Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dekorowanie

Mamuśki jakie macie pomysły na zmiany wnętrz w swoim domu?

Polecane posty

Gość dekorowanie

Tak od paru dni mnie nosi, żeby pozmieniać wystrój. Nie mam za dużo pieniędzy, dlatego chciałabym zrobić coś ze starych rzeczy, które mam pod ręką :) Zerwałam już z pokoju wszystkie tapety, kupiłam gładzie i wałki :) Jutro jadę po farbę :) Pomyślałam, że przydałyby się nowe meble do salonu, ale mnie na nie nie stać. Mam tylko do dyspozycji starą meblościankę, która jest rozkręcana, macie jakieś pomysły jak ją mogę wykorzystać, zagospodarować? Jej układ to od lewej szafa 2-drzwiona, 2 górne półki, 2 dolne półki, po środku barek + szklana zabudowa, i od prawej strony szafa 1 drzwiowa. Pomóżcie coś wymyślić co mogę z tym zrobić :) A może macie jakieś swoje patenty?

Gość gość
Przede wszystkim radzę odpuścić sobie szalone kolory na ścianach i wszelkie połączenia czerwono-szare, fioletowo- kremowe itd, łatwo zrobić kolorowe dodatki jeśli chcesz mocniejszy akcent- powiedzmy różowe zasłonki i jasne poduszki w różowe kwiatki, już masz. Do ścian od razu będziesz dobierała całe wnętrze a to błąd, bo potem znowu przy zmianie wystroju wszystko do ruszenia. Meblościanka jest rozkręcana tak że każdy element może stać samodzielnie? Te szafy są wykorzystywane rzeczywiście jak szafy czy składzik dokumentów, starej zastawy itp? Bo zostawiłabym z tego niskie półki- pod tv, barek- zupełnie osobno, a szafy jeśli są konieczne i jeśli muszą być w salonie dopiero w takiej formie jak są, jeśli nie są koniecznie potrzebne- bez drzwi i tyłu, jako regały. Bez szkła, bo pewnie szybki są jeszcze dodatkowo "dekoracyjne". Jeśli to nie jest na wysoki połysk tylko zwykła płyta (pewnie nie drewno) to można zetrzeć papierem ściernym, odtłuścić i pomalować po prostu farbą, na jeden neutralny kolor, chyba że przy meblosciance chcesz poszaleć z kolorami, ale to może męczyć do kolejnego malowania. Jeśli wieszasz zdjęcia, a w pokoju i tak dość chaosu, to jednokolorowe ramki, dywan dobrany do reszty (chociaż ja wolę bez), bez szaleństw z zasłonkami, firankami itd...

Gość dekorowanie
hm, ja mam troszkę inne zdanie na sam temat ścian :) Nie lubię monotonii w postaci jednego koloru, przez parę ostatnich lat miałam jednolitą tapetę i teraz mam ochotę poszaleć właśnie z kolorami :) Planowałam połączyć kolor piaskowy z brązem i czernią Dodatki będą beżowe i ciemno brązowe, trochę szarych i czerwonych poduszek na przełamanie koloru. Zastanawiałam się tylko co zrobić ze starymi meblami- i przyznam szczerze, że te półki pod TV i szafa jako regał to świetny pomysł !

Gość Jowita52
Hm, jak nie lubisz monotonnych ścian, to może zainwestować w jakąś fototapetę? Np. z elementami czerwonego na jasnym tle (czerwony do poduszek, tło bym dała jasne, bo dość ciemny ten wystrój mi się wydaje). Może coś takiego: http://www.naklejkidladzieci.pl/fototapety-0-wyniki-wyszukiwania-55776904-Abstract-background.html ? To oczywiście tylko propozycja, nie wiem jaki masz gust, ale w tym sklepie znajdziesz duży wybór wzorów i myślę, że coś powinno Ci podpasować ;)

Gość gość
ja tam też wolę ściany jasne, stonowane plus szalone dodatki. sama dzieki temu zmieniam często wnętrze. wystarczy, że są poduszki, świeczki czy obrusik w innym kolorze i już wszyscy się pytają, czy coś zmieniałam w pokoju :) proponują tą meblościankę rozkręcić i poustawiać osobno, szybę bym usuneła. możesz też wymienić uchwyty i nadać meblościance trochę nowocześniejszego wyrazu.

Gość gość
Zajrzyj na blog KOKONLILLI. Fajny ma babka pomysł na swój dom.

Gość maggdda1
Kraina obrusów ma fajne i niedrogie rzeczy, którymi można ożywić / odświeżyć / udekorować wnętrze. Czasami wystarczy zmiana narzuty, serwetki, firanek, czy dostawienie kwiatów. Ja tak zawsze robię, jak mam ochotę na zmiany, bo nie stać mnie na remonty za każdym razem, jak najdzie mnie potrzeba zmian ;)

Gość gość
gdy finanse są ograniczone najlepiej zmieniać dodatki a jeszcze taniej jest uszyć je samemu to naprawdę nie jest trudne można uszyć narzutę, poszewki na poduszki, bieżnik, podkładki, poduszki na krzesła tutaj macie fajne inspiracje www domowyazyl blogspot com

Gość aldoncia31
Jeżeli chodzi o zmianę wnętrz to warto zdecydować się na pomoc świadczoną przez https://www.modnydom24.pl/ Marka ta obecna jest na rynku niemal od 30 lat. Tak długa obecność na rynku jest dowodem ogromnej sympatii ze strony dotychczasowych klientów a jeśli jest sympatia to musi być też jakość.

Gość gość
U mnie mąż postawił bardzo ciekawe ścianki z rigipsu i muszę przyznać, że prezentuje się to bardzo ładnie. On do swojej firmy remontowej zamawia zawsze u www.rigips.pl. Polecamy oboje. Dobra współpraca, dobre materiały i dobre ceny.

Gość gość
Fajnym pomysłem są jakieś niedrogie dekoracje. :) u swojej córki udekorowałam pokoik za pomocą ładnych, ozdobnych poduszek od https://littledreams.pl/ . Myślę, że to dobry sposób na zmiany.