Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiek3082

Dla wszystkich starających się o wymarzone maleństwo:))

Polecane posty

Gość jagodowe ziarenko
zoe w pierwszej ciąży też tak miałam że kreska pojawiła się po dłuższym czasie. Ale miałam też tak ze po jakimś czasie pojawiła się plama, która przypominała kreskę a ciąży nie było. Różnica była taka że jak była nic nieznacząca plama to po jakimś czasie się rozmyła, a jak była spóźniona kreska ciążowa to pojawiła się później ale ewidentnie była kreską. nie wiem jak to wytłumaczyć ;) Liczę że jutro będziemy i tobie gratulować. może zrób test bardziej czuły??

Gość zoe31
Dziś dostalam @. Tak jak pisalam robię sobie urlop od starań, muszę odpocząć.

Gość malinowa staraczkaaa
Zoe, strasznie mi przykro!!!! Ale to jak to sie dzieje, ze czasami sa 2 kreski na tescie, a potem @ przychodzi? Czy cos nie tak sie dzieje w miedzyczasie? Ja nawet nie testuje. Wlasciwie nie wiem czy w tym miesiacu nawet testy owu zaczne robic bo jakos mi moc odebralo.

Gość malar86
zeo przykro mi wiem co czyjesz ja tez przechodziłam to co miesiac ale teraz postanowiłam wrzucić na luz itak nie mam wpływu na to czy wkoncu beda dwie kreski czy nie oczywiscie nadal bede brała hormony bo musze nadal bede kochac sie ze swoim mezem ale juz bez ciagłego myslenia o dziecku od tego mozna zwariowac sa wakacje czas wziaść sobie urlop nie tylko w pracy ale i od ciaglej obsesji posiadania dziecka pozdrawiam wszystkie dziewczyny w czwartek ide na wizyte do ginekologa pierwsza wizyta od insyminacji az sie boje.

Gość paulina00023
Zoe dobrze ci zrobi taka przerwa od testowania. Może wyjedz z mężem na jakiś chociaż krótki urlopik to bardzo pomaga psychicznie wiem cos o tym. Jagodowe ziarenko co tam u ciebie? Cos sie nie oddzywasz. Ja dzisiaj powtorzylam hcg i z 74.05 ( czwartek ) wskoczylo na 578.39. O 22 mam wizytę u mojego ginekologa. Zobaczymy co powie.

Gość malinowa staraczkaaaa
Malar, powodzenia w czwartek. Oby wszystko poszlo gladko :) Paulina, rosnie i rosnie, fajnie. Jakies zmiany w samopoczuciu odczuwasz?

Bardzo mnie piersi bola i mam je takie ladne pelne:-) i senna jestem i w sumie tylko tyle. Cieszę się ze tak ladnie to HCG rośnie, mam nadzieje ze bombelek tez w brzuchu rośnie caly i zdrowy:-)

Gość zoe31
Paulina sciskam ! Niech maluszek zdrowo rośnie. Posłuchaj was dziewczyny i wyjade z mężem może nad morze. Dobrze nam to zrobi. Pozdrawiam wszystkie babeczki :-*

Gość jagodowe ziarenko
hej dziewczynki. u mnie odpukać wszystko ok. Beta rośnie, jest już ponad 10 000 :D:D zaczynają się pierwsze mdłości. nie są z samego rana przed wstaniem czy coś ale jak zacznie się po śniadaniu to trzyma i do wieczora. póki co całkiem delikatnie i do wytrzymania, spodziewam się że będzie gorzej. zresztą, w takiej oczekiwanej ciąży każdy choćby najmniejszy objaw, nawet jeśli jest mi niedobrze sprawia radość. dziewczyny trzymam za was kciuki. która dołącza do nas?? Paula cieszę się że beta rośnie. opowiedz jak po lekarzu. mam nadzieję że będzie ok i podpowie ci co robić żeby było dobrze.

Bylam u lekarza i trochę się zalamalam bo nic kompletnie nie zobaczylam... lekarz mi powiedzial ze jest zdecydowanie za wcześnie bo to dopiero 4t3d i tyle mi tylko powiedzial ze mam bardzo dobre endometrium jak w prawidlowej ciąży i ze to HCG tez jest ladne tylko ze po prostu jest za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyc:-( myslalam ze chociaż pęcherzyk zobacze:-(

Gość jagodowe ziarenko
Paulinko to akurat prawda, że jest zbyt wcześnie żeby coś zobaczyć. Tym nie musisz się martwić. A mówił coś o poronieniach i jak temu zapobiec? dał ci coś? dubhaston albo luteinę? albo jeszcze coś innego??

