Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Relatywista

Czego nie wolno katolikom?

Polecane posty

Gość gość
>>Przypomnę, że szczepionki do niedawna także uznawane były za sprzeczne z naturą. Podobnie przetaczanie krwi i wiele innych rzeczy.<< Moze wiesz, gdzie mozna znalezc jakies powazne informacje na ten temat. Bo znajomi "katole" twierdza, ze to nieprawda, a chcialbym im to udowodnic.

Ale co chcesz udowodnić i po co? Chcesz ich nawrócić na niewiarę? Daj sobie spokój i poszukaj innych znajomych. A tak serio to nie wiem. :( Zwyczajnie, nie zajmuję się nawracaniem. Jestem katolikiem, raczej wychowany w wierze katolickiej i wiem jedno. Jak pięknej urody by była, to zawijam się na pięcie i spier​dalam od takiej kobiety, co wdała się w "kościoły".

Gość wredny w hooy
hooy mnie to obchodzi bardziej mnie interesuje czego nie wolno pseudozakonnikom

Jezus umarł na krzyżu, bo tak ówcześnie karano, lecz nikt nie myślał że po trzech dniach zmartwychwstanie. A jednak się stało i ten, w który w to uwierzy, będzie żył wiecznie. Reszta to bajki opowiedziane na ludzkie potrzeby. Nie będę się zadrżał w temat, bo nie jestem kaznodzieją...

nowy w mieście - a skąd wiesz że zmartwychwstał? Możesz to udowodnić? Bo jakoś oprócz samych chrześcijan, nikt tego nie potwierdza. Wręcz przeciwnie. Bawią mnie takie dyskusje - dlaczego? Katole dyskutują o tym czego im nie wolno, skoro cały czas są katolami ?A jeżeli nie dokonaliście aktu apostazji, tak jak to uczyniłem lata temu, to jesteście zakłamani i fałszywi. Podważacie nauki swojego kościoła? Tutaj? A dlaczego na widok waszego proboszcza jesteście jak te szare myszki? No cóż.

Gość gość
gdyby wiarę można było udowodnić nie byłaby wiarą ale wiedzą. I jaki wtedy miałabyś wybór ? Żaden . Bo z wiedzą ,z faktami nie da sie dyskutować , nie ma w nich elementu zawierzenia /

Co jest kurwa, ciągle to 501 :O ... To o czym mowa, aha...Właśnie na tym to polega, by uwierzyć :) Jeśli chcesz bym ci coś udokumentował, to zadam sobie trud i zbiorę wszystkie dane i statystyki, ile istnień ludzkich straciło życie i ile krzywd wyrządziła, nie tyle wiara a podszywanie się pod nią. Gotowy? ...

Ludzie to zwierzęta ale myślące i , które chcą żyć. Nawet dominować nad tą planetą. Dlatego porządkują świat pod swoje dyktando, wymyślając religię, czy przepisy ruchu drogowego. Do tego stopnia że, niektórym siada psycha i mamy Utoje. Czy w kraju powszechnej wolności akty wejścia z półautomatyczną bronią i strzelania do wszystkich co dają oznaki życia...