Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klazula sumienia....

Polecane posty

Gość gość
ShereKhan radzę ci jako osobie bardziej inteligentnej od tej tu pałętającej się prowokatorki/prowokatora, zignoruj ten temat, to wyłącznie antykatolicka prowokacja. tu nie ma o czym dyskutować. wbiła klin w domniemaną pedofilię w watykanie, to jej udowodniłam jak to wygląda w całej europie. rzuca hasłami o europejskim prawie,które dopuszcza seks od 15 roku życia co jest bzdurą wyssną z jej głupiej głowy. rzuca hasła, krótie żeby się nie przemęczać,a sama chce kogoś zamęczyć i to ona wierzy, ze jak coś powtórzy 100 razy to komuś coś wmówi. mądrzy ludzie, olejcie ten temat, bo chodzi wyłącznie o prowokacje, pokazała że nie ma merytorycznego przygotowania do prowadzenia dyskusji na przyzwoitym poziomie

Gość gość
Prawnik na etacie panstwoym ma wykonywac obowiazki. Prywatnie może odmówić.

Gość gość
Jakby była morderstwem to karano by jak morderstwo.

Nie jestem katolikiem. W ogole nie wierze. Tylko nie lubie jak ktos mi wciska ciemnote. I nie radz mi bo sie nie boje. Mam. W.dupie ich plecy koneksje i przywileje. Jak. Mnie wkurwia to im rozjebe te. Piaskownice. Wzczegolnie jezeli nie doczekam. Sie odpowiedzi na moje pytanie

Gość gość
klauzuli sumienia sie nie podpisuje:D

Gość gość
z prawem to nie ma nic wspólnego, bo ona oszukuje i kłamie, nie wiedząc jakie prawo obowiązuje na danym terenie, jak się zmienia, nie znając merytorycznej strony danych zagadnień. pewie nawet nie wie, że klauzula sumienia jest w polsce od niemal 20 lat i będzie nadal, a ty się prędzej pochorujesz z nienawiści do katolików, niż cokolwiek zmienisz tym prowokowaniem :)

Nie nie moze. Jezeli swiadczy uslugi za. Pieniadze to nie moze odmowic swiadczenianich komukolwiek bez podania wyraznego powodu. Jest to sprzeczne z prawem bo daje mozliwosci manipulacji i zmowy do czego zreszta sluzy.

Gość gość
Lekarz ma obowiązek codziennie robić mnóstwo rzeczy których nie wymaga ratowanie życia: przepisywać leki na sraczkę, wypisywać receptę na okulary, wypisywać zwolnienie z w-fu itd. Niestety, ale ten zawód przynajmniej w Polsce jest objęty wieloma regulacjami i lekarz nie może se robić co chce. Klauzula sumienia to duży przywilej dla grupy zawodowej, która musi być uprzywilejowana, bo jest nam wszystkim potrzebna. Nie widzę natomiast powodu, żebu informacja o klauzuli (inaczej ofercie usług) miała być niejawna.

Gość gość
Doczekałeś sie odpowiedzi. W przeciwienstwie do mnie.

Jasne. Zajmij sie moze swoim srodowiskiem. Jebana lampucero. Ide. Stad po raz enty bo mnie chec. Mordu ogarjia

Gość gość
prywatnie prawnik moze nie przyjac sprawy

Gość gość
z klauzuli sumienia wynika ze lekarz moze odmowic aborcji ale ma obowiazek wskazac zastepstwo

Gość gość
a chazana nie dopelnil tego obowiazku

Gość gość
i za to powinien wyleciec z pracy

Gość gość
aborcja nie jest zabiciem bo bylaby karana jak za zabicie

Jutro kogo i za ile bedziesz reprezentowala? Kto da wiecej? Na sprawiedliwosc sa przetargi a raczej licytacje? Kogo ty chcesz w chuja zrobic pierdolony pasozycie. Prawo to prawo tamto. Ile ci mam tlumaczyc ze. Prawo nie ma wiele wspolnego ze. Sprawiedliwoscia a ta wnprzeciwienstwie donprawanwnkoncu cie dopadnie. A teraz mozesz sie zwrocic do. Redqkcji o moj adres ip. Z checia poznam kto. Jest mom wrogiem

Gość gość
wrogiem? za duzo sobie wyobrazasz kundelku:D

Najpierw bulili wam byli komunisci za. Sprywatyzowany majtek narodowy pozniej przestepcy wyrosliscie na tym i sie was namnozylo to szukacie nowych rynkow zbytu na wasz proceder? Mam wyjebane na cala palestre. Mozecie mnie zamknac ale i tak nie wygracie. Ludzi mozna. Oszukiwac tylko do pewnego momentu. Szczegolnie jezeli jest to ze szkoda dla nich.

Gość gość
to odpowiedz ma post i dopuszczalnosc***edofilii ktora tylko w watykanie byla dopuszczalna" wyraźnie napisłeś, że tylko w watykanie, nie dodałeś w tym zdaniu europy. proszę podaj mi tą definicję europejskiego rozumienia dziecka usmiech.gif co więcej, przeczytaj tę definicję "W świetle polskiego prawa za dziecko uznaje się każdą istotę ludzką od poczęcia (Ustawa o Rzeczniku Praw Dziecka) aż do osiągnięcia pełnoletności (tj. co do zasady 18 lat). W rozumieniu Konwencji o prawach dziecka, przyjętą przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych dnia 20 listopada 1989 r., dziecko, z uwagi na swoją niedojrzałość fizyczną oraz umysłową, wymaga szczególnej opieki i troski, w tym właściwej ochrony prawnej, zarówno przed jak i po urodzeniu." A zatem w państwie polskim wyraża się zgode na współżycie z dzieckiem

Gość gość
ale ty masz wobraznie! ze strachu przed toba uciekam.......... czesc

Chehlacie mamonsko zlodzieje na wbudowanych przez was samych w prawo niejasnosciach? I jeszcze minpierdolisz zes podpora cywilizacji?

Gość nowa lula
Kotku, jak chcesz poderwac ta pania to musze ci powiedziec ze to nie tak sie robi.

Przed sprawiedliwoscia spoleczna nie uciekniesz. Mam nadzieje ze ktos ci zapierdolil bryke na. Ktora ciezko. Harowalas zapewne

Gość nowa lula
Chowaj ten jezyk gdyz poniewaz jestem prawnikiem i w swietle prawa twoj jezyk nie ma uprawnien do wystawiania go po kropce.