Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość333

Polargonia, pomocy!

Polecane posty

Gość gość333

Witajcie kobietki! Miesiac temu kupilam swoja pierwsza w zyciu pelargonie. Byla w malej doniczce i posiadala jeden dosyc dobrze rozwiniety kwiatostan i jeden mniejszy jeszcze nierozwiniety. Przesadzilam ja do wiekszej doniczki i wystawilam na balkon. Podlewam co drugi-trzeci dzien i nawiozlam ja raz nawozem uniwersalnym. Po jakims tygodniu rozwiniety kwiatostan usechl, wiec go usunelam. Mniejsza galazka zakwitla niewiele pozniej, ale juz przekwitla po kolejnych dwoch tygodniach i to poki co to tyle jesli chodzi o kwiaty. Powiedzcie mi moje drogie, czy to jest normalne? Kiedy patrze na balkony sasiadow, ich pelargonie maja mnostwo kwiatow i zdaja sie kwitnac non-stop, a ta moja nie ma juz ani jednego platka. Czy ja cos robie zle, czy taka juz uroda tej rosliny? Pomocy, kochane!

Gość gość
daj jej trochę porosnąć, a kwiaty się pojawią. Widać trochę odchorowała przesadzenie

Gość gość
Mialo byc "Pelargonia", przepraszam za literowke w temacie.

Gość gość333
Dzieki za odpowiedz. Tylko, ze ona juz nie ma tych galazek z kwiatkami, zostaly same liscie. Myslisz, ze jeszcze sie jakies kwiaty pojawia tego lata?

Gość gość
Podlewaj rano woda ktora postala, podlej tez gdy zajdzie slonce, nawoz raz na tydzien malo i daj jej spokoj

Gość gość333
Dzieki za rady, mam nadzieje, ze jeszcze zacznie kwitnac.

Gość gość
Zacznie kwitnac , nie martw sie, musi sie zaaklimatyzowac dojsc do siebie, tylko nie stoj nad nia przerazona,