Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klazula sumienia....

Polecane posty

To moze ty mi wyjasnisz jakim prawem prawnik moze odmowic mi wyswiadczenia platnej uslugi bo nijak nie moge tego zrozumjec w kontekscie lekarza, ktory nie chcial dokonac aborcji chociaz nie ma ona nic wspolnego z zawodem lekarza

Gość nowa lula
A jak sie mowi na taka pania w tej todze takiej, bo moze cos pomylilam. W takiej dlugiej czarnej sukmanie no wiesz...

Czy motorniczego mozna oskarzyc, ze nie chcial przejechac wscieklego psa ktorego powinno sie uspic? W dodatku zatrzymal. Tramwaj w niedozwolonym miejscu?

Gość nowa lula
Dziekuje ci ze objawiles mi kim jestem. Zniwiarka. Podoba mi sie. Juz sie balam ze jestem zakonnica. Musze juz isc. Pa.

Wstac! !! Wysoki sad lizie. Siad)!! Wysoki sad raczyl. Zasiasc. Jak pan mowi do swiadka tonprosze zwracac sie do wysokiego sadu. .. Kurwa debile

Gość gość
znowu zapomniałeś o lekach:O

Gość gość
Prof. Bogdan Chazan wyznał w rozmowie z "Do Rzeczy", że przed laty dokonywał aborcji. - To wspomnienie wciąż motywuje mnie do dalszej walki o życie, o to, by inni lekarze nie popełniali tego błędu co ja. Wierzę, że każdy grzech może być odpuszczony - mówił dyrektor szpitala Świętej Rodziny w Warszawie. x I wszystko jasne. Nachapał się a teraz udaje moralnego i wierzącego, stary głupol

Gość gość
wyszło brudne szydło z wora:P

Gość gość
Dokładnie.

Gość gość
w ustawie stoi, że aborcja jest dopuszczalna w Polsce w trzech przypadkach: 1. Gdy ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej - wtedy bez ograniczeń ze względu na wiek płodu, ale też wtedy, gdy dziecko jest dość duże, by przeżyć poza organizmem matki, to wybiera się taką drogę rozwiązania ciąży, by i dziecko miało maksymalne szanse na przeżycie; często jest to cc. 2. Gdy badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu - do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej; na dzień dzisiejszy, według współczesnej medycyny, taką granicą jest 24 tc i zwykle spotykałam się z tak określoną granicą. I o to się rozbija ta ostatnia głośna sprawa - rzekomo prof. Chazan przeciągał procedury diagnostyczne tak długo, żeby aborcja nie była prawnie dozwolona. 3. Gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego - do 12 tygodni od początku ciąży; wtedy decyzję o dopuszczalności podejmuje prokurator, a nie lekarz.

Gość gość
Proszę nie mówić o lekarzach, którzy podpisali "Deklarację wiary", że to "lekarze katolicy", bo w ten sposób może obraża pani tych lekarzy, którzy są katolikami, a nie podpisywali żadnych deklaracji. Jak pani doskonale wie, takich jest ogromna większość. Sugeruje pani, że są gorszymi katolikami? Proszę się zastanowić, o czym pani mówi

Gość gość
towarzyszu bo nie rozumiecie co czytacie

Gość gość
O Kai Godek powiedzieć się tego nie da. Nie jest bohaterką Jej wystąpienie dotyczyło zmiany przepisów aborcyjnych – tak, by kobiety nie mogły legalnie usuwać ciąży, nawet w sytuacji, gdy dziecko miałoby urodzić się ciężko chore. Kaj Godek wie, o czym mówi, bo sama urodziła dziecko z zespołem Downa – choć mogła poddać się aborcji.Kaja Godek zdecydowała się tak aktywnie walczyć o zakaz aborcji? Jak nam mówi: - Wynika to z oburzenia na to, że można potraktować dziecko w ten sposób, że odbiera się mu ochronę jego życia. - Często się łapię na myśli, że wystarczyłaby chwila mojej głupoty, jakieś poważniejsze załamanie i mojego syna by dziś nie było

Gość gość
20 tygodniowe dziecko to nie zygota, zygotą to jest twoje zacofane myślenie.

Gość gość
Przerwanie ciazy jest z punktu widzenia wiary katolickiej niedopuszczalne - kobieta decydujaca sie na to podejmuje decyzje z wlasnej, nieprzymuszonej woli (danej kazdemu czlowiekowi przez Boga) i odpowiada za to przed Bogiem. Nie wiecej i nie mniej. Jezeli chodzi o ustawodawstwo swieckie, to nikt nie zmusza lekarza do postepowania wbrew swojemu sumieniu. Odmowa wykonania aborcji byla wiec w porzadku.Ustawa nakazuje jednak poinformowania pacjentki, gdzie i przez kogo zabieg taki moze byc wykonany. Brak tej informacji ze strony lekarza to przestepstwo (nieprzestrzeganie obowiazujacego prawa). Moze decydowac za siebie (nie wykonam tego) ale nie powinien decydowac za pacjentke.

Gość gość
ale wam media kisiel z mózgu robią,afera na 102,a to że oszołomy naszym krajem rządzą to już nie jest ważne!!!

Wredne suki jesteście jak ta co chciała ciąże usunąć. Bez względu na okoliczności kobieta jest jak dupa od srania by dziecko urodzić nawet chore czy z gwałtu, nie ważna cała reszta.

Gość gość
Religijnie przepełniony pan profesor ma drugą żonę (z pierwsza nie ma rozwodu kościelnego a więc zyje w grzechu), ma dziecko nieślubne i dokonał w przeszłości bardzo dużo aborcji (na których prawdopodobnie zarobił krocie). xxx typowy polski zakłamany katolik z "czystym sumieniem" czystym - bo nie używanym!!!