Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zwracacie się do rodziców narzeczonego

Polecane posty

Gość gość

jesteśmy w związku 10 lat i dziwnie ciągle na pan i pani. Jak to u was wygląda?

Gość gość
tez pan i pani, ale jestesmy ze soba 8 lat krocej; a sami nie wyszli z inicjatywa, zeby zmienic ta forme?

Gość gość
Ja zwracalam sie do tescia po imieniu bo tak sobie zyczyl, a tesciowa mam przecudowna i do niej mowilam i mowie dalej Mamunciu :)

Gość gość
w związku 7 lat i na pan,pani, do mnie mówią (na moją prośbę) po imieniu (podczas pierwszego spotkania na "pani") . Mi to nie przeszkadza, rodziców mam jednych.

Gość gość
Ja też Pan/Pani, ale np. w formie jak mówie 'a u Was' nie mam z tym problemu, ale jesteśmy razem 5 lat :)

Gość gość
Do ojca na ty, a do tej starej ropuchy jego walniętej w dekiel matki, per pani.

Gość gość
razem 5 lat, do jego mamy mówię "pani", on do mojej mamy "teściowo" :D

Gość gość
Ten okres narzeczeństwa był u nas króciutki, do teścia zwracałam się po imieniu, do teściowej- na "pani" (teść nie jest ojcem męża, mąż też mówi do niego po imieniu więc tak mi było łatwiej). Tak samo od początku odkąd byliśmy razem, teściowa szybko nalegała żebym mówiła do niej również po imieniu, po ślubie dała mi już do wyboru "mamo" albo na "ty", ale woli na "ty", jakiś czas mówiłam bezosobowo a potem się przełamałam się i mówiłam jak do teścia, po imieniu. Jakby nie proponowali, to bym dalej mówiła na "pan" i "pani".

Gość gość
Strasznie dlugie to wasze "narzeczenstwo" :D

Gość gość
Nie jesteśmy narzeczonymi tylko w związku od 8 lat (i ślubu nie planujemy). Na początku do teściów było per pan/pani, potem samo wyszło pan/pani plus imię, po jakichś 3 latach zaproponowali, żeby im mówić po prostu po imieniu (dodatkowo teściowa już wcześniej delikatnie zasugerowała, że nie chce, żeby jej imię zdrabniać) i tak zostało.

Gość gość
W temacie napisane "narzeczony",fakt.Lat juz 10 ;)

Gość gość
My rownież 10 lat razem. Do ojczyma mowię na pan lub po imieniu a do jego matki "mamo" na jej własna prośbę ale cieżko mi to idzie wiec staram sie mowić w formie bezosobowej. Matka jest tylko jedna :)