Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WESELE ILE DAĆ PIENIĘDZY W PEZĘCiE czy 300 zl wystaczy

Polecane posty

Gość gość

od azu pzepaszam za to że bakje mi jednej liteki :) w tym oku z mężem mamy 3 wesela na każde nie pasuje nie pójść ;/ i tak myślimy czy 300 zł to wystaczająco ? na 1 dzień ? a na 2 400 ?

Gość gość
Brak literki to pikuś,ale to Ę:O dziwię się,że to bardziej nie rzuciło ci się w oczy:O

Gość gość
Według mnie ok.

Gość gość
A ja w oku mam paprocha i nie che wyleźć:(

Gość gość
Najpierw w prezeNcie dla siebie słownik ort.

Gość gość
mam ten sam problem bo jestesmy zaproszeni na wesele do mojej koleżanki a robimy crce pokój i musimy jej kupic meble a dodatkowo drugi samochód bo niedługo wracam do pracy. Spłacamy tez mały kredyt i po prostu kase musimy oszczędzać. Też się zastanawiam czy 300 zł wystarczy

Gość gość
mam tak samo :( Po prostu nie mamk kasy a mam wesele 19 lipca. Chetnie bym nie poszła, ale zaraz bedzie obraza i oczywiście oburzenie, ze niby kasa nie wazna. Nie pozyczę, bo nie mam od kogo. Ale tu wszyscy pisza, że conajmniej 1000 pln trzeba dać ;) Wydaje mi sie ze to przesada.

Gość gość
1000 zł na pewno nie dam! Bez przesady zastaw się a postaw sie? po co? a przecież jeszcze muszę kupic sukienkę bo nie mam i znowu wydatek.

Gość gość
zalezy do kogo. ja idac ostatnio do kolezanki dałam ładną karafkę i kieliszki za 240 zł. w lipcu jade do mojego przyjaciela i dam 400. na wesele brata dalabym jakies 700 zł. ja jak zapraszalam gosci nie liczylam na kase, chcialam poporstu żeby byli z nami. ale co jedna osoba to inne podejscie :/

Gość gość
dokładnie 1000 to pzesada jak już to może dać tyle babcia dziadek jakaś bliższa odzina ale kolega znajomy eeee aczej nie :) chyba że ma dużo kasy i nie ma co z nią zobić to wtedy jak najbadziej ;) i taknapawdę zastanawiam się czy 300 zł na 2 dni czy to wystaczająco ? czy jednak zbyt mało ? + do 300 zł książka albo wino (tak zażyczyli sobie młodzi w zaposzeniu) tak do 50 zł jak bym miała pieniądze to i to 1000 bym dała ale mamy aż 3 wesela więc nie mogę sobie pozwolić na 400 zł dla każdej pay

Gość gość
1000 zł na pewno nie dam! Bez przesady zastaw się a postaw sie? po co? a przecież jeszcze muszę kupic sukienkę bo nie mam i znowu wydatek. dokładnie mam to samo ;/ już na allego na szczęście znalazłam za 50 zł z pzesyłką :D mam nadzieję że będzie na mnie ok :)

Gość gość
a tak myślałam może jakiś pezent ?ale jaki ? jak myślicie ?

Gość gość
My kupujemy kuzynowi do domu obraz za niecałe 200 zł, ale niestety nie możemy jechać na wesele. Szwagrowi (bratu męża) dajemy 500 zł.

Gość SOWA81
1000 zł to my dostaliśmy od świadków , i tak uważam że dali za dużo . 1200 Od dziadków 1500 Od chrzestnych a reszta to tak standardowo 400 -500 ale 300 też było ,nawet 50 albo puste koperty . Moje zdanie jest takie - lepiej dać 300 zł niż prezent Za 300 zł zawsze sobie coś kupią do domu ,mieszkania lub wyjadą gdzieś bo na bank nie tylko od was pieniądze dostaną My dostaliśmy prezenty (garnki z promocji z selgrosa ) i to 2 komplety -do niczego się nie nadają !!!

Gość gość
Tez mam ten problem..ale dajemy z mężem 400 zl (slub kolezanki)

Gość gość
nie kupujcie prezentów, bo to bezsens. Lepiej dać te 300

Gość gggośććć
Kurcze ja nie wiem. Ale niby 300 zł ok, tylko że ja chyba bym jednak dała więcej. Głupio by mi było i to jeszcze na dwu dniowe wesele. I powiedzcie jeszcze, ze z dzieckiem idziecie? W tamtym roku byliśmy na jedno dniowym bez dzieci i daliśmy 400 zł plus książke. Za dwa tyg idziemy na cywilny plus skromne przyjęcie w restauracji i waham sie między 300 a 400 zł plus wino. Sami idziemy. A pod koniec sierpnia idziemy na dwudniowe z dziecmi (one będą do ok. 20h) i damy 600 zł plus winko.

Gość gość
No własnie wazne czy 1 dzień czy 2 dni :) Denerwuje mnie kalkulacja że tyle i tyle od talerzyka plus gratis na prezent. A czy mnie sie ktoś pytał w jakim lokalu chce sie bawic? Czy jak idziecie na imieniny czy inne przyjecie to tez przedstawiacie gosciom menu żeby wiedzieli ile kasy ma się zwrócic w prezencie :) Napiszcie prosze szczerze tak jak jedna kolezanka ile kasy dostalyście i le tak naprawdę dają zwykli goście.

Gość gość
my 3 lata temu na 1 dniowe wesele dostalismy (wesele na 80 osób) 15 tysiecy. od zwykłych gości najmniej dostaliśmy 250 zł i to od takiej bogatej odziny szczeze wam powiem że byłam w szoku bo ci co byli mniej zamożni dali np. 400 z mężem postanowiliśmy dać na 1 dniowe wesele 300 + atykuły szkolne na 2. 2 dniowe 400 lub 500 zalezy ile moja keacja będzie kosztować :D i wino do 30 zł a na 3 zalezy czy 2 dniowe czy 1 ;)

Gość gość
1 dniowe wesele? a s a jakieś dłuższe?

Na moje wesele goscie przewaznie dawali po 500 zl i wydaje mi sie ze to odpowiednia kwota. Kazdy daje tyle na ile go stac.

Gość gość
Polak Rusek i Niemiec lecą samolotem. Nagle patrzą a diabeł im skrzydło odpiłować próbuje... Rusek na to: - ja to załatwię. Wyszedł dał mu 1000 Rubli. Wchodzi patrzy diabeł jeszcze szybciej piłuje .. Niemiec na to: - ja to załatwię. wychodzi daje dla diabła 2000 Euro. Wchodzi, patrzy a diabeł jeszcze szybciej piłuje ... Na to polak: - ja to załatwię ... Wychodzi rzuca grosza a diabeł na to: - za takie pieniądze to se sami piłujcie !!!...

Gość gość
Ja na wesele na 60osob zebralam 20 tysięcy, byly koperty po 4 tysiące i po 200 zl.