczyć...