Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trudny problem z mama

Polecane posty

Gość gość

Proszę was o pomoc. Po śmierci mojej babci która mieszkała z moja mama wraz z mężem wprowadzilismy się do mojej mamy jestem w 8 miesiacu ciąży i pomyslelismy ze po porodzie pomoże mi przy dziecku i nie będzie myśleć tak o utracie babci. Niestety w domu SA AZ 3 psy i kot wszędzie jest masa sierści.. Nie wiem co dalej robić bo mama nie chce się ich pozbyć a ja nie wyobrazam sobie mieszkanie z noworodkiem i taka gromada zwierząt.. Co o tym sadzicie czy powinnam się wyprowadzić z domu i zostawić ja sama

Gość gość
poprostu zapytaj jej sie czy dla niej wazniejsze sa zwierzeta czy wnuczek/czka.......zapytaj sie ,ze moze dziecko byc uczulone na siersc.....a poza tym co za duzo to nie zdrowo!babcia 56l

Gość gość
Pytalam to jej odpowiedzią jest co ona ma teraz z nimi zrobić ze w jakiej sytuacji ja ja stawiam. Naprawdę nie wiem jak mam z nią rozmawiać

to w końcu wprowadziłaś się ,żeby pomóc mamie czy ,zęby uprzykrzyć matce życie ?

Gość gość a
Ja mam dwa koty. I tez gubia mase siersci. Wystarczy codziennie odkurzac i myc podloge i naprawde nic nie fruwa ani nie zostaje na meblach. Tez sie balam ty kudlow przed narodzinami syna ale wystarczy codziebnie ogarnac i jest ok.

Gość gość
Nie no, sorry. Ale jak ty to sobe wyobrażasz? Że wprowadzasz się do mamy i poukładasz jej życie pod siebie? Straciła mamę, a teraz chcesz jej jeszcze zabrać przyjaciół? Zwierzęta z pewnością mieszkają z nią od lat i nie dziwię się, że nie zgadza się na ich pozbycie. Jak ci się nie podoba to idź na swoje i wychowuj dziecko w sterylnych warunkach. Po zwierzętach wystarczy sprzątać codziennie i żadnych kłaków nie będzie.

Gość gość
Ty też gubisz włosy,a nikt z tego powodu,z domu Ciebie nie wyrzucił. Psy i koty to przyjaciele ludzi,niektórzy nie potrafią tego zrozumieć.

Gość gość
Tylko tu codzienne sprzątanie nie pomoże to SA 3 duże psy które wchodzą wszędzie śpią na łóżku kanapie pozwala się im na wszystko.nie chce jej zostawiać samej w domu ona tezvchce zebysmy z nią mieszkali ale przykro mi ze zwierzęta stawiane SA na pierwszym miejscu

Gość gość
Poza tym dwa psy nie SA przyzwyczajone i wręcz nie lubią dzieci nie raz zdążyło się ze któryś z psów ugryzł nawet goscia

Gość gość12112
psy gryza gości a Ty sie zastanawiasz czy dalej mieszkac z mamą??? Skoro psy nie lubią obcych dziecka też nie polubią, wyczują rywala w postaci dziecka. Psy mogą mieszkać a budzie, na podwórku, dom jest dla ludzi. Zostaniesz matką i nr 1 dla Ciebie jest dziecko, Ty masz myśleć tak żeby nie stała się mu krzywda, bo Ty ponosisz za nie odpowiedzialność.

Gość gość
To SA dwa nieduże pokoje z mała kuchnia .. Nie chce tych psów przecież zabić czy cos ale sadze ze tyle zwierząt to przesadza do mieszkania w bloku.. Z drugiej strony boje się zostawić matkę sama ..

Gość gość
to w*********j do siebie i nei zawracaj d**y

Gość gość
Zaglądaj do matki,zobacz czy radzi sobie z wychodzeniem na spacer z taką gromadką i nie wprowadzaj się do tego mieszkania.

Gość gość
Z jednej strony rozumiem ze nie chcesz zostawiac mamy ale spojrz na to z boku. Trzy dorosle osoby i niemowlak do tego 3 duze , z tego co mówisz agresywne psy w dwoch pokojach. Z tego co piszesz to chyba widzisz ze to nie najlepszy pomysł. .. a gdzie wcześniej z mezem mieszkalas? Nie możecie zabrac mamy do siebie? Lub momyslec o większym lokum dla was wszystkich jesli chcecie razem mieszkac na stale?

Gość gość
My z mężem wynajmowalismy, a jeśli teraz przyszło by wynająć większe jest bardzo trudno z trzema psami każdy właściciel się boi wynajmować mieszkania z tyloma psami. Nie chce dla niej złe ale widzę ze juz meczach ja to wychodzenie z psami.

Gość gość
Męczy,ale nie jest samotna. Jak oddacie psy do schroniska,to Wam tego nie wybaczy. Nadal słabo to widzę,dwupokojowe mieszkanie wy w jednym pokoju,ona w drugim.

Gość gość
To wynajmijcie sobie mieszkanie blisko mieszkania mamy. Ona będzie przychodziła pomóc Ci przy dziecku, a ty do niej pomóc jej z wyprowadzaniem piesków. To jest chyba najlepszy pomysł.

Gość gość
nie jest przypadkiem tak ze włąściciel mieskzania które wynajmowaliście wymówił wam najem wiedząc ,ze jestęś w ciąży ? a wiadomo ,ze pozbycie isę z wynajmowanego mieskania kobiety z niemowlakiem jest p rawie niemożliwe - zrobił to przed porodem ? I dlaczego mama miałaby tak strasznie cierpieć ,ze chcesz sie wprowadzać na dwa pokoje ? Normalną rzeczą jest ,rodzice umierają przed dizećmi .

Gość Jamnik w kieliszku
Autorko abstrahując od całej sytuacji to mam pytanie co byś konkretnie chciał zrobić z tym zwierzętami? Wywieść je do lasu czy przywiązać do bramy schroniska? Bo schronisko nie jest przechowalnią zwierząt które się znudziły i nie można ich tam odwieść tak po prostu.

Gość gość150
Dla zdrowia matki lepiej będzie jak się do niej NIE wprowadzicie :O Dwa małe pokoje a tu mają się zjawić dodatkowe 2 dorosłe osoby i niemowlak. To za dużo nawet jakby tych psów nie było więc już nie mówię o obecnej sytuacji. Z mężem wynajmijcie sobie jakieś mieszkanie. Raz na dzień/ co dwa dni wpadaj do mamy i czasem pomóż wyprowadzić psy (dobrze ci to zrobi po porodzie - szybciej odzyskasz figurę). I pod żadnym pozorem nie oddawaj JEJ psów! Te psy pewnie też przypominają jej o zmarłej mamie (skoro wszyscy razem mieszkali) i traktuje je jak rodzinę. Ja wiem, że są ludzie którzy psy i koty traktują jako gorsze istoty ale są też tacy dla których te stworzenia stają się rodziną i musisz uszanować to, że twoja mama tak je traktuje.