Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KociKot

Zmierzyłam sobie iq i wyszło że mam poniżej przeciętnej

Polecane posty

Gość KociKot

Mianowicie 85 :( Co powinnam zrobić?

Gość Ryfka      Goldman
Jedyny ratunek to eutanazja. Nie zwlekaj, bo z wiekiem iq ma tendencję spadkową.

Gość gość
85 w jakiej skali?

Gość KociKot
Zawsze myślałam że jestem inteligentniejsza, czy można to jakoś zwiększyć? :(

Ryfka Goldman - Bzdura. IQ zależy przede wszystkim od genów, rasy i treningu mózgu. A spośród grup wiekowych statystycznie najwyższe IQ mają ludzie około 75 roku życia . . .

KociKot - graj w szachy, kontempluj wzory matematyczne. Aha była taka książka: "Mentalny trening aktywizacyjny"...

Gość Ryfka      Goldman
Zrób inny test, łatwiejszy. Powinno pomóc. Taaak? Pokaż mi te statystyki proszę.

Gość gość
mój ojciec ma 60 parę i mnie urodził i muszę z nim życ, więc jeszcze u Ciebie nie jest tak źle. :)

Gość gość
tylko,ze testy na IQ sa matematyczne.jest wiele wybitnych osob(aktorzy,muzycy)ktorzy NIE ROZUMIEJA matematyki,a jakos trudno ich nazwac idiotami,prawda?poza tym,jest kilka rodzaji inteligencji,inteligencja slowna,wzrokowa,ruchowa,matematyczna...mi akurat test na IQ wyszedl w miare dobrze,ale uratowaly mnie zadania na orientacje w przestrzeni,jestem wzrokowcem.

Gość gość
ojciec cie urodzil? :o

Gość gość
spłodził, pomyłka oczywiście

Gość Jamnik w kieliszku
Zawsze myślałam, że jestem inteligentniejsza. Tak z ciekawości na jakiej podstawie tak myślałaś?

Co ma rozumienie matematyki do testów, które sprawdzają abstrakcyjne myślenie? Ze wzorów czy konkretnych zadań przecież nikt nie przepytuje. Muzycy są inteligentniejsi od aktorów. Matematyki i muzyka to prawie to samo, ten sam poziom abstrakcji właśnie, tylko inny zapis. Co do aktorów to nie chcę się wypowiadać. Żeby robić z siebie głupka na scenie, nie trzeba być zbyt lotnym.

Gość gość
ja mam IQ 55 i żyję, i aktywnie udzielam się na kafeterii.

Gość gość
matematyka jest raczej bezlitosna i logiczna niz abstrakcyjna.

Matematyka to fundament logicznego rozumowania. Piszę tu o nie zapamiętywaniu na pamięć tylko o "kontemplowaniu". Czyli niech spróbuje dojść skąd dany wzór się wziął. Albo niech spróbuje udowodnić parę twierdzeń matematycznych...

Ale na przykład liczby niewymierne to byty abstrakcyjne, bo wartości niewymiernej nie da się odmierzyć. podobnie liczba e, czy funkcja logarytmu naturalnego, która opisuje taką świeżą wielkość, jak entropia na przykład. Swoją drogą dzisiaj miałem kolokwium między innymi z entropii...

Gość gość
A mnie wyszło niby ponad przeciętnie bo raz 115,a innym razem 122, ale i tak spodziewałam sie ,że bedzie wiecej

"matematyka jest raczej bezlitosna i logiczna niz abstrakcyjna." - Chyba nie wiesz, czym tak na prawdę jest matematyka. Weź sobie może przeczytaj jakiś podręcznik np. z algebry abstrakcyjnej.

Gość gość
Ja mam IQ 125 (robiłam testy u psychologa jak byłam nastolatką) więc nawet wysokie, a z matematyki zawsze byłam kiepska. Dopiero jak mi ktoś wytłumaczył krok po kroku pewne schematy to ją rozumiałam

Gość gość
na prawdę a ja myslalam,ze naprawde.Ty natomiast wracaj na lekcje polskiego🖐️

Gość gość
Większość ludzi ma zawyżoną samoocenę, więc to rozczarowanie wynikami testu jest normalne.

Gość gość
zresztą te testy IQ raczej nie mają nic wspólnego z matematyką jak dla mnie tylko z logicznym myśleniem, np trzeba uzypełnić jakiś ciąg liczb czy liter, albo brakującą częśc obrazka... gdzie tu niby jest potrzebne matematyczne myślenie?

Gość gość
jak z entropii to fizykę albo filozofię.

Co, pozostawię dla siebie. Nadmienię, że mamy tam taki przedmiot jak termodynamika i to z tego było to koło. A pytanie było proste. Było trzeba napisać czym jest entropia, napisać wzór i narysować wykres zależności entropii od temperatury. Wykres jest logarytmiczny. Wydaje mi się, że zdałem, bo na 5 pytań, na cztery odpowiedziałem, dość obszernie...

Gość gość
problemy z interpunkcja?hmm,ciekawe.polskich znakow nie mam,ale nie znalabym tego za blad.

Gość gość
Mi wyszło 115 jak robiłam więc tak sobie, ale sądzę ,że te wszystkie testy są o dupę rozbić. Po pierwsze są różne typy inteligencji, różne uzdolnienia, a po drugie prawdziwa inteligencja wg mnie to jak radzimy sobie w życiu, czy jesteśmy sprytni, bo co z tego ,że ktoś jest super z matematyki jak nie potrafi sobie radzić z samym sobą, ma problemy w relacjach z ludźmi? może z naukowego punktu widzenia jest inteligentny ,ale jest głupi i nieporadny życiowo