Ja od razu jak zrobilam test biorę luteine bo zostala mi z ostatniej ciąży, powiedzial ze lepszy jest duohaston bylo jest silniejszy no ale jak biorę luteine to juz ja mam brać. On wie o tych poronienach, wszystkie badania porobilam i sa ok dlatego najprawdopodobniej zly plemnik dostaje się do komórki jajowej. ( mój maz ma tylko 4% plemniko o prawidlowek budowie) o to może buc spowodowane ze te ciążę nie byly prawidlowe.

Gość malinowa staraczkaaaa
Ale mnie dzis prawa strona podbrzusza boli! Chyba prawy jajnik. Juz nie moge. Mialam takie silne pobolewania wczesniej, ale w tym cyklu, dzis, to naprawde ciezko to wytrzymac, nie moge wysiedziec. Tez tak mialyscie/macie w okresie owulacyjnym? Chyba zrobie test owu zeby spr, ale wczesniej wychodzilo mi, ze najpierw mialam klocia, a po kilku dniach owu

Gość zoe31
Ja mam takie pobolewanie jakby się okres zaczynał ale napewno nie jest to takie bolesne.

O nie, te bole okoloowulacyjne sa zupelnie inne u mnie niz te przed @. Zrobilam test owu i nic nie wykazal. Nie wiem kiedy jest owu wtedy, jak wystepuja bole. Oby sie udalo!

Gość Tusiek86
Malinowa staraczkaaa - jeśli masz bóle to test owulacyjny może być pozytywny dziś lub jutro. Testuj się do skutku :) Jagodowe ziarenko i Paulina cieszę się że wszystko dobrze że beta rośnie aż człowiekowi żyć się chce jak wszystko idzie dobrze. No i wasze wpisy dają nadzieje mi i może innym , że w końcu następna doczeka się cudu. Zoe31 - należy ci się odpoczynek. Paulinka ma racje może wypadzik razem z mężem dobrze Ci zrobi. Nie można się wciąż zadręczać. Na chwile musimy odpuścić by potem mieć siłę walczyć dalej. A co u mnie? Wróciłam dziś do Holandii. Kupiłam w Polsce testy owulacyjne LH kiedy zobaczę pozytywny wynik mam zacząć brać progesteron i działać do 4 dni od pozytywnego wyniku. Póki co jednak tydzień do @ i potem dopiero kolejne próby. Oj cierpliwości tylko brak czasami :)Miłego dnia dziewczyny

Gość malar86
dziewczyny trzymajci kciuk wlasnie czekam w kolejce do lekarza ale sie boje jak przed pierwsza wizytom

Gość malinowa staraczkaa
U mnie testy owu negatywne. Jak mi nie pokaze w tym miesiacu owu to sie wsciekne. Kupilam tansze testy i w zeszlym miesiacu nic nie pokazaly i teraz tez jakos dziwnie tak. Pieniadze wyrzucone w bloto chyba Tusiek, czyli do 4 dni po owu? Ok, musze sobie wziac to do serca, bo u nas czasami juz po ciezko dajemy rade. Narazie probujemy co 2-3 dzien. Malar, niech moc bedzie z Toba :) Nic sie nie boj. Bedzie dobrze. Potraktuj to jako wyzwanie/probe pomocy/szanse. Wypadnij jak najlepiej i wtedy juz jakos bedzie

Jagodowe ziarenko mam pytanie:-) powiedz mi jak to bylo z twoja beta? Jaki bylo przyrost? I te 10tysiecy ile mialas po spodziewanej miesiaczce?

