Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z problemami

Proszę o pomoc już nie wytrzymam z tym

Polecane posty

Gość gość z problemami

Moje koleżanki noszą sobie krótkie koszulki tzn. Takie gdzie widać pachy a ja nie mogę gole pachy jak większość ale mam strasznie wrażliwą skórę a po drugie włosy szybko odrastają więc musiałabym golić się bardziej często a w moim przypadku jest to niemożliwe bo moja skóra pod pachami tego nie zniesie.. proszę was o jakieś rady jak sobie z tym poradzić

Gość gość
Zrób sobie depilacje laserową. albo IPL Philips Lumea w domu.

Gość gość
No tak tylko że moi rodzice mi nie pozwolą...

Gość gość
polecam pastę cukrową, jest tania, można ją łatwo przygotować w domu a potem trzeba tylko troszkę potrenować skóra długo zostaje gładka, nie ma podrażnień polecam pastę odrobinę rzadszą niż normalnie, nakładaną szpatułką albo tępym nożem bardzo cienką warstwą, potem na to przykładasz pasek materiału (może być kawałek szmatki czy starej koszulki), przytrzymujesz skórę jakby ją naciągając czy napinając i zdecydowanym ruchem zrywasz poczekaj aż włoski trochę odrosną, na kilka milimetrów chociaż, przed pierwszą depilacją, żeby pasta cukrowa łatwo je złapała

Gość gość
gdy goli się pachy często i regularnie, skóra się przyzwyczaja i przestaje reagować podrażnieniem im rzadziej golisz pachy tym większe ryzyko podrażnień osobiście golę pachy co drugi dzień bo gdybym goliła rzadziej antyperspirant by nie działał i czułabym się nieświeżo i zaniedbana