Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karollinaa33

podejrzenie cukrzycy

Polecane posty

Gość karollinaa33

Bylam ostatnio senna, zmeczona i w ogole bez zycia. Lekarz zalecil mi badania na poziom hormonow tarczycy, jednak wyszly w normie. Kolejno skierowno mnie na poziom glukozy i insuliny we krwi, okazalo sie ze mam za wysokie. Jest podejrzenie,ze mam cukrzyce. Jaka diete mozna zastosowac aby wszystko sie unormowalo? Czy jest ktos w stanie mi polecic? to dla mnie bardzo wazne

Gość Luiza159
Sprawą istotną jest czy jest to cukrzyca insulinozależna czy pokarmowa. Niemniej jednak czekałoby Cię dokładne kontrolowanie ilości spożytych cukrów no i oczywiście dieta cukrzycowa. Współczuję to ciężka robota, szczególnie jeśli nie ma się wykształcenia medycznego, chociaż nie wiem czy to stanowi jakąś różnicę..

Gość gość
11.06.2014 Nooo,faktycznie trzeba być medykiem by umieć czytać :) ha ha Jest tyle literatury w tym temacie że nie potrzeba mądralińskich ktorzy czasem wyprowadzą pacjenta . Samemu ustalic sobie dietę,poczytać co ma wysokie IG i na poczatku odstawić wszystko co słodkie. Poza tym trzeba zrobić tzw.krzywą cukrową

Gość gość
Oj to wcale nie jest takie proste. Ja też mam cukrzycę i najpier sama sobie ustalałam ditę, kupowałam książki z przepisami dla diabetyków i były jakieś rezultaty ale nadal musiałam brać leki. Potem trafiłam do takiej kliniki w warszawie gdzie zrobili mi testy na uczulenie, lekarz i dietetyk zrobil mi przepisy i rozpisal diete i wyniki badan sa naprawdę zadowalające. Ograniczyłam leki a to wszystko dzieki dobrej diecie!!!!

Gość gość
karollinaa33 jakie masz parametry glukozy we krwi??? pytam przez ciekawość bo tez mam ten problem

Gość gość
Etam taki problem to nie problem

Gość gość
A czy nie lepiej całkowicie wyleczyc cukrzyce i jesc wszystko na co sie ma ochote???

Gość gość
11.06.2014 czekam na podpowiedz jak to zrobić.No proszę...........

Gość gość
Bardzo prosto,trzeba brac chrom przez 3 miesiace i problem z głowy

Najgorsze jest to, że cukrzyca to dopiero początek kłopotów… Nieleczona cukrzyca może prowadzi do uszkodzenia wielu narządów, spadku jakości życia, a nawet przedwczesnej śmierci! A próbowałaś wyeliminować z diety produkty prowadzące do reakcji zapalnej, które mogą spowolnić, a bardzo często nawet cofnąć rozwój choroby i nie dopuścić do powstania powikłań? Wiem, że są takie specjalistyczne testy z krwi, które dokładnie ilustrują które produkty trzeba koniecznie odrzucić.

Gość gość
caroline11 11.06.2014 Dlatego trzeba raz na zawsze wyleczyc cukrzyce i miec spokój nie miec zadnych problemów

Gość gość
Jezu...piszecie takie głupoty. Brać chrom przez 3 miesiące... no błagam, idź do lekarza i się dowiedz. Ja wiem, że dieta na początkowym stadium potrafi zniwelować chorobę ale to trzeba zrobić sobie odpowiednie testy. Pchanie w siebie chromu nie jest dobrą poradą, tym bardziej że przedawkowanie jest niebezpieczne jak się długo bierze. Po co psuć sobie wątrobę?

Gość gość
gość 12.06.2014 Taak brac chrom przez 3 miesiace i własnie tak mozna wyleczyc cukrzyce,i nie pisz głupot jak czegos nie wiesz,nie rozumiesz,ok

Gość gość
Ale spokojnie chrom bierzemu w odpowiednich dawkach ok 50ug 2 x dziennie,wszystko w nadmiarze szkodzi nawet woda,głosna sprawa smoka wawelskiego tyle pił i pił i pił az pekł,głosna sprawa

Gość gość
żaden chrom jak już to pić herbatkę z pokrzywy, lub łykać suplement z liści morwy białej są specjalne herbatki dla cukrzyków można też dodawać do np. jogurtu cynamon no i dietka: mało owoców, słodyczy, węglowodanów prostych

Gość gość
Oczywiscie ze chrom i tylko chrom,chromem juz wyloczonych jest cukrzyków,wiec sie nie sprzeczaj jak nie wies i nie masz doswiadczenia w tym temacie

Gość Luiza159
Cukrzyca nie jest czymś co można wyleczyć biorąc parę razy tabletkę !! I nie jest to błahy problem, zdaję sobie sprawę że ludzie mogą mieć poważniejsze choroby, ale jak już zostało napisane cukrzyca może uszkodzić wiele narządów i być kłopotliwa dla kobiet również w aspekcie zajścia w ciążę. Samo dostosowanie nawyków żywieniowych może w znaczny sposób wpłynąć na przebieg choroby. Normując żywienie można ustabilizować wyniki, ale już zawsze należy o tym problemie pamiętać. On nie znika.

Gość gość
Cukrzyca jestnormalna choroba która mozna spokojnie wyleczyc i pozbyc sie jej raz na zawsze,

Gość karollinaa33
jak mozna wyleczyc? Badania bede miec, bo u lekarza zostaly w przychodni

Gość gość
Normalnie,przeciez juz pisałem,zarzywajac chrom przez 3 miesiace i po sprawie

Gość gość
Jak czyta sie ,co niektore wypociny to rece od klawiatury odpadaja.....z taka choroba to idzie sie do odpowiedniego specjalisty,poczytaj na roznych forach o cukrzycy..proste!Po ,co pytasz tu...przeciez to zbyt powazne zeby w takim miejscu pytac i czekac za sesowna odp!Pozdrawaiam K56

Gość gość
No rece opadaja,bo lekarze nie umieja leczyc cukrzycy a tu takie rady ,gdzie sie idzie,po co chodzic do nieuków???Nie lepiej sobie samemu wyleczyc cukrzyce???

Gość gość
No włąsnie to powazna choroba a ludzie sobie ja tak bagatelizuja i latami trwaja w niej,chodzac po jakichs lekarzach co tylko pielegnuja chorobe

Gość gość
do lekarza...ale samemu mozna zapobiec powstawaniu jej, zmieniajac nawyki zywieniowe

Gość gość
No własnie,do lekarza nie......

Gość gość
myślę,że badania laboratoryjne pomoga w dużej mierze postawić diagnozę, np tutaj , gdzie jakiedyś korzystałam z pomocy ich specjalistów - http://www.medis.pl/ mam nadzieję,że to tylko podejrzenie, a jeśli nie to szczerze współczuję. :(