Malarz trzymamy kciuki napisz jak będziesz po:-) Malinowa a może umów się do lekarza tak mniej więcej w polowie cyklu na monitoring? Nie wiem jak to jest z tymi testami na owu bo nigdy nie robilam ale wydaje mi sie ze nawet jakąś mini kreseczka powinna się pojawic

Mieszkam za granica. Tutaj chyba nie ma czegos takiego jak monitoring cyklu. To co mi przysluguje narazie to test krwi na progesteron 5-10 dni przed @ i teraz czekam na wyznaczenie terminu usg. i tyle. Do 2 lat uwazaja, ze mozesz sie starac... Chociaz maz jak poszedl do lekarza i przypadkowo zaczal sie zalic ;) ze nie udaje nam sie to lekarz powiedzial ze mozemy sie zglosic na badania. Ale moj maz ani tematu nie podchwycil, ani nie powiedzial o moim badaniu krwi, tak chyba mnie sluchal... Jak robilam testy owu drozsze to wyrazny wynik mi pokazywaly, a te jakas linia ma byc ciemniejsza od drugiej i nigdy nie jest ciemniejsza (tzn teraz drugi cykl robie tymi testami), ale czasami nawet drugiej linii wogole nie widac. W razie co, to od nastepnego cyklu kupuje drozsze testy, bo nie chce i sie bawic w zgaduj zgadula :)

Wlasnie w zeszlym cyklu nic nie pokazalay te tanie testy, a jak poszlam na badanie krwi na progesteron to wyszlo ze byla owu... Nic z tego nie rozumiem. Ale 2 bliskie mi osoby uzywaly tych testow, nawet wtedy zaszly :) Myslalam, ze i mi sie poszczesci. Z tego co pisalyscie wczesniej to to sa takie jak kupujecie na Allegro, czyli ze owu wystepuja i 1 linia jest ciemniejsza od 2giej.

A wiesz co mi pomogli znowu na owulację i wtedy ona byla dlugaaa .... kupilqm sobie na stronie Jestem plodna takie witaminy femifertil. I powiem ci ze jak skonczylam jedno opakowanie to mialam duzooo śluzu plodnego i jak skonczylam drugie opakowanie to zaszlam w 1 ciążę A staralismy się ponad rok:-( tagze wiem ze one mi pomogly. Jeśli masz możliwość kup mężowi jakieś witaminy np salfazin chociaż nie wiem czy za granica takie sa ale napewno będą inne. Witaminy wam napewno Nie zaszkodza a mogą pomoc

Zaczelam drugi miesiac z tabletkami dla starajacych sie, a mezowi kupilam sam cynk, dla facetow nic nie mieli. Teraz trzymamy kciuki i naprawde staramy sie sumiennie ;)

Czesc dziewczyny. Właśnie wróciłam z monitoringu i....mam dobre wieściusmiech.gif Po tych pęcherzykach które były w pon nie ma już śladu bo zamiast tego jest płyn w zatoce! Endo podrosło i ma 7,6mm (dziś też walne kieliszek wina) Ginek pyta czy był sex (a ja na to w lekkim szoku) ale kiedy ;p Kiedy wychodziłam wyszedł za mną i do mojego M mówi: mamy bardzo dobre wieści, będzie pan miał pracowite dni, hahah Kazał działać dzis, jutrousmiech.gif

a co do testów owu to są chyba guzik warte, bo robiłam wczoraj, przedwczoraj i wychodziło że nie ma owu a prosze po monitoringu wyszło że pęcherzyki pękły, skoro płyn jest. Tak więc sama nie wiem co do tych testów. Jakieś to dziwne . Ja mam jakies LH Vitam za 16 zł Może za tanie dlatego takie kiepskie.

Gość jagodowe ziarenko
Paulinko tydzień po spodziewanej @ miałam ok 3700 a 11 dni po spodziewanej ponad 10 000 A jak u ciebie?? beta rośnie?? nic nie boli?? i wszystko ok??

Wlasnie się zastanawiam ile mniej więcej tego hcg jest teraz:-) może jutro pojade jak będzie mi się chcialo. Ale troszkę mnie uspokoilas bo myslalam ze tydzień po juz mialas 10tys. A ja 2 dni po @ mialam prawie 600. Ogólnie czuje się dobrze. Dzisiaj caly dzień mnie brzuch pobolewal ale to tak bardziej czulam brzuch, czasami ciągnie mnie w pachwinie. Ale czytalam ze tak może się dziać bo macica się rozciaga. A jak u ciebie? Jakie masz objawy? Jak samopoczucie? Jak w ogóle maz zareagowal na ciążę?

Gość gość
753753